Tuesday, November 25, 2014

Dah Berkejaran Dengan Dia!

Tuesday, November 25, 2014
Assalamualaikum

Seronok sebenarnya bila cerita perkembangan terbaru dari Nur awfiyah ni..Dah macam macam karenah yang membuatkan ummi dan babah tersenyum.Dan..kadangkala geram jugak kan..heheh

Dah 7 bulan ni,dah pun pandai menyiarap dan mengengsot ke depan...Semakin lama semakin laju nampaknya dia kedepan..Kalau dengan walker jangan cakap lah..Sampai ke dapur dia ronda.
Lagi satu,kat rumah ni dah tak boleh nak berhias bagai dah..Kerusi meja semua tolak tepi bagi memberi ruangan kat Nur awfiyah ni berjalan-jalan..Semua pasu bunga dan perhiasan terpaksa dialihkan kerana bila dah naik walker,dah boleh berjalan sana sini,mulalah dapat tarik alas meja,pasu bunga..akuarium ikan kecil tu pun dia nak tarik jugak..Penyudahnya ummi terpaksa lah kemas buat naik rumah atas...


Sekarang ni pantang lepa kalau dah ummi kat dapur,mesti dah mengengsot ke pintu..isk...isk..wahai anak,sungguh bahaya tau...SERIAU ummi ni.

Part paling dia suka tang Langsir dan Mosaic..Habislah dok jilat.dah macam jilat ais krim pulak

Bila anak dah aktif macam ni,macam macam kena fikir dan macam macam jugak nak kena jaga.Tak boleh la letak apa apa barang yang kecil kecil kat lantai tu,lantai nak kena sentiasa bersih.Semua nak jaga.isk..kalau tak memang lah penyakit senang nak hinggap kat baby tu kan..


Walaupun ummi dan babah penat sikit,tapi bila tengok keletah dia,seronok dan rasa gembira sangat.

Moga menjadi anak yang solehah ye Nur awfiyah.

Monday, November 24, 2014

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com

Monday, November 24, 2014


Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....


WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!! 
  • Menggebu dan mencerahkan kulit
  • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
  • Menghilangkan parut dan kedutan
  • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
  • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )
  • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang 
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak )



EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu  menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :
  • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.
  • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.
  • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.
  • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :
  1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus
  2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.
  3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance
  4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta  kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu. 
  5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.
  6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain )
  7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi. 
  8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan. 
  9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat ‘mild’ dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.
  10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.
  11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.
  12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh  badan.
  13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.

Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)



Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar?saya

Umur pengguna?33 tahun

Jantina pengguna? ( Perempuan)

Jenis kulit? (Berminyak,Sensitif)

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
_Ingin sekali mencari produk yang betul betul sesuai dengan kulit muka saya yang bermasalah seperti berminyak dan berjerawat sedikit serta mempunyai liang Pori terbuka.saya juga mempunyai white head dan blackhead.Sebab tu saya ingin mencuba produk ni ke atas kulit saya.

Pengguna Ephyra? (Tidak)


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Sunday, November 23, 2014

Malware lagi ke?

Sunday, November 23, 2014
Assalamualaikum


Rasa sejak hari jumaat lagi aku tak dpat nak access apa apa.Jumaat aku MC.memang dah tak boleh nak ngadap PC satu hari.petang aku terus balik Kota Tinggi..Alang alang MC tu terus balik kampung kan.lagi pulak sabtu tu dah memang cuti umum kan.


Bila balik dari kota ni,siap siap kemas,terus tengok blog.Memang dah perasan status blogger Mar Mansor,tapi masa tu aku belum lagi tengok blog aku ni.


Tup Tup..Korang tengok je lah kat bawah ni


Ni aku tak tau lah malware ke hape


Bukan tak pernah terjadi perkara macam ni,dah banyak kali jugak,so taklah aku terlalu terkejut beruk ke sampai nak fengsaann..

Bila dah terjadi macam ni,aku terpaksa removekan semua bloglist aku memandangkan aku tak tau dari mana benda ni datang.

Then,bila dah buang semua tu,maka blog aku dah jadi macam biasa...patutlah takde orang datang jengah kat sini..huhu..sedih

Thursday, November 20, 2014

Hadiah dari Giveaway bugslock mialiana

Thursday, November 20, 2014

Assalamualaikum

Baru ni sempat update pasal ni.Sibuk sikit dengan urusan keluarga lately ni, membuatkan aku jarang update blog.

