17

Assalamualaikum

Dah nak balik ke pasir gudang..memang malas betul nak balik sana..maklum la, bila da berkampung duantiga hari kat sini, macam rasa dah  nak duduk sini je,.

Bila dah kat kampung ni, macam macam aktivit yang boleh dibuat.antaranya aktivit mengeluarkan peluh dan menguruskan badan.. No need to workout.

Caranya senang je, just sapu sampah sekitar kawasan rumah dan belakang rumah..
Masa kecik2 dulu puas da kena rotan dengan mak, sebab taknak sapu sampah kat kular rumah..

Fuhh...best oo masa kecik2 dulu..budak budak zaman sekarang mana ..asuik main handphone jelah...

Dah siap siap nak balik dah ni.tunggu anak dara sorang ni je bangun tido..
Esok dah mula kerja...

Amacam..bersih tak belakang rumah aku ni..hehehe..saj nak berlagak..ececeh..bukan aku sorang je yang buat...ramai lagi..nampak tak anakmsedara aku sorang tu..dia pun tolong juga..tolong menyibuk..

Post a Comment

  1. Assalamualaikum dan salam singgah malam Sis....memang best kalau dah kat kampung....bnyk aktiviti boleh kita buat...

    ReplyDelete
  2. Ehh ada umah kecik kat situ reban erlkk comel

    ReplyDelete
  3. Best kat kampung.. dulu kecik2 macam2 boleh buat.. main macam2.. happy2 jer rasa..

    ReplyDelete
  4. Seronoknyerr kat kampung ..Bila tgk gambar Aida ni teringat zaman kecik kat kampung

    ReplyDelete
  5. seronok tengok.... lapang aje... sekali sekala lepak kampung.... dapat makanan kampung pulak... aduhaiiii..... (asyik tunggu gambar makan je) wakkakakaa..... rindu kak ida !

    ReplyDelete
  6. Tempat jatuh lagi dikenang...inikan pula kampung sendiri...
    Memang, kalau sesekali balik kampung, rasa mcm nak tinggal terus je kat kampung...nikmat sungguh!

    ReplyDelete
  7. best sebenarnya dok kampung kan kak.. lagi2 time pagi.. angin & cuaca pagi kampung yg fresh..

    ReplyDelete
  8. Amboi cuti panjang nampak.
    Luas tanah di belakang tu tanam ajelah pokok-pokok
    Puas ni kalau nak bercucuk-tanam

    ReplyDelete
  9. eda tag akak (:
    http://juearel.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
  10. memang bersih sangat tu ida..luas kawasan belakang umah leh tanam macam2

    ReplyDelete
  11. buka budak2 aja, org dewasa pun asyek ngan gadget,phone masing2.haishh..
    selamat bercuti =)

    ReplyDelete
  12. seronok balik kampung sebab banyak aktiviti riadah boleh buat kan :)

    ReplyDelete
  13. Tiada tempat yg lebih menyeronokkan dari kampung halaman... :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top