25

Assalamualaikum

Setelah memenangi Hadiah Bugslock atau Gelang penghalau Nyamuk ni,kini,tibalah masanya untuk aku review pulak,sejauh mana keberkesanan produk ni pada aku,


Malam adalah waktu yang sesuai untuk digunakan..
yang bestnya bau gelang penghalau nyamuk ni dah macam bau minyak urut pulak.

Ok,sebelum tu,kalau korang tak tau apa itu Bugslock,meh sini aku terangkan sedikit,

Bugslock adalah gelang penghalau nyamuk yang menghalau nyamuk dengan aroma  semula jadi 100% Citronella oil(serai wangi).Ia adalah produk yang kreatif dan berbentuk band,yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki,Bugslock akan memancarkan aroma yang serangga tidak boleh tahan.Ia adalah kecol dalam reka bentuk dan mudah dibawa,ia boleh digunakan pada bila bila masa.

Selain itu,ia adalah produk yang selamat,yang boleh digunakan walaupun pada  bayi. Semua peringkat umur boleh menggunakannya kerana ia diperbuat daripada bahan bahan bukan toksik.Ia adalah salah satu produk anti-nyamuk yang berkesan yang utama di perkenalkan..Sebelum ni memang aku tak pernah lagi la tengok mana mana produk macam ni.Aku menggunakan bugslock ni untuk elak kena gigitan nyamuk di waktu malam.Selain itu jugak,kalau korang pergi berkhemah di dalam hutan dan melakukan aktiviti di kebun,boleh la gunakan ni.


Setelah menggunakannya ,aku sangat berpuas hati kerana tiada seekor nyamuk pun yang mendekati kami,apabila kami melakukan kegiatan di luar pada  dan waktu tidur pada malamnya..Jadi takdelah Nur awfiyah kena bintat bintat dek penangan nyamuk ni.Lagi pulak musim hujan macam ni..Memang lah nyamuk berkeliaran tak tentu masa..Langkah keselamatan supaya tidak terkena penyakit yang berkaitan dengan nyamuk ni.

Lagi pulak ia selamat digunakan oleh kami sekeluarga.Nak tahan lama,lepas guna kenalah simpan di bekas plastik yang disediakan dan tutup rapat.



Bahan-bahan 
1. 100% semula jadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%) 
2. lengai (70%) 
3. Berat Bersih (3g) 

Jangka penggunaan: - 
Bugslock boleh digunakan untuk terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contoh jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Meletakkannya kembali kepada beg asal dan memeterai selepas anda mengguna. 

Bugslock boleh digunakan semasa: 
-Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak 
Sukan -Outdoor seperti memancing, mendaki, dan lain-lain 
Aktiviti luar -Yang tidak melibatkan air. 

Di mana untuk memakai 
-pergelangan kaki(mencadangkan untuk bayi) 
-pergelangan tangan
-babychair 


Bagaimana untuk menggunakan 
1.Koyak bungkus Bugslock bersama-sama dengan garis putus-putus atas. 
2.Buka zip dan mengambil produk. 
3.Pakai pada buku lali atau pergelangan tangan atau mana-mana tempat. 
4.Letak kembali ke dalam pakej asal apabila anda tidak menggunakannya. (Ingat untuk memeterai zip) 
5.Letak di tempat yang kering. 




Ingat..jangan ada yang membeli Produk Tiruan..Bagaimana nak membezakan samada yang kita beli tu tiruan atau tak,boleh lihat gambar di bawah ni ye.










Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk yang ORIGINAL dari Korea
boleh dibeli secara online di :- 






Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.



Post a Comment

  1. Menarik jugak ni...cara baru halau nyamuk..
    singgah sini :)

    ReplyDelete
  2. Akak guna letak kat kaatil anak..baunya kuat sampai keluar bilik..

    ReplyDelete
  3. Produk ni mmg menarik.. bestnya.. :)

    ReplyDelete
  4. Selalu tgk kat FB tapi x prnah terfikir nk bli. Mgkin blh rembat utk kids kat rumah ni

    ReplyDelete
  5. pernah nampak tapi tak pernah cuba lagi :)

    ReplyDelete
  6. Bestnya. Senang nak pakai kan. :)

    ReplyDelete
  7. Memang best pakai ni..tak la sesak nafas bau ubat nyamuk..heheh

    ReplyDelete
  8. TERBAIK kan Sis Aida ..Mmg best bila pakai ..Anak2 berebut2 jugak la sebab dua jer hahaha..

    ReplyDelete
  9. waaa bestnye..kene cari untuk anak ni..sbb dia manis sungguh, org lain xkene gigit nyamuk, die penuhhh gigitan..

    ReplyDelete
  10. Belum smpat review lagi nih... Tggu balik cuti nnt..

    Good luck kak ida..

    ReplyDelete
  11. good luck kak, shad tak sempat lagi nak menaip entry review.. :D
    Tapi memang best gelang ni, bau macam bam serai pun ada, wangi.. hehe :D

    ReplyDelete
  12. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  13. Good luck. Tak up lagi entry review nih.

    ReplyDelete
  14. memang berkesan pakai Bugslock ni kan kak

    ReplyDelete
  15. saya pakaikan kat anak...memang mudah...tak dan lagi nak up entri...good luck yer kak...^_^

    ReplyDelete
  16. Salam... Terima kasih sudi berikan komitmen untuk review Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk

    Senarai peserta ada di http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-review-bugslock.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  17. Wah terbaik review !!! Benda popular kejap aje dah ada tiruan yer

    ***IsmailDotCom***

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top