24
Assalamualaikum


Lama kot rasanya aku tak timbang berat blog nie.Dah bertahun agaknya...Nak refresh balik entry-entry tu rasa malas pulak.

So kali nie aku nak timbang berat blog..Nak tengok berapa kilo naik..Banyak tak lemak yang terkumpul kat blog ni.

Korang rasa perlu tak kita timbang blog tu..Dan Kenapa perlu timbang ya?

Aku setuju dengan kata-kata dari kak Mialiana kat Sini

"Pentingnya blog yang ringan dan cepat loading, supaya memudahkan pengunjung yang mempunyai capaian internet yang lambat, masih boleh buka blog kita lagi. Kalau berat dan lambat loading, sudah tentu pengunjung tidak selesa dan mungkin malas menunggu semasa blog kita loading. Sayangnya.."


Jawapan aku.walaupun tak selalu,sesekali kita kena jugak timbang berat blog dan melihat berapa kelajuan loading blog.Bila blog berat,akan menjadi satu masalah apabila orang nak buka blog kita,bila dah lambat sangat loading,terus mereka pangkah blog kita..Mereka takkan sanggup menunggu terlalu lama untuk loading blog.

So bila dah lama tak berbuat demikian,kena amik tau jugak walaupun tak selalu timbang.At least sebulan sekali atau pertambahan widget di blog semakin banyak..Kenalah usaha supaya blog tidak terlalu berat kan.

Let's chek it out!!!!

Korang rasa???
Berat lagi tak blog nie nak loading..

kalau berat jugak,cuba tengok kondisi wifi korang..

ececeh...saja je..ehehehe..

Korang nak timbang blog korang ??? Meh pergi LINK nie

Post a Comment

  1. blog anis kadang2 5 second je nak loading kadang2 3second kadang2 7second.. sabo je laa.. boleh plak cmtu..hahah

    ReplyDelete
  2. Hehehe Blog Lya pon berat jugak ..kadang2 ok kadang2 KO hahahaha ...Tapi ni kena tgk kelajuan internet jugak hehehe ..

    ReplyDelete
  3. Sesekali kena jugak kita timbang berat blog kita ..

    ReplyDelete
  4. Blog sis laju je loading x berat pun bgi pndpt lya la

    ReplyDelete
  5. Blog sis laju je loading x berat pun bgi pndpt lya la

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak timbang berat Blog...satu yang kita perasan..saiz blog tu agak besar..Mungkin iklan banyak kot...

    ReplyDelete
  7. saya pn dah lama sgt x timbang berat blog..

    ReplyDelete
  8. blog akak ringan la. rasanya blog yumida setengah ringan kot. hihi

    Jemput rakan blogger join segmen mudah ni: Klik: 4 POWER BANK UTK DI MENANGI !!!
    Menyediakan hadiah: 4 unit Power Bank 10,000mAh
    Jemput join kalau free :)

    ReplyDelete
  9. td nadyya pon bru lepas timbang 158KB , naseb tak berat lagi.
    blog lau berat orang pon malas nak singgah kn kak :)

    ReplyDelete
  10. Lama juga x timbang... Ingt nk timbang juga la sbb dh tukar template baru ni...

    ReplyDelete
  11. Pada saya ok je blog ni.. tak ada masalah.. :)

    ReplyDelete
  12. Salam singgah pagi isnin sis..blog sis kurus lah...sb loading dia laju...

    ReplyDelete
  13. memang penting menjaga berat blog supaya lebih ringan dan cepat loading

    ReplyDelete
  14. setakat nie kalau nak masuk blog akak mmg senang dan laju...

    ReplyDelete
  15. LeYa pun dah lame jugak tak timbang berat blog ni.. alang2 dah ade..nak test jugak la kan.. hehehe... tq tau..

    ReplyDelete
  16. ada try website lain, test speed, boleh tahan laju.. website lain lak, lambat loadingnya. mana satu nak percaya pun x tahu

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top