29
Assalamualaikum

Masih lagi bercerita pasal pregnancy ni..Bukan mudah kan nak buat kad pink tu..Upppffhhh..Lama benau menunggu..Buat kad je dah 2 jam..Jumpa doktor, lagi..Kena pulak check semua sekali..Memang aku rasa akulah yang paling lambat balik semalam..Buat kad dari pukul 2 hingga jam 5 petang..Kebanyakkan staff nurse semua dah balik..Last jumpa doktor semalam,sempat doktor suruh buat check ECG..Nak check jantung aku ler tu..Kalau korang tengok entry aku semalam,mesti korang tau cerita.




Kalau tak ingat,korang boleh klik SINI je.Tapi bukanlah itu yang sebenarnya aku nak cerita..Tapi nak cerita dan mengomel sikit pasal amik darah semalam..Uihhh...Kena cucuk 6 kali disebabkan darah aku tak mau keluar...Sakit bukan kepalang.Dah lunyai tangan aku dibuatnya..Tangan kiri kanan dicubanya...Yang aku peliknya tu,apsal darah tak nak keluar..Nak kata aku takut tu,memang ada lah...Bila dah lama tak kena amik darah,gini lah jadinya.

Jarum yang kelima baru la darah keluar sikit..Itu untuk satu tiub je..Belum lagi tiub yang satu lagi tu.
Dan,Aku rasa ada 3 orang nurse dan sister yang dok kerjakan tangan aku..Last2 sister yang penyayang lagi berseloroh jugak yang dapat darah aku tu..Dan suntikan jarum yang keenam tu pulak yang darah aku melimpah ruah...Cukup sangat satu botol..iskk.sayang sungguh darah aku.Bila aku fikirkan balik,Mungkin darah tu taknak keluar sebab aku ni nervous sangat..Adeh..meleleh la jugak air mata ni,bila dah banyak kali kena cucuk...


Agak agak lepas ni kena ambil darah lagi tak..


Post a Comment

  1. Kena amik lagi la untuk setiap bulan check up... bertabah la ye demi baby... insya Allah, kita kuat utk anak...

    ReplyDelete
  2. uih seksanya sampai 5 6 kali kena cucuk! huhuhu

    ReplyDelete
  3. pergh seksa tu smpi 6x kne cucuk

    ReplyDelete
  4. 6 kali cucuk?haduiiiih...
    hr tu ms nk bsalin kena 3 kali cucuk pon menangis2 ni kan pula 6 kali

    ReplyDelete
  5. adehhh.. kena cucuk banyak kali macam ni.. redha je laa.. yan pon sgt pengecut nak cucuk2 ni... tp since preggy and terpaksa ambik darah bagai, pikir anak jerkkk..mentibe jadi kuat.. nak beranak dok spital pon sama.. dah laa tak pernah warded, kena cucuk masuk air tu pon,.. Allah.. pasrah je laaaa

    ReplyDelete
  6. Sakit tu smpai 6 kali kena cucuk.. tak jumpa uratlah tu rasanya. Semoga dipermudahkan & segalanya berjalan lancar... aamiin..

    ReplyDelete
  7. setiap kali check up mesti amik darah..kak ida rileks2 je..

    ReplyDelete
  8. mak aii.. serupa mama gak kak. mama dulu pun sama.. last2 checkup buat kat yuslina je, dari awal mengandung, sampai sufi 2 tahun. senang, cepat dan mudah... beranak je kat HSA..

    ReplyDelete
  9. Smpai 6 kali dahsyatnya sis, mayb next time msti da ambik darah lgi tu

    ReplyDelete
  10. setiap kali check kena ambik darah..tapi sikit je,,takde lah sampai satu tiub besar tu..yang kecik tu je..heheh

    ReplyDelete
  11. saya jenis yang susah darah nak keluar. jd mmg kena nurse atau doktor yang betul2 tahu dimarah urat saya

    ReplyDelete
  12. Memang akan kena amek darah lagi ... Tapi yg amek tiap2 bulan tu cucuk kat hujung jari jer kot ... Tak pasti lah prosedur sekarang cam ner ... Harap bersabar banyak2 ... Buku pink mmg camtu ... Kena siap sedia mental & fizikal ... Masa tu mmg lah, jenuh menunggu, sampai lapar balik ... Better bawak bekal utk alas perut ...

    ReplyDelete
  13. sakitnya kak sampai 5x..takpe la demi anak kena sabar dah tabah tempuh 9bln yang mendatang..
    insya'allah semuanya dipermudahkan..
    zee bab amik darah ni yang takut..kalo cucuk ujung jari pon dah seriau ini plak amek penuh tiub..

    ReplyDelete
  14. saya pun ada pengalaman mcm ni, lastly saya mintak nurse lain yang ambik darah saya..memang lepas tu lengan jadi bengkak sebab kena try n error utk ambik darah,,huhu..anyway congrats Ida dengar gud news nih..:)

    ReplyDelete
  15. Kakak tak tahulah pulak Eda sebab dulu kakak tak macam tu.
    Tapi kakak pergi swasta agaknya tak sama. Atau procedure sekarang sebab kakak dah lebih 11 tahun tak laluinya lagi.

    ReplyDelete
  16. Peliknya darah x kuar. X kena urat kot...

    ReplyDelete
  17. 6kali kak?
    mcm pelik lak darah taknak kuar.
    ahaha

    ReplyDelete
  18. adeshh kena cucuk banyak kali memang sakit lah kan..sabar je la kak..take care ye kak

    ReplyDelete
  19. rasanya darah tu tak keluar sebab nurse/doktor tu tak jumpa urat (saluran darah).... kalau nurse tu cekap dan tau betul aka berpengalaman, satu kali tak dapat dia akan terus ke urat yg paling mudah, belakang tapak tangan... maaf maaf... ini masalah ketidakcekapan yg ambil darah... saya pernah kena beberapa kali kes mcm ni

    ReplyDelete
  20. Kesian la macam ni, sepatutnya kena bagi nurse yang berpengalaman ambil. Sakit tau...

    ReplyDelete
  21. 6 kali cucuk? Adoiiii...sakit tu.

    ReplyDelete
  22. semoga terus tabah dan kuat semangat yer...dan semoga dipermudahkan urusan....

    ReplyDelete
  23. Adoii sakitnyaaa...All the best ye. Semoga dipermudahkan urusan sepanjang kehamilan ini.

    ReplyDelete
  24. Jd ibu kna kuatkan..mmg btmbh sakitla 6 kali cucuk..saba ya.smga dpmudahkan

    ReplyDelete
  25. Rasanya every time check up kena amik darah kan...macam akak dulu..hehehe...rindunya nak preggy

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top