21
Assalamualaikum

Dah lama tak membebel kan..aku memang suka membebel..kalau satu hari tak membebel,memang tak sah..Bak kata laki aku tu..eh...dah guna pulak perkataan laki...hehehe...malas nak taip panjang-panjang..gitulah kekdahnya..

Tajuk entry aku ni memang pasal Nasi lemak pun..Rakyat Malaysia memang suka dengan Nasi Lemak dan Roti Canai..Itu Fakta,Bukan Auta..betul ke tidak aku cakap nie..sapa setuju dengan aku,sila angkat tangan..tak setuju tu,cer korang kongsikan sedikit makanan utama Rakyat Malaysia untuk breakfast nie.

Dalam Blog nie,banyak kot aku cerita pasal nasi lemak..Pebret aku ke ni..Jangan Salah Faham,bukan pebret aku,tapi pebret penjual yang menjual nasi lemak..Kalau diorang tak jual,confirm aku tak beli kan..hehehe...

Aku pernah cerita Nasi Lemak ni di dalam entry aku di SINI,SINI,SINI ,SINI,SINI dan banyak lagi la..Fuh..berpeluh jugak kot kalau aku nak senaraikan semua sekali link kat sini...Lagipun,korang nak ke semak semua link aku tu..Cikgu je rajin semak..hehehe..

Nak tau kenapa aku suka nasi lemak,satunya,sebab jimat masa,sebab selalunya penjual dah siapkan dalam bungkusan dah nasi lemak nie.Sebab kedua..Kenyang sampai ke petang..So tengahari aku jarang ler keluar..Memang kat Company aku ni takde kantin.So,kena pepandai sendirilah nak cari makan kat luar.takat keluar 45 minit,nak cari kedai makan,nak cari parking,ambil masa...Kalau pepagi nie aku dah makan berat,so tak payah la aku keluar makan..Dasar pemalas kan..hehehe..Perempuan memang macam tu lah...Kalau sempat,aku akan bawak bekal,tak kisah la telur ngan kicap..pun sodap...Janji perut kenyang..Kekadang kalau terasa nak makan makanan yang special tu,aku dah rancang dlu dengan budak2 opis,so tak payah nak makan berat-berat pepagi kan.

DAN,aku paling tak suka Nasi lemak yang diletak dalam polistrin..Tak best..Tak rasa nasi lemak tu..Aku lebih suka nasi lemak yang di bungkus dengan daun pisang..Susah ke nak cari..Takat kat jb nie,senang sikit la..Tapi tak taulah kalau kat Bandar KL kan..

nasi lemak
Meh aku jamu korang dengan Nasi lemak + Nescafe...Of coursela kena ada kan...

Fuhh...mata dah mengantuk...kena bawak jenjalan dulu sesambil blogwalking..Jom...



Post a Comment

  1. mama kalau makan nasi lemak, mesti terlentok... hihi

    ReplyDelete
  2. sedap nampaknyee nasi lemak tu.. :)

    ReplyDelete
  3. nasi lemak makanan zaman berzaman turun temurun, tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas. Ehhh ehhh hahahaha. Selamat makan kak :)

    ReplyDelete
  4. sedap ni... nasi lemak dulu kini selamanya...

    p/s: Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #8. Blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/09/senarai-url-blog-8.html

    ReplyDelete
  5. Tetiba rasa lapar lepas tengok nasik lemak akak. Hehe

    ReplyDelete
  6. saya pon suka makan nasi lemak..sebab camtu la..jimat..kenyang..takyah nak pk nak keluar..kadang2 malas pon nak keluar sebab nak melawat korang2 lah..hihi

    ReplyDelete
  7. Nasi lemak dgn org kita memang dah sinonim sgt kan.
    Tapi kakak jarang beli sebab kakak hari-hari bawa bekal bila tak puasa
    Memang malas nak turun/keluar masa rehat.
    Kadang kakak masak di bilik kakak. Kakak ada rice cooker tau kat bilik kakak ni.

    ReplyDelete
  8. Hehehe, Nampak sedap nasi lemak tu sis, menggoda betul tgk time lunch ni,ktepun jenis malas nak keluar waktu lunch, selalu bawak bekal je.. :)

    ReplyDelete
  9. Selalu pagi2 kat opis bekfes nasi lemak n nescafe... samalah... kat sini masih ada nasi lemak bungkus ngan daun pisang tu... :)

    ReplyDelete
  10. Makan nasi lemak memang sedap... tapi mesti ngantuknyelah lps tu... huhu...

    ReplyDelete
  11. Lya pepagi biasa mkn mee goreng hhee..jug kita sama la kak dri Petronas tu kan hihihi

    ReplyDelete
  12. penggemar nasik lemak tegar nih..hehhe

    ReplyDelete
  13. Salam sis.. Blog CHK dah tukar link baru. Jom singgah :)

    kathyrbain.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. nasi lemak ! kena yang sedap, rasa nak makan lebih sebungkussss wooo kak ida !

    ReplyDelete
  15. Nasi lemak, mudah cepat yang penting sedap..
    Tapi okla tengah hari tak makan boleh la kurus..hehee

    MJ pg nasi lemak, tgh hari nasi campur.. huwaaaaa ;)

    ReplyDelete
  16. memang sedap pekena nasi lemak tapi yang tak sedapnya bila sampai ke tengahari dah mula ngantok..huhu..kenyang pun kenyang..petang baru rasa lapar kan.

    ReplyDelete
  17. Sedapnya nasi lemak. Pastu nanti ngantuk...hehehe...

    ReplyDelete
  18. yang minat makan nasi lemak , memang tak bosan untuk makan nasi lemak... hihi

    ReplyDelete
  19. Saya tak pernah bosan klu nasi lemak tu sedap... menyelerakan.. :)

    ReplyDelete
  20. samalah macam nad dulu keje..suka makan nasi lemak..tapi kalau kerap makan bahaya jugak..hehe..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top