24
Assalamualaikum

Bila petang petang ni,lagi pulak hujan.Perut memang sentiasa akan lapar jelah kan.Bila duduk berdua dengan Nur awfiyah,ummi pun dah terasa lapar.

So dengan kerajinan petang tadi,maka terciptalah lempeng dan sambal tumis ikan bilis.Memang sedap bila kena dengan Teh panas.Nak tunggu en.husband memang lambat lagi dia balik.So lepas bagi makan Nur awfiyah,ummi pulak bedal Lempeng.Dapat dua keping lempeng tu pun dah kenyang.Tinggalkan babah punya lempeng jelah kan.

Memikat selera kan bila nampak lempeng ni,lagi pulak time hujan ni.memang perut senantiasa lapar jelah

lepas tu dah boleh sambung blogwalking 

Post a Comment

  1. rajin jugak buat lempeng ni waktu breakfast.. tapi kaler kuning sikit.. kadang cicah dgn sambal sardin.. kadang dengan sambal telur (

    ReplyDelete
  2. Sedapnya...saya suka lempeng + sambal ikan bilis...

    ReplyDelete
  3. alahaii...terus lapar bila tgk lempeng akk nie :(

    ReplyDelete
  4. lempeng cicah sambal tu makanan kegemaran saya ...nyum2....cengkodok ikan bilis pun sodap kalau ada...

    ReplyDelete
  5. Betul la..time hujan, sejuk2 ni perut berkeroncong je..heheh

    ReplyDelete
  6. pekena dengan kopi o suam.... huwaaaa ngencesssss... terbayang makan atas pangkin... ditemani angin laut sepoi2...

    ReplyDelete
  7. Hmmm..sedap lempang kelapa ni..masa kecil selalu makan..coz my father suka sangat makan ni..sekarang susah nak cari..nak buat sendiri tak pandai ..he..he

    ReplyDelete
  8. sedapnye ida.....terliurnyeeeee

    ReplyDelete
  9. mak alise lagi suka makan lempeng dengan gula.. alise lempeng kurang sikit.. tapi cekodok bilis sekali hadap alise sorang pon boleh.. :)

    ReplyDelete
  10. sedapnya lempen cicah sambal tumis.. lapooooooo

    ReplyDelete
  11. haha menu sepanjang zaman memang superb

    ReplyDelete
  12. Pehh... mmg best... best sgt2.. :) :)

    ReplyDelete
  13. Fuhhhh...sedap tu..hujan-hujan macam ni memang perut lapa semacam jer..hehe

    ReplyDelete
  14. fuhh...nasib baik baca entry ni lepas makan maggi...perut pun dah kenyang...kalau tak, confirm la turun bwh buat lempeng....heee

    ReplyDelete
  15. lempengggg, tringat kat anak zee..selalu jerk dok request sebab katanya mak pengasuh dier buat sdapppp..
    ujan2 makan ni memang berselera..

    ReplyDelete
  16. Alaaaa lapar tengok ni.. kuah apa sebelah tu rendang ke?

    ReplyDelete
  17. WOOOAAHHH... Sedapnya.. Tetiba perut ni pun nak berkeroncong....

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top