22
Assalamualaikum


Cerita malam tadi la...sibuk pi shopping  semalam...ramai giler orang kat Econsave...mybe la sebab semalam kan hari minggu...Ramai pekerja swasta yang bercuti..Memang tetiap bulan aku lah yang kena beli barang makanan kat Qc Department...

Sesambil tu beli stock susu ngan pampers Nur awfiyah...Ada sales untuk pampers...rembat 2 beg..susu takde la pulak salesnya..tetap harga tu..isk..iskk....Pampers murah je...Sejak ni Nur awfiyah asyik tukar jenama pampers je..hehehe...ummi dia ni memang..asyik tengok murah je,mesti nak tukar..Mula-mula aku guna Pet-Pet..Pet-pet nie memang best guna..tapi tulah..mahal sangat..Lepas tu aku try guna fitti,tak sesuai kot dengan Nur awfiyah tu sebab nampak merah2 pulak ..Lepas tu aku nampak sale Diapex,terus berkenan..tapi harga tak konsisten...hehehe..sebab jarang ada sale..
Last-last aku guna je Hey Baby..semalam offer hanya rm22..tu yang beli dua..So far setakat nie Diapex,drypers dan jugak hey baby memang sesuai dengan Nur awfiyah..

Eh..dah lari tajuk pulak..Aku ni,kalau shopping dengan orang yang ramai,memang pening kepala...Sebab tu tak suka shopping time hari minggu...

ambil je mana yang sempat dan berkenan kat hati,lepas tu terus beratur...beratur pun ramai orang...Sampai cashier tu mengeluh kepenatan..mana taknya.,yang pergi tu semua penuh troli..maunya tak sakit bahu nak mengira...ohh...aku faham perasaan cashier walaupun aku tak pernah jadi cashier shopping complex..

Tu dah kira beg besar bawak pi office..berattt......

adeh..rebeh bahu hari ni dok mengangkut makanan...aptb...eh...nak blogwalking GA mamaniza jap...bye.

Post a Comment

  1. ok pas nie nak rajin2 la g QAQC dept...ahaahahahahahahahahaha...leh ngecek ckit...hehehehehe...

    ReplyDelete
  2. hihi.... syoklah shopping, hilang stresa

    ReplyDelete
  3. kalau weekend memang ramai orang shopping kak..nak tak nak kena jugak lah kan untuk stock..banyak jugak stok pantry akak tu..

    ReplyDelete
  4. Shoping untuk brg pantry? Akak x pnh experience lg...moga2 xdela

    ReplyDelete
  5. Pampers kadang2 kalau kat giant murah kak..
    banyaknya shopping brg pantry.. yg best tu ambik ikut selera sendiri.. hehe

    ReplyDelete
  6. esok anak ayu pakai ape ntah.ehehhe

    ReplyDelete
  7. Ramai yang bagi feedback pampers jenama Huggies yang pack merah bagus.. ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  8. Wow shopping sakan ni Aida sampai rebeh bahu dibuatnya...

    ReplyDelete
  9. stok sebulan ke tu kak..
    sy ske g econsave sbb mmg jimat..
    tp benci nk bersesak dgn manusia2.. haha

    ReplyDelete
  10. tag : http://juearel.blogspot.com/2014/09/segmen-bloggers-20-facts-about-me.html

    ReplyDelete
  11. Peghh..dahsyat tu. Hari minggu mmg laa org shoping sakan utk seminggu. Minggu dpn pegi lagi. Haa..centu la gayanye. Haha

    ReplyDelete
  12. Pernah ada pengalaman jadi casher. Memang letih kalau ramai orang... Kena pulak barangan ada problem code atau harga, huh! Tapi best sebab xboring kerana ada komunikasi...

    ReplyDelete
  13. Shoping adalah terapi minda, tapi kalau sesak dengan orang, minda pun serabut..

    ReplyDelete
  14. Jom pakat beli online kat 11street.my. Hari ni beli untuk PetPet M76 RM20.33 after less discount coupon RM 11 dan payment by Maybank card entitled less lagi 12%. Consider mula giler dapat harga serendah RM20.33.

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top