Ni ada sikit kesempatan untu aku update pasal hadiah yang dah selamat aku terima dua hari lepas.

Alhamdulillah, aku antara 34 pemenang giveaway dari mialiana.com.

Nihaku dapat dua bugslock untu aku gunakan nanti.tak sempat nak review lagi.ada masa akushae dengan korang ye.

Wednesday, November 19, 2014

CABARAN NOVEMBER #2 BY KATHY R'BAIN : HARI 6- Gambar Header Blog kisahsidairy

Wednesday, November 19, 2014
Assalamualaikum


Meh..meh nak promote sikit Header blog aku ni...Citarasa aku yang diberikan sentuhan yang cantik hasil keras tangan blogger Fiza...Nak order boleh terus pi Blog dia ye


Header blog ni aku tempah dengan Azhafizah .Memang aku puas hati la kerja kerja Fiza...


Jom tengok

Kisah Si Dairy
Kalau cantik tu macam aku..hahahaha...ok..bye

Tuesday, November 18, 2014

Takut Kita Nak Approved Friends

Tuesday, November 18, 2014

Assalamualaikum

Selamat malam...belek belek Facebook.Bila dah boring dok komen kat blog Denaihati untuk #cabaran #iphone5s tu, beralih pulak kat facebook ni.

Baru perasan yang aku tak approved friends yang berpuluh tu.Berpuluh je..bukan beratus pun.Lagi pulak aku bukan famous.Bukan senang aku nak approved rakan di facebook.Kekadang bila kita approved nama melayu, bila dah approved tetiba nama Awang Hitam pulak..acaner tu.

Last last aku kena tapis dulu mereka yang ade aku.Kebanyakkan yang aku tak approved tu profilenya meragui...So sebab tulah aku tak approved mereka ,mereka tu.

Kalau korang tengok nama mereka pun meragui kan.risau mereka ambil kesempatan bila aku approved diorang..


Abaikan jelah kan...aku bukan retis pun..

CABARAN NOVEMBER #2 BY KATHY R'BAIN : HARI 5- Gambar gajet kesayangan aku

Tuesday, November 18, 2014
Assalamualaikum



Fuhh...hari keempat suda..tak sempat nak update entry selalu sekarang ni.Tapi untuk blog tercinta,gigihkan juga update hari ni


Nak tau gadget kesayangan aku yang ada sekarang ni..Satu je pun..tak banyak...Tapi takde gambar yang betul betul dari gadget aku ni..so aku google je gambar gadget yang aku ada..


Nilah gadget kesayangan aku.Bewarna putih ..masih lagi dalam keadaan yang baik.Ni lah yang tolong aku dalam aktiviti blog..Dah dekat 2 tahun aku guna tab ni..alhamdulillah..

CABARAN NOVEMBER #2 BY KATHY R'BAIN : HARI 3- Gambar Pemimpin yang Di kagumi

Tuesday, November 18, 2014
                                                                        Assalamualaikum

Wah..ni paling best ni..Baru je baru baru ni aku melawat Galeria Beliau..Memang terpesona melihat pencapaian yang dilakukan oleh beliau di Galeria itu.Bukan muat pun satu Galeria untuk menyimpan barang barang beliau..Penyelia tu kata,terpaksa ganti ganti barang yang dipamerkan tu..iskh...dahsyat kan

Siapa tak kenal Mantan Negara kita iaitu Tun Dr.Mahathir Mohamad.Seorang pemimpin yang aku sangat kagumi.Pencapaian Beliau dalam membangunkan Negara Malaysia.amat lah meluas.Cuba tanya mereka di Luar negara sana,siapa tak kenal dengan Tun..Semua orang kenal kan...

Masa Di Galeria,sempat aku bergambar  di Potret yang dihadiahkan oleh rakan Tun,tapi aku tak ingat dari mana,Potret ini sangat unik,kerana kita akan rasa kita diperhatikan oleh Tun di mana sahaja kita berdiri di Galeria tersebut

galeria tun dr.mahathir
Aku bersama Dengan Adik dan anak saudara..Masa ni Nur awfiyah tak de lagi

Ok..habis cabaran ketiga..Tunggu cabaran keempat pulak ye

Monday, November 17, 2014

CABARAN NOVEMBER #2 BY KATHY R'BAIN : HARI 2- Gambar Insan yang Disayangi

Monday, November 17, 2014
                                                                 Assalamualaikum


