17
Assalamualaikum

Sejak sejak Nur awfiyah ni dah pandai makan,gigih la ummi dia mencari resepi yang mempunyai khasiat khas untuk anak dara sorang nie.

Banyak blog dan forum yang aku jelajah semata-mata nak berikan yang terbaik untuk anak kan.Masa mula-mula tu,ingat nak bagi makan nestum je,tapi bila fikir,lebih baik masak sendiri,khasiatnya mestilah lebih dari apa yang terdapat pada nestum kan.

Selalunya pepagi lagi aku dah masakkan bubur,kekadang aku campur lah kentang,brokoli,lobak dan campur sekali dengan ikan bilis.Kekadang aku buat sup ikan,blend sekali dengan bubur..Kalau ummi dia dah rasa sedap,anak dia apatah lagi kan.Tapi tak pernah la aku letak garam lagi dalam makanan anak dara tu

Sekarang tak risau sangatlah kalau hantar kat babysitter.Babysitter tu pun maklong awfiyah,so dia akan masakkan bubur untuk awfiyah..hehhe...nasib baik kan...

Kekadang pun aku refer sini jugak.
sumber:google

Sekarang ni banyak bahan rujukan yang boleh kita baca untuk persiapan makanan anak kita.Lebih baik buat sendiri dari kita beli yang dah siap macam nestum tu..Khasiat nya lebih banyak yang anak kita boleh dapat..

oklah..nak sambung cari resepi untuk awfiyah..Nak dia membesar dengan sihat...insha allah

Post a Comment

  1. Assalamualaikum kak ida, bestnya Awfiyah dah makan.. tak sabar tunggu nak bagi solid food kat Adam ~~~

    ReplyDelete
  2. tula kan kena rajin cari menu..tapi saya dulu..balik2 menu yg sama jela saya pusing..

    ReplyDelete
  3. Awfiyah dah blh mkn .good info sis memg brguna Sgt tu

    ReplyDelete
  4. rajinnya ummi awfiyah :)

    jemput join >> http://buatwanita.blogspot.com/2014/10/segmen-buatwanitablogspotcom-mencari.html

    ReplyDelete
  5. Untung awfiyah..buah hati mummy ya...

    ReplyDelete
  6. buat sndiri boleh tgk apa bahannya kan kak..

    ReplyDelete
  7. Yeyyy nanti Awfiyah mintak Umi masak macam2 tau hahaha

    ReplyDelete
  8. Wah... Gigih memasak kn bila anak berselera makan...

    ReplyDelete
  9. wah tahniah semoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  10. makin debab la cik piya lepas ni... makin geram laaa aunty sha kat cik piya nanti....
    bestnya bikin bubur untuk baby..... lagi2 kalau dia buat muka suka makan....

    ReplyDelete
  11. wahh... dah nak makan si comel... mesti nanti makin bam-bam... hehe..:)

    ReplyDelete
  12. Wahh...tak sedar Awfiyah dah leh makan...

    ReplyDelete
  13. Wahh baguslah... tahniah Awfiyah.. :) :)

    ReplyDelete
  14. Yer btl tue kak..skrg dh mudah...Google jer apa kita nk buat kan.. =D

    ReplyDelete
  15. fiyah dah boleh makan sedap..best la dia

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top