Friday, October 31, 2014

Selesai Blogwalking ke Senarai Peserta

Friday, October 31, 2014
Assalamualaikum

blogwalking

alhamdulillah..selesai sudah blogwalking ke senarai peserta yang menjoinkan diri dalam Segmen yang aku anjurkan tempohari di SINI

Senarai peserta pun dah aku update di ENTRY ini.Harap mereka yang menjoinkan diri dalam segmen nie akan memberi komitmen untuk sama-sama blogwalking dan mmberikan trafik kepada rakan blogger yang lain.

Insha Allah,esok aku akan publish senarai pemenang.

Senarai Peserta Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014

Friday, October 31, 2014
Assalamualaikum

Alhamdulillah...bersyukur Segmen pendek selama dua hari telahpun berakhir...Terima kasih yang sudi join dan support Segmen dari Kisahsidairy.com nie

Disenaraikan peserta yang melibatkan diri di dalam segmen yang lalu.Jika nama korang tidak tersenarai di dalam senarai peserta di bawah,let me know occay..

  1. http://blogashalya.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html/
  2. http://realiticikpin.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  3. http://permatabiru0310.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  4. http://cikmatahariku.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  5. http://shumie-dz.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html?m=1
  6. http://jnjikita.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_29.html
  7. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  8. http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  9. http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  10. http://ummi2m2s.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  11. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  12. http://www.aimisyahirah.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_29.html
  13. http://vithebat.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  14. http://www.rosmizaali.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  15. http://mamayana10.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  16. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_29.html
  17. http://aunidenovella.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  18. http://fuzamusa.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  19. http://www.khirkhalid.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  20. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  21. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_30.html
  22. http://ijamawar.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  23. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  24. http://blog-wafee.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  25. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_30.html
  26. http://norshamimi.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  27. http://maszull.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  28. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_30.html
  29. http://bungakayangan.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  30. http://ainimrashihah.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  31. http://officalmissyana.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_30.html
  32. http://fathiahmukhtar.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  33. http://kathyrbain.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  34. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  35. http://ceritamayapersada.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  36. http://reynabali.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  37. http://www.sihatitunikmat.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_30.html
  38. http://www.azhafizah.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  39. http://www.schanazri.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  40. http://cikgufarha.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_30.html
  41. http://ilovecoloroflive.blogspot.co.uk/2014/10/bloglist-segment-hunt-segmen-pencarian.html
  42. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  43. http://blognajwazulkefli.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  44. http://invisiblenote.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november_30.html
  45. http://www.duniashida.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
  46. http://cerita-sigadiskecil.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-november.html
Terima kasih kepada 46 peserta yang sudi menjoinkan diri dalam segmen nie.Insha allah..esok akan diumumkan mereka yang akan tersenarai dalam bloglist November & DIsember




Pisang Goreng Cheese Yang sedap

Friday, October 31, 2014

Assalamualaikum

Petang petang macam ni, teringin pulak nak makan Pisang Goreng Cheese
Actually, sesekali je, tapi kalau dah hari hari maunya muka pun macam keju.Takpun bertambah segala lemak yang dah ada ni.

Nasib baik la ada yang sudi belikan petang tadi.Minum dengan teh panas, lagilah menyelerakan.
Alhamdulillah. Kenyang...

Miracle of Wisdom( 1)

Friday, October 31, 2014
                                                        Assalamualaikum

Bermula hari ni, aku akan terbit entry Miracle of Wisdom semula bertujuan untuk memberikan semangat untuk diri sendiri dan rakan yang datang menyingah di blog ini.



Dala kehidupan ni kita tak boleh lari dari kekecewaan, tapi kita ada Allah swt untuk kita mengadu dan memberikan kita ketenangan.

Apa pun kita harus tetap bersyukur..

Thursday, October 30, 2014

Internet bermasalah

Thursday, October 30, 2014

Assalamualaikum

Dua hari termasuk hari ni, ada masalah dengan internet.Memang tak boleh nak blogwalking ataupun update entry sekalipun dengan iternet yang bermasalah macam ni.

Apa pun tak boleh buat.stress dah tahap gaban bila semu kerja tak boleh nak siapkan. SEGMEN PENCARIAN BLOGLIT NOVEMBER & DISEMBER KISAHSIDAIRYDOTCOM masih lagi berlangsung dan akan tamat pada jam 12 malam nanti.

Sebelum tu aku nak minta maaf kat korang yang singgah tapi tidak terbalas komen korang tu.insha allah, bila masalah internet selesI aku akan membalas segala komen korang.

