13
Assalamualaikum

Siapa tak risau kan kalau kita ada masalah dengan kulit kepala.Lagi pulak bagi mereka yang bertudung macam aku ni.Kekadang sampai tak de masa nak  ambil tau.Tapi bila kulit kepala disinggahi kelumumur,maka masalah tu timbul

Rambut yang ditutupi bukan sahaja boleh membuat kelumumur timbul,tetapi juga boleh menyebabkan rambut tidak sihat.Bila tidak sihat,pastinya rambut akan banyak gugur.Dan juga bagi mereka yang pernah buat rambut macam perangkan ke,buat curl ke,kerinting ke,mesti lama lama rambut akan rosak kan.

Macam masalah yang aku hadapi adalah kelumumur dan rambut gugur.Kalau mandi tu,bila syampu rambut,masyaallah,dah macam orang sakit bila tengok banyak rambut gugur.Kalau dlu aku tak rajin guna satu syampu yang popular kat iklan,tapi bila kelamaan masalah kelumumur tu sering sangat menghantui aku.lagi pulak kalau aku campur syampu.Dari dulu aku memang cari syampu yang khas untuk kelumumur je.Tak de ke syampu yang all in one.jadi tak payah la aku nak beli pelbagai jenis untuk kelumumur dan rambut gugur.

Rasa dah botak sikit rambut dari dulu rambut lebat bukan main.

Pssst...dah lama nak cuba syampu ni sejak diiklankan.tapi ada je yang menghalang.Last last semalam,masa ku jalan kat Maslee berdekatan dengan rumah tu,aku nampak syampu Shayla ni.
Aku guna yang kelumumur sahaja


kali ni pun sama,aku memilih untuk membeli anti kelumumur.Syampu SAFI SHAYLA Anti Kelemumur. Mengandungi Habbatus Sauda serta bahan aktif ZPT dan Menthol yang mencegah kelemumur bermula dari cucian pertama serta haruman yang mampu kekal sehingga 24 jam.


Baunya aku suka,sangat wangi.yang aku suka pasal safi shayla ni,ianya mengandungi habbatus sauda.

​Lepas ni harum semerbak la kan rambut aku ni.Untuk size yang kecil harganya rm7.70(600ml) dan rm12.70(320ml) Murah dan berbaloi.Pakai sikit pun dah banyak buih..i loikee

Kat mana nak dapatkan ni?
Di mana mana pasaraya pun ada jual,kedai runcit biasa pun aku rasa ada jual.so takde masalah sangat nak cari.sambil shopping barang dapur pun boleh rembat sekali syampu ni..hehehe..

nak tau lebih lanjut tentang Safi Shayla ni boleh layari laman web SAFI SHAYLA

Post a Comment

  1. ramai dan guna dan dapat respon positif ..... macam bestttt je...

    ReplyDelete
  2. Cik akak guna anti k....dan yang warna pink tu akak..campur2 pakai.hihi

    ReplyDelete
  3. Macam ok juga ni ... nak2 lagi yang bertudung ni, kulit kepala cepat gatal.

    ReplyDelete
  4. bagus ye kak..bolehlah terus memakai lepas ni kan

    ReplyDelete
  5. Melihat pada harga & review ni mmg murah & berbaloi.. Thanks sharing Aida.. :)

    ReplyDelete
  6. rmbut kita gugur ....sedih betul

    ReplyDelete
  7. kita pon br guna sbb rmbut kelemumur & gugur.wt ms skrg tgk dh ok ckit

    ReplyDelete
  8. Guna jugatapi kurang sesuai juga...

    ReplyDelete
  9. ta penah guna lagi ini syampoo..
    nanti dah habis shampoo marine essence leh try yang nih..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top