22
Assalamualaikum

Dah pun masuk cabaran yang keempat...Ramai yang aku tengok meminati novel dan merupakan buku kegemaran mereka..

Sama dengan aku nie lah..Tapi itu dulu la...Memang pengumpul novel dahulu kalanya...masa zaman awal 20-an..Tapi benda nie dah take over oleh adik aku kat kampung..

So semua novel-novel dikumpulkan di kampung..So,no picture at all...

Cumanya,aku just nak sharing tentang buku kegemaran aku ni..Aku memang pencinta novel..Setiap kali nak tidur dulu,tak sah kalau tak baca sikit sebanyak part dalam novel tu..Tak kiralah muka surat berapa,aku mesti kena bukak..selain tu ada jugak 

Buku kegemaran yang paling aku sayang dan repeat beli adalah buku OMBAK RINDU.
Buku nie dah dua kali beli sebab yang pertama,member pinjam jenis tak reti nak pulangkan..Bila mintak balik buku,cakap dah hilang...So,aku mintak ganti rugi sebab aku sayang sangat buku tu..Tapi dia kata takde duit..Huh..Sebab gemar sangat dengan buku tu,aku gagahkan jugak beli lagi satu..Nasih baik tak mahal sangat.
ni aku ambil dari google je..

Sebab tu aku paling marah,bila diorang buat filem tak sama dengan buku... Oh Tidak!!!..

Dah naik hancur buku ni sebab malam-malam mesti nak baca..hehehe..

Tapi itu dulu,sekarang semua dah takde simpanan..tak sempat dah nak membaca...


Post a Comment

  1. wow minat novel ye..sy x suka novel suka komik je..hehehe

    ReplyDelete
  2. oh novel nie.. bestt lagi bace dari tgk cerita.. jalan cerita tak same.. frust..huhu

    ReplyDelete
  3. shark sorang je lar xdek koleksi novel..
    heheh,,
    standard orang laki :)

    ReplyDelete
  4. ombak rindu antara novel terlaris uatu masa dahulu
    samapi nak pegi ke sekolah pun bw novel sekali

    ReplyDelete
  5. ombak rindu..memang popular novel ni dlu..sapa tak baca cam pelik je dulu..hihi

    ReplyDelete
  6. nak membaca macam mana kan... mana2 pun mesti cik piya !! hihi...
    ramai dah baca ombak rindu ni... sha langsung tak pernah baca walaupun peminat novel.... ooo citer tu tak sama macam isi novel ek...??

    ReplyDelete
  7. sekrg mmg x de masa nak baca novel. nak bw pun semput ... selalunya begitulah. bila diterjemahkan ke layar perak byk yg berubah ...

    ReplyDelete
  8. buku ni memang ber-repeat2 bacanya kak oiii... ha ha ha...

    ReplyDelete
  9. salam..nak inform kepada rakan bloglist blog Diari Resipi,kathy dah bertukar link blog baru. link baru kat bawah... :)

    http://kathy78rbain.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. fiza pulak jenis tak baca novel..huhu

    ReplyDelete
  11. Kita tak suka baca novel coz selalu tak sabar nak tau ending. last-last baca sinopsis aje dan last chapter..he..he

    ReplyDelete
  12. Wahh best.. lama dah saya tak kesempatan nak membaca novel skrng ni..

    ReplyDelete
  13. lya zaman remaja2 dulu memng gemar juga kumpul novel

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum dan singgah isnin Sis...dulu masa zaman remaja suka kumpul dan baca novel...skrg dah kurang dah..tapi kalau ada novel terbaru dan tak pernah baca lagi Diana nak juga baca...hehe

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum dan singgah isnin Sis...dulu masa zaman remaja suka kumpul dan baca novel...skrg dah kurang dah..tapi kalau ada novel terbaru dan tak pernah baca lagi Diana nak juga baca...hehe

    ReplyDelete
  16. Sama la kita ..kat umah lya pon ada lg novel nie...mmg best citer dia kan Aida

    ReplyDelete
  17. hhahhaa..tau takpe..sangat tak sama..buku lagi best

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum... mila pun tak suka tengok ombak rindu sebab tak sama macam dalam novel.. novel lagi best.. mila dulupun hantu novel. bila dah dapat baca novel satu malam tak tidurpun tak mengapa. tak mengantuk biarpun esok pagi kerja ...

    ReplyDelete
  19. biasalah dah movie ni mesti ada je tak kenanya..suka lagi andai itu takdirnya..puas menangis kot!

    P/S : Jom sokong segmen pertama kami! >>> Segmen Blogwalking bersama AfifahAddnan dan Amiez

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top