Dah pun masuk cabaran hari kedua...Kali ni nak letak la gambar insan yang disayangi..Actually nak letak gambar insan insan yang disayangi..Kalau insan je,maknanya sorang ye yang sayang..hehehe

Oklah...Sebelum tu of courselah insan yang disayangi aku adalah Emak,ayah,adik beradik,suami,anak aku cik fiyah tu.dan mereka yang senantiasa ada bersama aku susah dan senang..tapi kalau nak masukkan semua..mau berat entry ni kan..
Displaying IMG-20140729-WA0000.jpg
Masa ni ramai yang tak ready dan tak complete...tapi sebahagian dari insan yang aku sayangi.

Ok..jumpa di cabaran seterusnya ya

Sunday, November 16, 2014

Menu Yang Paling sedap Di petang hari Minggu

Sunday, November 16, 2014
Assalamualaikum

Bila petang petang ni,lagi pulak hujan.Perut memang sentiasa akan lapar jelah kan.Bila duduk berdua dengan Nur awfiyah,ummi pun dah terasa lapar.

So dengan kerajinan petang tadi,maka terciptalah lempeng dan sambal tumis ikan bilis.Memang sedap bila kena dengan Teh panas.Nak tunggu en.husband memang lambat lagi dia balik.So lepas bagi makan Nur awfiyah,ummi pulak bedal Lempeng.Dapat dua keping lempeng tu pun dah kenyang.Tinggalkan babah punya lempeng jelah kan.

Memikat selera kan bila nampak lempeng ni,lagi pulak time hujan ni.memang perut senantiasa lapar jelah

lepas tu dah boleh sambung blogwalking 

Entry Khas Untuk Blogger Mamaniza

Sunday, November 16, 2014
Assalamualaikum

Siapa kan tak kenal dengan blogger Mamaniza ni.Seorang yang peramah walau pertama kali korang berjumpa dengan mereka.

Pertama kali bertemu dengan mamaniza adalah di pelancaran Cendollah Rolla di Tasik Pasir Gudang.Walaupun pertama kali kami berjumpa,tapi bagaikan sudah lama kami kenal dan berkawan.Memang mama bukan seorang yang sombong..Sentiasa ada je cerita yang kami bualkan.

Yang rapat dan kenal dengan mama,pastinya tahu,mama akan berhijrah kembali ke Selangor tempat lahir mama..Segala suka dan duka mama,pasti dirindui kat sini kan mama..
Tapi kalau itu yang terbaik untuk masa depan dan family,akak sentiasa doakan yang terbaik untuk mama dan keluarga.
Kenangan pertama kali kami bertemu 




Sebagai blogger,memang kita tidak lari dari pandangan sinis masyarakat.Tetapi kalau mereka adalah blogger,dan tau tentang apa itu blogger,nescaya perkara sebegitu takkan berlaku kepada mamaniza.

Allah swt menentukan segalanya mama,insha allah..Mungkin ada yang lebih baik dari ni,yang kita tak tau Allah dan sediakan untuk kita.Jangan pernah menyerah kalah dalam kehidupan dan sentiasa menghadapinya dengan tenang.

Akak berharap agar kehidupan mama kat sana lebih baik,peluang mama untuk menjadi blogger yang lebih baik dan mendapatkan peluang yang lebih terbaik dari sekarang..insha allah..
Dipertemuan pertama blogger JB


Rasa sedih bila tidak dapat berjumpa dengan mama buat kali terakhir di bumi Johor ni..Tapi berharap sangat dapat kembali berjumpa dengan mama..Nasib baik jugaklah husband mama satu kampung..Boleh la roger roger dengan akak nanti.


Terima kasih menjadi kawan,adik dan seorang yang boleh mendengar apa sahaja masalah dan berkongsi segala galanya di dalam dunia blogger atau dalam cerita harian kita..




Kenali Wanita Dari Warna

Sunday, November 16, 2014
Assalamualaikum


Santai hujung minggu kan..sesambil tu jom kita melayan macam mana nak kenali wanita ni melalui warna..Eh..aku yang perempuan ni pun tak tau pasal tu..Takpe..kita baca dan share info nie ek..kalau berfaedah baguslah kan

UNGU
Wanita yang suka warna ungu adalah:
Seorang murah hati,
Merdeka hatinya dan tidak mahu diperintah.
Penuh inisiatif,
Pandai tetapi tidak emosi,
Dingin dan kehendaknya meluap-luap,
Jarang berjaya.

