18
Assalamualaikum


Rasa sejak hari jumaat lagi aku tak dpat nak access apa apa.Jumaat aku MC.memang dah tak boleh nak ngadap PC satu hari.petang aku terus balik Kota Tinggi..Alang alang MC tu terus balik kampung kan.lagi pulak sabtu tu dah memang cuti umum kan.


Bila balik dari kota ni,siap siap kemas,terus tengok blog.Memang dah perasan status blogger Mar Mansor,tapi masa tu aku belum lagi tengok blog aku ni.


Tup Tup..Korang tengok je lah kat bawah ni


Ni aku tak tau lah malware ke hape


Bukan tak pernah terjadi perkara macam ni,dah banyak kali jugak,so taklah aku terlalu terkejut beruk ke sampai nak fengsaann..

Bila dah terjadi macam ni,aku terpaksa removekan semua bloglist aku memandangkan aku tak tau dari mana benda ni datang.

Then,bila dah buang semua tu,maka blog aku dah jadi macam biasa...patutlah takde orang datang jengah kat sini..huhu..sedih

Post a Comment

  1. susahkah lau macam nih..luqman pon pernah kena malware..tapi kite xtau dari mana kan..so terpaksa buang semua yang mane patut dulu..hmm..byk kerja nak kena buat..sabar je la.

    ReplyDelete
  2. Huhuhu pernah jugak kena benda ni ..........Kalau guna HP jer kalau guna lappy tak pernah ..Tak tahu la malware ke apa huhuhu

    ReplyDelete
  3. tak kena lagi... harap2 takdelah terkena... macam risau je... sobss

    ReplyDelete
  4. Untuk mengesan malware dalam sesebuah website boleh guna khidmat http://sitecheck.sucuri.net/ atau pun www.quttera.com/.

    ReplyDelete
  5. samalah..saya terkejut tau..yelah apa ntah silapnya..itu pula yang keluar..tapi tak lama lepas tu ok pula

    ReplyDelete
  6. Samalah.. saya pun pernah terkena juga dulu.. tapi buang koding widget dah ok semula dah...

    ReplyDelete
  7. mesti ada script2 yg "tercemar"..tapi tak tau lah pula dari mana kan. security issue juga kita boleh check dari Google Webmaster Tool...ada tab semakan disitu..

    ReplyDelete
  8. Kadang2 blog saya pun jadi..baca komen nampak komen dari didie tu..mekasih...

    ReplyDelete
  9. cianye...dr mn dtg bnda alah tu kn..

    ReplyDelete
  10. dulu pernah kene sekali, mintak tolong org buangkan menda alah ni

    ReplyDelete
  11. Malware tgh mengganas semula ni... Byk blog cmni juga ni..

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum... KSD,

    malware menyerang ... susah gak nie...

    mselim3

    ReplyDelete
  13. tak pernah lagi..kalau boleh, xnak laa kene cmni. Kang terkejut tak tahu nak buat ape..

    ReplyDelete
  14. so far x pernah kena lagi... ke, saya je yg tak tau kot2 blog saya ada malware..? hmm..

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah...tak pernah kena lagi...tapi rasanya kena buat langkah pencegahan ni...

    ReplyDelete
  16. Setakat ni x pernh lgi kna, minta2 jgnla kena

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top