27

Assalamualaikum

Selamat malam...belek belek Facebook.Bila dah boring dok komen kat blog Denaihati untuk #cabaran #iphone5s tu, beralih pulak kat facebook ni.

Baru perasan yang aku tak approved friends yang berpuluh tu.Berpuluh je..bukan beratus pun.Lagi pulak aku bukan famous.Bukan senang aku nak approved rakan di facebook.Kekadang bila kita approved nama melayu, bila dah approved tetiba nama Awang Hitam pulak..acaner tu.

Last last aku kena tapis dulu mereka yang ade aku.Kebanyakkan yang aku tak approved tu profilenya meragui...So sebab tulah aku tak approved mereka ,mereka tu.

Kalau korang tengok nama mereka pun meragui kan.risau mereka ambil kesempatan bila aku approved diorang..


Abaikan jelah kan...aku bukan retis pun..

Post a Comment

  1. Assalammualaikum... KSD,

    semua nak berkawan dengan KSD... ok. Tapi kalau tak kenal baik jangan... kalau member boleh kan..

    mselim3

    ReplyDelete
  2. Acik pun banyak jugak tak approve...letak nama entah apa-apa...pastu gambar kereta la, gambar artis la, gambar selipar la..kalau nak kawan betul-betul, buat betul-betul...eh...Acik belum 'kawan' lagi kat FB KSD

    ReplyDelete
  3. FB mmg saya pun kena jaga2 skit sbb kdg2 ada yg personal. Klu tak kenal punca atau tak de mutual friend mmg sy tak accept langsung lah.. :D

    ReplyDelete
  4. masih banyak lagi friend request kat fb saya. Memang takkan approve mereka yang meragukan. Gambar muka pun xde..

    ReplyDelete
  5. mama juga kak, berhati2 dalam mengapprove orang ni,, takut je .. Mama Niza

    ReplyDelete
  6. saya pun jarang dah nak approve2 ni... nnti dah approve, bukan nak berkenalan ke apa. diorang saja seronok banyak friends. pfft

    ReplyDelete
  7. tulaa.. sy pun berpuluh2.. tapi sumenye mcm meragui je. risau pulak nk main approve je kan. hehe

    ReplyDelete
  8. hahaha.. kelakar ok.. nampak sangat ramai pulak macam spam dalam friendlist tu..
    memang i block terus kalo ade macam tu..
    bagus u takut2 Rohaida.. kot karang tersalah approve dah masalah nak delete plak..

    ReplyDelete
  9. kan..lau name pon dah pelik2 mcm nih..memang nan hado lah nak approve..lebih2 lagi kalau letak gmbr ntah apa apa..lagi la x nak approve.sabor je la.

    ReplyDelete
  10. memang kena berhati2 sekarang...macam2 orang bole buat bila dapat access...lagi2 nama pelik2...

    ReplyDelete
  11. farah pun tak suka senang2 approve orang yg add akak..kalau kenal ok la.. kalau tak boleh like page jer..hehehe

    ReplyDelete
  12. inilah antara sebab saya asingkan fb personal dan fb blog..... tapi fening jugak satu hal..hee..

    ReplyDelete
  13. rasa semua sekarang lebih berhati-hati kalau nak approve FB friends ini. Kalau nama pelik2 lagi lah takde can nak dapat kelulusan.

    ReplyDelete
  14. Saya dah off kan facebook buat selamanya...Ramai juga yang nak ambik kesempatan dan macam nak bercinta pulak...Rasa tak lega emosi saya kat Facebook...

    ReplyDelete
  15. Kalau saya pun saya takut nak approve walaupun saya berniaga.. Orang nak ambil kesempatan ni macam-macam cara..

    ReplyDelete
  16. Sy pun tapis... Mmg risau juga org yg tak kenal tetiba nk add jadi friend..

    ReplyDelete
  17. kadang2 orang yg pelik2 add kita.. kita bukannya kenal pun

    ReplyDelete
  18. Belum sempat buat tapisan lg..takut jugak nak approve

    ReplyDelete
  19. samalah. nama pelik orang nye lagi pelik.. kite kalau matual friend tak ramai memang takkan add..

    ReplyDelete
  20. tapisan itu semestinya kak.. :D
    yang kenal je approve, then kawan baru pun tengok dulu mutual friend dgn siapa.. kalo tak de mutual friend tu, macam susah je nak approve.. hehe.

    ReplyDelete
  21. sy kalau xkenal memang ignore aje..

    ReplyDelete
  22. Mesti extra careful, kan.
    Akak insan biasa sahaja...:-)

    ReplyDelete
  23. Memang kena tapis ... Tu pun tembus gak kadang2 ...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top