HNya dapat klik +G korang je..ni pun aku update entry guna tab sahaja.yelah..takat update kat tab ni, taklah sepuas menggunakan komputer kan..akh kurang selesa guna tab..hehehe

Harap korang dapat support segmen dari aku...thanks..

Wednesday, October 29, 2014

Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014

Wednesday, October 29, 2014
Assalamualaikum



Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014 diadakan bertujuan mencari Bloglist bagi menyerikan lagi Blog ni.Selain daripada it juga,boleh  berblogwalking ke senarai peserta selain dari mengenali blogger baru dan lama.

Syarat yang cukup Mudah :-
  1. Follow Blog Kisahsidairy.com dan Like Fanpage 
  2. Buat Entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI
  5. Pemenang akan di pilih melalui Random,org
  6. Segmen Ini akan berlangsung dari 29 Oktober 2014 sehingga 30 Oktober 2014



Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :

Cara Nak Paste Coding Entri :

Credit tu Mialiana.com


** Jom support Kisahsidairy.com



Tuesday, October 28, 2014

Kenapa Blog terabai??

Tuesday, October 28, 2014
Assalamualaikum

Ingat tak hari tu aku ada update tentang percutian tanpa dirancang.Aku ada ceritakan sedikit kenapa percutian tu dirancang di SINI

Actually bukanlah namanya percutian Indah selama 5 hari tu,tetapi kepada Emergency Leave sebab MIL masuk hospital Selasa malam rabu lepas.Memang Shock sangat bila MIL masuk hospital.Yelah,dengan keadaan nya yang uzur tu,risau terjadi apa-apa kat dia.My MIL nie,sebelum ni,memanglah seorang yang tak reti duduk diam,ada je kerja yang dia nak buat walaupun dalam keadaan kurang sihat.

Selama nie pun,dia memang selalu ambil ubat homeopati tanpa membuat rawatan di Hospital.Sebelum dia di masukkan ke Hospital,MIL memang dah kerap sakit.and as usual,dia takkan ke Hospital.Disebabkan dia kurang sihat,kami hantar dia balik ke Melaka,At least ada SIL yang boleh jaga makan minum dia.Bila MIL duduk sini,susah aku nak pantau dia,disebabkan aku dan husband kerja kan.

Hari Rabu tu kami dah bertolak balik Melaka,Memang tak sempat nak update apa-apa sekalipun.No social Media langsung yang aku sentuh.heheh..Risaukan keadaan MIL yang uzur sangat masa kami melawat dia diHospital.

Setiap hari memang ulang alik ke Hospital,MIL pun darah tinggi tak stabil,kekadang naik,dan kekadang turun..tu yang merisaukan kami.
Saja nak letak.

Tapi bila dah beberapa hari di Hospital dan di pantau dengan doktor dengan baik,maka hari sabtu tu MIL discharged.Alhamdulillah..lega kami semua.Cuma MIL tak secergas dulu la,,nak kena pantau kesihatan dan pemakanan dia yang totally berubah sebab darah dalam badan terlalu pekat.Ia akan menyebabkan darah tak dapat mengalir ke jantung dengan betul.So MIL tak boleh nak makan sayuran berdauan..emmm..

Bila dah tua-tua nie kan,banyak benda sebenarynya yang kita kena pantang.Tak boleh dah sembarangan makan-makanan yang boleh menyebabkan kita jadi macam tu.



Monday, October 27, 2014

CPUV baru Sepanjang Percutian

Monday, October 27, 2014
Assalamualaikum

Dah beberapa hari tak menjenguk blog.Sepanjang percutian itu jugak,ada juga CPUV yang menjengah dekat blog nie.

Percutian atau Emergency Leave beberapa hari tu tanpa dirancang.Nama pun Emergency Leave kan.
Oklah..tak nak campur adukkan entry CPUV nie dengan percutian panjang aku tu.

By the way,thanks jugak kat korang ,walaupun empunya blog tak pedulikan blog sepanjang 5 hari bercuti tu,ada juga yang sudi menjengah blog.sayang korang.

