36

Assalamualaikum

Cerita semalam,baru hari ni dapat update.Disebabkan semalam masih bercuti,maka,dapatlah berjumpa dengan Owner blog Mamaniza ni..Of courselah korang kenalkan siapa pemiliknya..
Beliau adalah seorang blogger yang sedang pun membuat satu perniagaan Cendol yang telah diinovasikan mengikut peredaran zaman.

Perbezaan Cendolah Rolla ini dengan cendol biasa,adalah penggunaan santan yang digantikan dengan karamel.Terdapat lebih dari 20 karamel yang berasaskan rasa cendol dengan pelbagai rasa dan variasi.

Mamaniza juga merupakan usahawan pertama yang menjadi Nadi Penggerak Cendolah Rolla di Malaysia ni.Wow..Syabas mama..

Kepada Korang khasnya warga Johor,jangan lepaskan peluang merasai Cendol yang diinovasikan dengan cara moden ini.Mamaniza akan update Event-event yang akan diadakan sekitar Johor Bahru,

Semalam bertempat di Taman Tasik Pasir Gudang,pertemuan antara blogger mama dan aku berjalan dengan lancar.Mengenali mama,memang mudah kerana mama jugak seorang yang humble dan senang dibawak berbual.Dah macam lama kenal je dengan mama nie.

Sempat jugak merasa 3 flavour dari Cendolah Rolla iaitu Cendolah Elganthia Cornisia, Crushico Shake Strawberry and tapau satu lagi Crushico Shake Apple..Memang mabless sangat.




Semalam sempatlah merasa 3 jenis cendol yang sangat superb...rasa teringin lagi tekak ni nak merasai Cendolah Rolla nie.

Kepada warga JB, Cendolah Rolla nie akan berada di Tasik Pasir gudang jika tidak terlibat dengan Event-event lain.



Jangan lupa untuk Like Fanpage Cendolah Rolla ini untuk mengetahui lebih lanjut dimana event-event Cendolah Rolla ini akan berada,



Post a Comment

  1. Sgt la menarik hati. Ayu plk xsabo nk rasa.

    ReplyDelete
  2. wah mcm2 jenis nama..dhsyat2 nama dia.hehe...terer lah mamaniza ni..

    ReplyDelete
  3. wah bestnya dapat merasa cendol terkini, bila pulak nak ke Selangor, boleh rasa cendolah rolla mamaniza.

    ehh baby Nur Awfiyah dah besar la.. cute dia !

    ReplyDelete
  4. waaa... sedapnye.. terliur..
    jauhnye alahai.. nak kena p JB lg ni.. hoho..

    ReplyDelete
  5. Bestnya sis dah merasa cendolah rolla dari Mama...

    ReplyDelete
  6. aduh ini yang tak tahan nak mencuba nie

    ReplyDelete
  7. Nak tanya mamanizalah agak-agak akan buat event di bandar JB betul tak. Macam di City Square ke, di Angsana ke dekat sikit kakak nak pergi. Teringin juga nak merasa:)

    ReplyDelete
  8. Tahniah Mama Niza..mesti sedap ni kan..teringin juga nak rasa dan jumpa mama niza juga.

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. mar,saya gi dekat tasik..best.dapat borak dengan mamaniza.

      Delete
  10. akak dekat dengan mama...sobs! kita jauh~ wuwuwuwuw

    ReplyDelete
  11. Kerana cendol ini, buat bro terasa nak turun ke JB... Oh tidakkkkkk....!!!

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti kena turun jugak..mai ajak mereka2 kat sana datang jb...

      Delete
  12. tengah2 panas ni, sedapnyaa cendolll tu..

    Jemput join segmen saya kat sini http://www.ibuhana.com/2014/10/nak-url-please-bersama-ibuhanacom.html

    ReplyDelete
  13. Mesti sedapppppp ni. Tahniah mamaniza ;D

    ReplyDelete
  14. wahhhh! best giler cendol! dah la anim ni minat cendol kak hahaha. Tahniah mama di atas bisnes baru beliau, moga terus sukses!

    Haihh...ramainya yang dah bertemu mata, kita ni bile lagi nak berjumpe kan kak. Nak gigit2 pipi awfiyah ni hehe :D

    ReplyDelete
  15. Assalammualaikum... mamaniza,

    wahh.. boleh lah cuba nie...

    mselim3

    ReplyDelete
  16. rugi tak dapat jumpa sis dan mamaniza.... :'(

    ReplyDelete
  17. kalau mama turun kota ke desaru nak jugak singgah beli.. hehe..

    ReplyDelete
  18. tak oakai santan? owh... minuman sihat..

    ReplyDelete
  19. Wah best nya akak.. tak sabar nk tunggu mai area utara plak.. =D

    ReplyDelete
  20. wah dah rasa yer.. sedapnya nampak.. :)

    ReplyDelete
  21. wahhh macam sedap jer..biler nak turun kl??

    ReplyDelete
  22. terbaik lah.. lama betui tak jenguk blog.. byk mende yg update.. mmg kreatif betui mama...

    ReplyDelete
  23. alamak...tertarik la pulak dengan cendol mama...

    pst...geramla tengok awfiyah...rasa macam nak cubit je pipi dia yg chubby tu...hihi

    ReplyDelete
  24. Wah! Menariknya.. Nanti nak suh mamaniza buat road tour satu Malaysialah.. Sampai KL nak gi serbu.. Nyum2! Tetiba tekak teringin pulak nak makan cendol..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  25. Hebat kan mama niza. Wahh bestnya sis dpt merasainya nyum nyum

    ReplyDelete
  26. wah seronok kan dpt jumpa blogger.

    ReplyDelete
  27. Bestnya... balik johor mmg kena terjah jugak ni nnti.. :) :)

    ReplyDelete
  28. bestnya boleh rasa..jauhnya johor..

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah,
    seronok tengok perniagaan mamaniza maju...
    cuma jelessss sebab tidak berkesempatan nak merasa :(

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top