13
Assalamualaikum

Baru sempat nak cerita pasal hujung minggu lepas ni.Bukan taknak update entry terus,tapi sibuk melayan Nur awfiyah..

Babah dah bawak troli.,ummi pulak dah bawak stroller Nur awfiyah.Hari sabtu hari tu,kitorang bawak Nur awfiyah jalan-jalan ke Jusco Permas.Niatnya nak jumpa mamaniza.Tapi terlupa pulak nak bagitau dia awal-awal.Lagipun mamaniza kena tunggu anak dia balik dari sekolah.So,memang takde rezeki kami lah nak berjumpa kat situ kan.Kitorang pergi Jusco tuari sebab nak beli Hadiah Officemate kahwin sabtu ni.So biasalah,bila ada officemate kahwin,kitorang akan collect duit untuk beli hadiah..So,hadiah besar sikit boleh beli.Tapi kitorang akan tanye apa pengantin tu nak..Jadi senang nak beli..Tak payah nak suprise bagai..Lagi bagus macam tu ka.Nanti takdelah dia dapat hadiah yang sama dua tiga bijik.Sebab tu lebih selesa beli hadiah yang dia nak.

Seronok dah bawak Nur awfiyah jalan-jalan..dah tak meragam macam dulu lagi.Cuma bila duduk kat stroller lama-lama dia cepat bosan pulak.Terpaksalah ummi dokong dia.Sambil dokong,sambil bawak troli.hamboooi...Nasib baiklah awak tu ringan lagi..Bila penat ummi duduk je kat tempat test kasut tu.Sambil tu jeling-jeling beg dan kasut kat situ..Memang niat nak beli sepasang sandal.Tapi disebabkan Nur awfiyah dah buat Kek,terpaksalah cepat-cepat bayar.Maklumlah..bau pun dah semerbak..Kang tak pasal-pasal orang kat situ pengsan..Adeh...

Ummi tak sempat nak berselfi dengan Nur awfiyah...sibuk cari barang je..Bila dah macam nie memang lupa nak bergmbar bagai..Tengok orang je ummi dah pening lalat.

Lepas dah bayar,terus ke toilet sementara babah pi simpan barang-barang tu dalam kereta.Ummi sempatlah tengok-tengok kad ucapan cantik-cantik untuk pengantin nanti..Nanti aku update pasal tu ye

Lepas tu,babah dah mengadu lapar..Ummi pun sama.Nur awfiyah pun sama jugak.Da start menyanyi-nyanyi lagu cupcake..Yang herannya,bila nampak orang dok melayan dia,mulalah dia terjerit-jerit..sungguh tak malu anak ummi nie ea..peramah betul dengan orang.
Sampai kat food court,sementara babah pi  order makanan,ummi dah boleh buat susu..bila nyusukan dia tu,terus Nur awfiyah tidur..tidur pun tak nyenyak mana sebab dekat dengan playground.so bising sikit
Masa nie memang dah nak terlelap sangat lepas kena tepuk-tepuk ngan ummi..mungkin dah kepenatan

Lepas balik dari jusco,sempat tapau steambot tepi jalan kat Tasik pasir gudang..SO taklah membeli belah sangat kat Jusco tu.

Rasa nak membeli belah kat Lazada la..Sekarang nie potongan sehingga 95%..so,kena cepat-cepat shopping sebelum habis promosi kan.

Jom cuci mata kat LAZADA ni


Post a Comment

  1. seronoknye awfiyah shopping..apsal tak roger2..

    ReplyDelete
  2. Awfiyah shopping sama yer? Beli ape tu?

    ReplyDelete
  3. wah wah.... kemain putih muka tu dengan bedak ye cik piya... seronok lettew jejalan...

    ReplyDelete
  4. Apa pun Awfiyah tu comel sgt2 pakai topi mcm tu... bunga2.. erkk.. topi eh.. :D

    ReplyDelete
  5. gitula rutin kak biler dah ada anak..nak meyoping pon kadang tak sempat..

    ReplyDelete
  6. Kak. Ayu g jusco gak sabtu. Tapi pas magrib..

    ReplyDelete
  7. Comelnya..gitulah pengalaman akak yang anak dah tiga ni kalau shopping..huhuhu, buat kek? Istilah baru..hihi

    ReplyDelete
  8. Wah KD.... tak cukup shopping kat Jusco, shopping online pulak....apa pun selagi boleh shopping jerlah kan KD, selagi boleh shopping

    ReplyDelete
  9. seronok fiyah ikut ummi dan babah shopping ye sampai kepenatan tu.

    ReplyDelete
  10. seronok anak dara jalan2 ye..hihi

    ReplyDelete
  11. Wah... Lama pula tak jnjaln window shoping..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top