16
Assalamualaikum


Selamat hari isnin korang..FUhh...Halfday hari ni.Nak hantar Nur awfiyah Monthly check up hari ni.
Kalau nak ikutkan nak je ambil cuti satu hari,tapi sayang pulak cuti tu..So,lebih baik halfday jelah.Lagipun appointment pukul 3 petang.Banyak lagi masa.

Kerja pagi ni,settelkan dokumen untuk test esok..Prepare awal-awal,taklah kelam kabut sangat esok..hehe
Hari nie Nur awfiyah kena lagi injection untuk 6 bulan.

Kalau korang nak tau pasal suntikan yang perlu bayi dapat semasa proses pembesaran mereka seperti di bawah ni
jadual suntikan bayi

SO hari nie awfiyah akan dapat suntikan untuk campak..Risau dah nie takut dia demam..
Tapi aku ada amalkan petua nie sebelum awfiyah diberi suntikan iaitu memberikan dia ubat demam sebelum ke klinik..Aku tak pasti benda nie boleh atau tidak tanpa saranan doktor,SO far awfiyah takdelah demam sebelum-sebelum nie..Risau jugaklah...emmm,,.Harap dia sentiasa sihat hendaknya..amin..



Post a Comment

  1. Awfiyah baby yg kuat pasti dpt lawan tu demam

    ReplyDelete
  2. insya Allah...assume kalau awfiyah demam tu, tanda ubat sedang bertindak balas dengan badan dia...

    ReplyDelete
  3. yelah KD pernah gak dengar petua gitu...tp malagnya anak dah besar baru okje dengar petua tu haha

    ReplyDelete
  4. anak sy esok ad last suntikan..utk 18bulan....arapnye xde adegan demam2 uhuhu

    ReplyDelete
  5. Moga Awfiyah sentiasa sihat ye..

    ReplyDelete
  6. in sha Allah dia ok..anak saya biasanya lepas kena suntik tak demam..cuma dedar je..tapi bila tak kena suntik..demam pulak..

    ReplyDelete
  7. Kalau ikut jadual yg ditetapkan in syaa Allah semuanya selamat..

    ReplyDelete
  8. moga membesar bagai juara yer syg

    ReplyDelete
  9. InsyaAllah..dia tak demam..anak2 saya tak pernah demam sebab kena suntik..

    ReplyDelete
  10. salam singgah malam sis..semoga Awfiyah cepat sembuh..

    ReplyDelete
  11. Ish... kalau datang ur blog, mesti terkejut tau... sebab nama anak akk dekat sangat dengan nama saya... hehe

    ReplyDelete
  12. Penting semua vaksin nie utk protect baby kita.. farah lega dah sebab emir dh complete semuanya..=D

    ReplyDelete
  13. Semoga dipermudahkan segalanya ye... aamiin.

    ReplyDelete
  14. semoga cik piya sihat selalu tau !! ada rezeki nanti aunty sha nak hug dia kekuattt !!

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top