2 CPUV yag menjengah tu adalah MGIA parents campaign dan satu lagi nie..

2 CPUV yang melekat..

Ada banyak kerja yang tertangguh,aku settlekan dulu mana yang penting na,nanti aku sambung cerita pasal cuti aku tu kat next entry ye

Sunday, October 26, 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

Sunday, October 26, 2014
As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Tuesday, October 21, 2014

Mudahnya Berniaga di Facebook

Tuesday, October 21, 2014
Assalamualaikum




Di zaman sekarang ini Peniaga online bagaikan cendawan yang tumbuh..Terlalu ramai yang memulakan perniagaan secara Online.Mungkin lagi senang dan tidak memerlukan modal yang besar untuk memulakan perniagaan.

berniaga di facebook
Tetapi,berniaga Online ini perlu mempunyai strategi untuk menarik pelanggan membeli barangan yang dijual.Berniaga di Facebook adalah satu fenomena terkini yang semakin ramai yang menggunakannya.Namun,untuk berjaya melakukannya pasti ada caranya.

Kepada mereka yang sudah berniaga mahupun ingin mula untuk berniaga online bolehla mencuba untuk mendapatkan pakej panduan "Mudahnya Berniaga di Facebook"iaitu siri video yang 100% dihasilkan sendiri oleh Zulfadzli dan berdasarkan pengalaman beliau berniaga melalui facebook.

facebook


Melalui Video ini anda akan pelajari dari ZERO sehingga mempunyai sebuah facebook page untuk jualan produk anda.Sudah pasti anda mahu belajar cara menjual yang berkesan.Jangan risau kerana di dalam video ini disertakan juga satu pendedahan bagaimana menulis ayat jualan yang efektif untuk anda gunakan di facebook page anda.

Apakah yang terdapat di dalam video ini

Mudahnya Berniaga di Facebook





Satu Testimonial yang boleh menjadi sumber semangat anda untuk mendapatkan video ini 
TESTIMONI: “Video Mudahnya Berniaga di Facebook merupakan ilmu yang dinanti-nantikan oleh usahawan online ‘newbie’ seperti saya. Sebagai newbie, saya mengambil masa yang lama untuk memahami selok belok strategi dan teknik berbisnes di Facebook. Dengan adanya video ini, saya belajar asas bisnes di facebook langkah demi langkah dan ia dapat juga diaplikasi di medium lain seperti website. Banyak strategi dan trick yang simple tapi superb dikongsikan dalam 15 video ini. Sebelum anda “melebur” lebih banyak duit dalam bisnes, saya sarankan untuk kuasai ilmu asas yang simple dan superb ini dulu.”
Ros Atiqah Fatin, Pemilik Perniagaan Rafa Legacy

Untuk mendapatkan CD ini dengan harga yang sangat murah,Sila terus ke Link ini :-
                                                  Mudahnya Berniaga di Facebook





Mealshakes Makanan Tambahan Paling Best Untuk Anak Anda

Tuesday, October 21, 2014
Assalamualaikum

Mealshakes merupakan makanan tambahan untuk kanak-kanak yang berumur setahun ke atas. Ianya seakan-akan susu berasaskan protein susu lembu, tetapi tidak sesuai dijadikan minuman utama kerana fungsinya hanya sebagai makanan tambahan. Diadun dan ditambah bersama 24 jenis vitamin seperti folat, vitamin B, zinc, zat besi dan pelbagai lagi menjadikan ia satu-satunya makanan tambahan paling lengkap di pasaran dan paling sesuai untuk kanak-kanak.

Mealshakes Shaklee paling ramai diambil oleh kanak-kanak picky eater. Picky eater bermaksud anak yang memilih makan. Jarang-jarang anak ini ingin memakan masakan harian anda. Ibu bapa mana yang tidak risau apabila melihat anak kurus keding dan hanya suka makan makanan segera seperti keropok dan sosej. Makanan tersebut bukan sahaja tidak seimbang malah bahaya untuk kesihatan dan otak kanak-kanak yang dalam proses membesar dan belajar. Maka, Shaklee yang mempunyai kandungan zinc di dalamnya membantu menaikkan selera anak-anak dengan cara yang lebih selamat.

