43
Assalamualaikum

Blogger juga boleh mendapatkan income pasif melalui Blog..Tak percaya??Tanyalah mereka mereka yang sudah berjaya mendapatkan income dari blog seperti blogger-blogger otai.

Segala peluang untuk menjana pendapatan melalui berblog ini terlalu banyak dan terlalu luas.Cuma ianya bergantung kepada kita untuk membuat atau tidak.Buat duit secara online ni bukan mudah seperti yang disangka..Tetapi bila kita tahu cara dan kaedahnya.ia amat mudah untuk mendapatkan hasil yang lumayan

Bagaimana membuat duit dengan Blog.Sebenarnya ada banyak cara.Antaranya ialah

Meletakkan Banner Advertising tetap seperti
salah satu hasil yang telah aku dapat dari pemasangan iklan di blog

Selain dari itu blogger juga boleh menjana pendapatan dari Program Affiliate 
Hasil dari program Affiliate 


Pendapatan dari blog tertumpu juga pada Pengiklanan seperti penyewaan tapak iklan di blog.Dari situ blogger juga boleh mendapatkan satu tapak dengan harga rm10 maksima.


Pendapatan yang sering aku dapat adalah dengan pengiklanan dengan cara review produk dan tempat atau homestay.Alhamdulillah.setakat nie,banyak juga peluang yang aku dapat dari hasil berblogging.

Kepada blogger yang mempunyai bakat menghasilkan koding atau template yang cantik,mereka memberikan servis  pengubahsuaian template blogger dan mengenakan cas yang berpatutan dari hasil yang diberikan.


Selain dari itu,program lain seperti menjoinkan diri dalam Segmen dan Giveway adalah cukup mudah untuk dibuat.Tetapi tetap bergantung kepada Tuah blog kita.
Contohnya dengan memasuki Cabaran iPhone 5s gajet impian setiap blogger anjuran Denaihati

Mudah kan menjana pendapatan melalui blog.Ramai sekarang nie blogger seperti hasrulhassan,,berjaya mendapatkan income melalui Blog




Cabaran terakhir dari Denaihati  memberikan cabaran dengan menulis entry Blogger buat duit online

Seramai 70 peserta bakal merebut hadiah berupa 5  unit Iphone 5s 16gb untuk 5 pemenang Utama tajaan

Penaja Utama
  1. http://amariman.com
Penaja Individu
  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip




Post a Comment

  1. artikel yang menarik kak. moga menjadi panduan dan tips yang berguna untuk para rakan blogger kita diluar ya.

    ReplyDelete
  2. Tahniah sebab dah siapkan entri ini kak ;D

    ReplyDelete
  3. woww... dapat iphone 5s tu... huhuhu...

    ReplyDelete
  4. all the best kak ida.... tahniah selamat habiskan cabaran :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah, dapat top 70 dan telah buktikan blogger boleh buat duit online.

    ReplyDelete
  6. ternyata blogger boleh buat duit :)

    ReplyDelete
  7. Satu perkongsian yang menarik kak. Semoga dapat membantu blogger lain untuk menjana pendapatan melalui blog :D

    ReplyDelete
  8. memang terbaiklah...memang banyak cara blogger buat duit online...salam dari hpmurah2u.com

    ReplyDelete
  9. Gud Luck!!! Senang nye buat duit secara online..

    ReplyDelete
  10. semoga berjaya dalam kontest ini nanti..persaingan amat sengit dan mencabar..70 orang peserta..bukan sikit tu

    ReplyDelete
  11. Memang dah terang lagi nyata blgger boleh buat duit dengan online sahaja kan. Semoga berjaya sis

    ReplyDelete
  12. wah banyak benar program buat duit ini

    ReplyDelete
  13. Nice sharing. Tahniah sebab dah siapkan entri. Semoga berjaya :)

    ReplyDelete
  14. nice entry !! semoga kita semua dapat markah tinggi-tinggi , so tinggi sikit markah. hehe

    ReplyDelete
  15. betul tu..kena bijak gunakan medium yang ada..
    good luck ye

    ReplyDelete
  16. Good luck yer... Yang best buat duit tanpa modal kan...

    ReplyDelete
  17. gud luck korang yang masuk pertandingan

    ReplyDelete
  18. Selamat berjaya dalam cabaran terakhir iPhone 5S..:)

    ReplyDelete
  19. Salam buat Siti Rohaida aka Kisah Si Dairy. Artikel yang cukup menarik untuk dikongsi. Semoga berjaya dengan contest cabaran terakhir ini.

    ReplyDelete
  20. all d best dear...baru berjnak-jinak dgn blogging ni..info yg menarik for me..tq.. :))

    ReplyDelete
  21. Selamat Maju Jaya ya... satu perkongsian yang amat berguna nih...

    http://supernifzvitamin.com/bila-waktu-terbaik-minum-air/

    ReplyDelete
  22. kak ida sayang... all the best !!

    ReplyDelete
  23. Good luck Eda
    Memang betul dari blog boleh menjana pendapatan

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum. Satu perkongsian yang menarik, seronok membacanya :D Hehe
    Semoga berjaya ya! ^__^

    ReplyDelete
  25. Selamat berjaya dalam cabaran terakhir iPhone 5S..:)

    ReplyDelete
  26. Semoga berjaya dicabaran terakhir ini. Anda adalah pesaing yang hebat!

    ReplyDelete
  27. Nice sharing. Selamat berjaya akak :)

    ReplyDelete
  28. Semoga tyerus dimurahkan rezeki oleh Allah SWT

    ReplyDelete
  29. banyak betul.. hehe. shad teringin nak join Program Affiliate tu, tapi serious tak reti, xtau nk mula macam mana. hehe :D

    ReplyDelete
  30. banyak betul.. hehe. shad teringin nak join Program Affiliate tu, tapi serious tak reti, xtau nk mula macam mana. hehe :D

    ReplyDelete
  31. Jemput join :D

    http://hanaexotics.blogspot.com/2014/11/first-giveaway-by-em.html (25/11)

    Mencari lebih kurang 30 pemenang bertuah !

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top