22
Assalamualaikum

Hari minggu yang lepas,maksud aku hari Sabtu la kan.Balik kerja ,My SIL ajak pi makan kenduri.Wah..memang best.Lama jugak tak makan kenduri.Lagipun kenduri tu melibatkan orang kat Taman kitorang jugak kan..Kebetulan mak datang,so angkut sekali dengan Mak.
Sempat babah snap picture anak dia kan..Jadi termasuk la ummi dalam adegan ni.

Lepas kenyang makan kenduri,Ajak mak Jenjalan di Mydin Taman Rinting.Dah alanag-alang aku pun belum lagi menjengah Mydin yang baru siap tu..Why not aku angkut semua sekali pi jenjalan.

Of courselah sempat snap picture with my lovely dotter tu.
Sempatlah jgak snap walaupun tak bersedia..janji budak tembam ni tengok kamera

Lepas dok lepak kat Mydin,walaupun tujuan utama nak cari Walker untuk my debab ni,tak jadilah sebab takde yang berkenan.Lagipun my Mak yang nak belanja walker untuk cucu dia nie.
Dapatlah sebat dua helai baju tidur Nur awfiyah..walaupun dah berlambak baju Nur awfiyah tu,ummi dia tetap nak jugak beli sebab misi utama cari baju tidur yang berlubang-lubang tu..

Lepas tu ingat nak isi perut kali kedua di Mydin tu,tapi disebabkan tak menarik je tengok Menu yang dijual,terus keluar dari mydin.

Selepas tu Ke Masai lama..Misi.???.Of courselah nak cari walker..Dan..dah dapat pun walker tu.Walau tak mahal mana,tapi takpelah kan..janji ada..Tak tergamak pulak nak ambil yang mahal,sebab my Mak yang belanja kan.

Dah penat ke sana ke mari,perut ni mula berkeroncong.So,tempat yang paling mudah dan anak-anak ni suka adalah KFC...ha!! tu jelah keje diorang..Dah melepas nak masuk Pizza..Pun..my Mak belanja hari tu.


kitorang ambil set kombo family ni je..tu pun tak habis sebab kurang umpphh ayam² tu

My debab dengan Nenek..amboi..tetiba gambar dia putih melepak kan..



Lepas dah isi perut,kitorang pun choww balik sebab dah nak maghrib.Tapi sebelum tu sempat lah pekena Cendolah Rolla Mamaniza.Saja nak bagi try kat SIL ngan My mak.Aku pernah ceritakan kat sini pasal Cendolah rolla nie kat sini



Post a Comment

  1. amboi...cutenye dotter..ase nak cubit2 pipi tuh..hehe

    ReplyDelete
  2. seronoknyee awfiyah jenjalan ye...he he.. saya paling suka part nak beli baju anak..lebih2 anak2 pompuan,,rambang mata kita kan.. masa kimi dulu pesen gitu2 je lah..hihi

    ReplyDelete
  3. geramnyee tengok drumstick dye.. hihi

    ReplyDelete
  4. muka tang putih tu dah macam amoiiiii

    ReplyDelete
  5. walker guna kejap je..2,3 bulan je .yang murah2 pun ok..mahal ke murah ke ,tetap kena pantau baby bila dia dok dalam tu..:)

    ReplyDelete
  6. bestnya mak belanja tu kak..amboii seronoklah si bam bam fiyah berjalan.pulak tu dapat baju baru dapat walker..

    ReplyDelete
  7. Smpt lgi sis jumpa mama niza..

    ReplyDelete
  8. tengok kfc jadi lapar pula. hahaha

    ReplyDelete
  9. COMELNYA BABY DGN NENEKNYA....

    ReplyDelete
  10. debabnya babyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy,geram acik onie nengoknya

    ReplyDelete
  11. Geram je tengok pipi dia.. nak cubit2 je.. :D :D

    ReplyDelete
  12. Tertiba rasa ralat pulak... Punya banyak aktiviti dengan family hujung minggu baru2 nie.. tapi tak ambil gambar he..23x

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  13. rasa nak gigit je pipi budak tenit ni

    ReplyDelete
  14. Tembannya sidebab tu ya...dah pandai posing lagi..

    ReplyDelete
  15. SA pun weekend lepas mcm jd pemalas nak amik gambar walau x kemana2....letih sgt kot...

    ReplyDelete
  16. Bestnyerr Awfiyah jln2 ngan nenek

    ReplyDelete
  17. Headband tuuu cantik nooo laaa hehehe

    ReplyDelete
  18. Ayu pnh makan kt kfc masai tu. Hampeh.xtau la nape.xsedap. hhuhuhu. Mydin tu tmpt ayu shoping. Every week g sana. Smpai ada kad meriah dah.hehe

    ReplyDelete
  19. Salam. Hee seronok jalan jalan mydin taman rinting ;p

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top