Selain itu, Mealshakes juga tinggi serat yang mana dapat membantu anak-anak yang kerap kali menangis apabila ingin membuang air besar kerana masalah sembelit. Memang ianya kerap berlaku di kalangan kanak-kanak yang tidak sukakan sayuran. Sayuran dan buahan merupakan serat yang membantu melembutkan najis, tetapi jika anak-anak mengambil kedua-dua sumber ini dengan jumlah yang sangat minimal, memanglah masalah sembelit akan mengganggu masalah pembuangan anak anda. Kesian kan?
cara mengatasi kanak-kanak sembelit
Anak anda mempunyai masalah eczema? Bila ada masalah eczema, tentu sekali anak-anak sering mengalami kegatalan dan rengsa kulit. Adakalanya anak akan menangis apabila kepanasan. Anak saya yang sulung juga mempunyai masalah eczema. Kadang-kadang kasihan apabila dia terpaksa berpantang makan terutama apabila kami ke restoran. Masuk sahaja dalam kereta, cepat-cepat suruh saya bukak penghawa dingin kerana tidak tahan gatal di bahagian leher dan pelipat-pelipat. Alhamdulillah dengan mengambil Mealshakes dan sapuan Herbal Blend secara konsisten, parut eczemanya makin berkurang. Protein yang terdapat di dalam Mealshakes membantu membuang sel-sel rosak dan menggantikannya dengan sel-sel baru yang lebih baik. Hasilnya kulit, kuku, gigi dan tulang menjadi bertambah sihat, kuat dan cantik. Sekarang, jarang-jarang sekali mendengar keluhan Qistina mengalami gatal-gatal apabila kepanasan dan memakan makanan laut. Suka sangat bila anak sendiri mendapat kesan positif selepas mencuba Mealshakes.
cara mengatasi masalah eczema kanak-kanak
Paling menarik apabila Mealshakes juga membantu ramai kanak-kanak yang mengidap masalah asma. Sahabat saya sendiri, seorang doktor sering rasa sebak setiap kali anaknya diserang asma. Apatah lagi anaknya masih kecil. Kerap pula terpaksa berkejar ke klinik kerana perlukan bantuan nebulizer. Menitik air mata tau. Hati ibu kan sensitif, tentu sahaja sedih bila melihat anak tidak cukup oksigen untuk bernafas. Jika boleh bertukar kesakitan, ingin rasanya digantikan sahaja tempat anaknya itu. Dan syukur, setelah menggunakan Mealshakes,Omega Guard dan Chewable Vitamin C nafas anaknya jarang berbunyi ketika tidur. Jarang-jarang sekali kena tahan wad walau dahulu tidur di wad adalah satu kewajipan selang beberapa bulan. Kini Mealshakes, Omega Guard dan Chewable Vitamin C merupakan kawan baik anaknya itu.
Selain membantu anak-anak yang cerewet dalam memilih makanan, sembelit, eczema dan asma, Mealshakes juga boleh membantu:
  • meningkatkan imunisasi anak-anak yang kerap kali sakit dan mudah dijangkiti penyakit
  • liat untuk bersarapan sebelum ke sekolah. Pengambilan satu sudu kecil dibancuh dengan air kosong atau dimasukkan dalam susu sangat membantu anak-anak cergas fizikal dan minda sepanjang hari
  • membentuk sel darah merah yang sihat
  • sesuai untuk anak-anak yang tidak suka makan ubat atau vitamin berbentuk tablet
  • juga diambil oleh ibu hamil yang mengalami masalah alahan yang teruk. Mineral yang terkandung di dalam Mealshakes boleh membantu melengkapkan keperluan harian ibu hamil yang sering muntah-muntah apabila cuba untuk makan

cara atasi masalah kerap sakit kanak-kanak

Harga Mealshakes Shaklee

Harga satu canister Mealshakes ialah 113.75. Satu canister mampu bertahan sehingga dua ke tiga bulan bergantung kepada umur anak. Bermakna anda hanya peruntukkan lebih kurang RM38 sebulan untuk keperluan lengkap anak anda.
Tapi, yang bestnya bulan ini promosi beli 3 percuma 1 memang best!! Anda hanya perlu kumpulkan 3 orang kawan dan buat belian seorang satu canister. Harganya jatuh RM85.30 untuk satu canister dengan promosi besar-besaran kali ini. Tetapi, jika anda ingin borong kesemua empat canister apa salahnya kan?
cara mengatasi masalah semebelit kanak-kanak, eczema kanak-kanak, asma kanak=kanak, kerap sakit dan cerewet makan

Promosi Mealshake Shaklee julung kali diadakan dengan pembelian BUY 3 FREE 1.Promosi ini akan berakhir 10 hari lagi.Bermakna jika anda beli 3 canister, anda akan perolehi satu lagi mealshakes secara percuma.

Mahu lebih jimat dan keuntungan berlipat ganda? Terus sahaja sign up jadi ahli Shaklee. Anda akan memperolehi 15-20% penjimatan apabila jadi ahli Shaklee. Untung dapat, anak sihat. Siapa tidak suka kan?
Sekiranya anda berminat, jangan ragu-ragu lagi untuk menghubungi puan maria untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi.
emel : poshykidz@gmail.com 
sms/whatsapp : 0146692610 
ID Shaklee: 894220 
COD Vitamin Shaklee : Nilai, Seremban, Sepang, Damansara, Mont Kiara