21
Assalamualaikum

Alhamdulillah...Baru je kot cerita pasal Nur awfiyah nie...Cerita Pasal apa?? Cer korang Buka Link ni.Aku ada cerita pasal  apa kesinambungan dari Entry ni..Ker korang malas nak baca...

Occay lah..aku baik hati nak terangkan kat korang pasal tu..Sebenarnya di Entry ini ada sedikit kegusaran bila Nur awfiyah dah 4 bulan still tak boleh menyiarap lagi..hati seorang ibu kan..Suka tengok perkembangan anak-anak yang membesar depan mata..

Rasanya entry ni hari selasa tuari aku up..Balik dari tempat kerja as usual,aku amik Nur awfiyah kat rumah abang aku,Borak-borak sikit dengan Kakak ipar aku,Dia kata Nur awfiyah dok sibuk nak meniarap...Mengaruk sebab tangan tak lepas bila nak meniarap tu...Amboii kemain lagi ye anak aku nie...Sikit-sikit nak karok!!...asyik lagu metalica jelah...

Ok fine..Balik kerja macam biasa bagi kat nenek dia..Lepas penat main ngan cucu,nenek letak kat tilam..Aku as usual,makan,minum and terus naik mandi..Masa dalam bilik dah dengar riuh rendah kat bawah,Babah dia dok tepuk-tepuk tangan,bising mulut babah dia,dok memberi sokongan kat anak..ececeh...

Masa aku turun bawah,tengok Nur awfiyah dah meniarap..Dok teleng kepala tengok ummi dia turun..muahaha...Kepala taklah boleh nak angkat sangat...Macam terpaksa je..haha...Lepas tu..pantang dibaringkan,confirm nak meniarap..Bila dah penat mula karok lagi...Pukul 3 pagi nak susu pun sempat lagi meniarap sementara ummi dia buat susu...Syukran...Dah boleh meniarap anak ummi nie..Alhamdulillah..syabas bete...Dah ke Fasa Seterusnya...anak ummi dah makin membesar...

babah kat belakang tu bagi sokongan kat anak..hehehe
Alhamdulillah..tak sabar nak tunggu Nur awfiyah ke Fasa Seterusnya..


Post a Comment

  1. Syukur awfiyah dah makin aktif

    ReplyDelete
  2. alaaa cpt nyer da bsr... ;-)
    mudah2an awfiyah membesar dgn sihat insya allah

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak ida, comelnya abah dia meniarap sekali ye. hehehee

    ReplyDelete
  4. comelnya awfiyah meniarap...:-)

    ReplyDelete
  5. TAHNIAH Baby Nur Awfiyah ..go go go ..haaa aaa dia dah meniarap la siap sokongan padu kat belakang tuu .. Go go go Aida kena siap sedia la lepas ni kalau dia dah start leh meniarap dan mengengsot habis tempat la dia merayap pastu bila dah merangkak nanti lagi la laju dia pergi ..dan berjalan , eaaa tak sabar nak tgk tak sabar nak tgk ..Hehehe Lya pon exciteddd hahaha...........

    ReplyDelete
  6. yeyyyy !! alhamdulillah... cik piya dah boleh meniarap... lepas ni makin aktif la dia... cium sikit !

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum dan salam singgah ptg Sis...bestnyer Awfiyah da boleh meniarap...

    ReplyDelete
  8. Smoga awfiyah membesar dgn sihat... amin

    ReplyDelete
  9. hehe..lepas nie dah pandai merangkak..tp seronok tengok anak membesar depan mata kan..

    ReplyDelete
  10. bila si comel makin aktif. tunggu reaksi ibunya pula haha :P

    ReplyDelete
  11. Alhamdulilllah.. Awfiyah semakin comel.. :) :)

    ReplyDelete
  12. muahaha... umminya join meniarap sekali tak tu.. cute je dia.. semoga membesar dengan sihat tau bucuk!! boleh kawan dengan kakak sufi

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah...semoga membesar bagai johan...hihi...

    ReplyDelete
  14. gebu pipi dia sis..geram nak picit
    x lama lg pandai meniarap n merangkak dgn jayanya

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah dh pandai meniarap dah..=D

    ReplyDelete
  16. Haaaa....pandai pun.....biasalah budak....tak sama ....ada yg cepat ada lambat

    ReplyDelete
  17. comelnya..jap lagi merangkak..hehee

    ReplyDelete
  18. comel comel comel.. good girl awfiyah..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top