24
Assalamualaikum

Musim beraya sekarang nie.sibuklah sana sini memenuhi jemputan Open House dan mengunjungi kawan-kawan dan saudara mara yang dekat..

Sekarang nie,setiap malam ada saja tetamu yang datang beraya..Alhamdulillah...Tetamu tu orang kata rezeki..Rezeki untuk Nur awfiyah le tu...dapat duit raya la katakan...

Disebabkan hari-hari menerima tetamu,haruslah buat persediaan awal kan..Bukan persediaan memasak bagai,hanya persediaan kuih raya dan juga air je..Untuk rakan-rakan yang berkumpulan dan sanak saudara je aku sediakan makanan berat..Tapi tak berat la sangat  setakat bihun goreng atau mee kuning je.Air pulak aku memang dah siap-siap buat air gula sirap pandan..Senang nanti kalau tetamu datang,tak payah la nak tunggu lelama sangat..Tinggal bancuh je kan.

Semalam memang takde satu entry pun aku hasilkan sebab bercuti..Satu hari melayan Nur awfiyah...Dah pandai nak bergolek-golek si bambam tu...

warm up entry ni...tetiba idea hilang dek kerana kuih raya ni..

Si bambam yang nak masuk 4 bulan ni.

si bambam umie

Post a Comment

  1. comeyyynyaaa ....rasa nak cubit² je....hehehhe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan salam syawal ke-9,wahh..masih mood raya nampaknyer..comelnyer Nur Awfiyah...

    ReplyDelete
  3. Penuhlah duit poket Awfiyah. Hehe..

    ReplyDelete
  4. Eeee... dah montel betullah anak dara ni.
    Rasa macam baru keluar hospital tapi cepat pulak badan Awfiyah naik kan:)

    ReplyDelete
  5. awfiyah dpt duit raya umie dia la yg melompat bintang ;-)

    ReplyDelete
  6. alahai nur awfiyah ..banyak dpt duit raya? ...seronok kalau beraya dgn family yg bertambah tahun ke tahun...; kalu x bertambah bilangan ..bertambah kasih dan sayang pon alhamdulillah sesangat kan...selamat hr raya buat KSD sekeluarga.

    ReplyDelete
  7. untung si comel tu... dapat banyak duit raya neh..

    ReplyDelete
  8. rezeki si kecil awfiyah..semakin tembam...

    ReplyDelete
  9. alolo omeinya..
    raya kali ni kurang pegi open hause..huhu

    ReplyDelete
  10. Saya pula masih belum terima kehadiran siapa2 datang rumah, sbb masih kat kampung...he he..

    Hug n kisses untuk si bam bam comey itu...mmmuuahh... :D

    ReplyDelete
  11. Bagus juga idea bancuh air gula siap-siap ni. Orang datang, dah senang kerja nak hidangkan air.

    ReplyDelete
  12. Baguslah tetamu awak KD....tiap tiap malam tanpa henti hehe...Yelah org kata tetamu datanbf bawak rezeki balik bawak dosa....subhanallah

    ReplyDelete
  13. Raya nie Awfiyah mesti banyak kumpul duit raya yer ^_^

    ReplyDelete
  14. Comelnya Awfiyah... selamat beraya.. saya masih lagi mood raya smpi skrng hehee.. :D

    ReplyDelete
  15. hi bam bam..auntie nak kiss boleh?

    ReplyDelete
  16. minggu beraya selagi tak habis raya sebulan..kat rumah kena siap prepare ape yang perlu, bila tetamu datang senang nak sediakan :)

    ReplyDelete
  17. lahaii geramnya, cute! picit sikit pipi tu. hehe
    btw, yes tetamu tu rezeki, org dtg rumah kita rezeki btambah, kan?

    ReplyDelete
  18. embamnya dia....

    Selamat Hari Raya :)

    ReplyDelete
  19. Tudiaaaaa! bambam pipi gebu gebas ni hehehe. Camat aghi ghayer awfiyah dan umminya :)

    ReplyDelete
  20. makin comelll gebu... meh kakdeno geget boleh? hehe

    ReplyDelete
  21. comeinya dia..geram tengok..

    ReplyDelete
  22. Ya Allah bam2 nya Awfiyah.. Geram tgk.. meh kiss sikit..=D

    ReplyDelete
  23. geraa betul tgk Awfiyah..bambam

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top