HITAM
Wanita yang suka warna hitam adalah:
Seorang yang suka bermurung,
Prihatin,
Kuat menghadapi petaka apa sahaja,
Tidak mudah terpengaruh,
Setia pada suami,
Hatinya baik dan cepat tersinggung.

BIRU MUDA
Wanita yang suka warna biru muda adalah:
Seorang yang suka merendahkan diri,
Suka mengalah,
Suka berkorban peranan,
Cerdas,
Pandai dan berotak berlian.

KELABU
Wanita yang suka warna kelabu adalah:
Seorang yang suka sekali mengelamun,
Romantis,
Sabar,
Tenang tetapi hatinya suka mengembara,
Suka mengada-ngada dan gossip.

MERAH
Wanita yang suka warna merah adalah:
Seorang yang berwatak berani,
Emosional dan tegas,
Tamak serta serakah,
Tahan melarat dan suka hidup bersenang-senang.

BIRU
Wanita yang suka warna biru adalah:
Seorang yang setia paa suami,
Senang pegang wang,
Kuat kemahuan,
Berterus terang dan jujur,
Cepat memberi maaf dan tegas.

KUNING
Wanita yang suka warna kuning adalah:
Seorang yang amat menyukai ilmu,
Gemar membaca,
Tekun dan cerdas,
Tabah menghadapi cabaran.

PUTIH
Wanita yang suka warna putih adalah:
Seorang yang mempunyai perangai yang suci bersih,
Fikirannya tidak banyak prasangka,
Berkata benar, jujur dan rendah hati,
Ramah dan bersopan-santun,
Kuat menerima ilmu,
Damai dan berubah alam fikirannya,
Suka menolong dan hidup dalam bertawakal.

COKLAT
Wanita yang suka warna coklat adalah:
Seorang yang mempunyai sifat keibuan,
Suka merendah diri,
Sopan dan halus budi,
Hatinya sentiasa was-was kerana takut salah.

HIJAU
Wanita yang suka warna hijau adalah:
Seorang yang subur dan damai,
Cintakan kebahagian,
Tidak suka perang,
Patuh pada agama,
Teguh pendirian hingga kelihatan agak kolot.


korang yang mana satu ek

CABARAN NOVEMBER #2 BY KATHY R'BAIN : HARI 1- Gambar Selfie Aku

Sunday, November 16, 2014
                                                                Assalamualaikum



Dapat juga join cabaran dari kak kathy.Bila takde idea untuk menulis,ini adalah langkah terbaik untuk kita ikuti supaya blog tidak terabai begitu sahaja kan


Cabaran pertama di bulan November ini untuk hari pertama aku menjoinkan diri dalam cabaran ni adalah Gambar selfie aku.Sejujurnya.Dah jarang aku bergambar selfie.Kebanyakkan dengan Sibudak tenit tu.Kebanyakkan gambar banyak dia yang kongker...hehehe


Let's see apa gambar selfie yang aku ada.


Gambar ni je yang ada dalam simpanan..hehehe...Masa ni raya...Yang lain ada tersimpan dalam Handphone babah awfiyah...

Saturday, November 15, 2014

Friday, November 14, 2014

Car Seat Untuk Nur Awfiyah

Friday, November 14, 2014
Assalamualaikum

Lama benau aku tak cerita pasal Nur awfiyah kan.Dan dah lama juga aku tak bercerita pasal Parenting dan Lifestyle ni.Ini semua kerana kekangan masa dan masalah internet yang pernah aku ceritakan di dalam entry lama aku.

Sekarang ni aku cuba cari inisiatif bagaimana untuk aku create entry dan publish dengan tiada masalah.Lepas dah dapat idea,terus lah aku buatkan..hehehe..AKu draft dulu entry aku kat emel,lepas tu aku emel balik,jadi dekat Tab aku just copy paste je dalam Blog..Kalau korang tak faham cerita aku takpelah kan.Abaikan..heheh

Ok..Meh aku nak cerita.Memang dah lama aku berhajat nak belikan Nur awfiyah car seat ni.Yelah..Nak beli yang beratus tu tak mampu..So aku beli je yang harga boleh tahan tu..Bawah Rm100.Itupun dari pendapatan aku berblog.
Korang klik SINI untuk paparan Lebih jelas ye
harga Car seat ni di Lazada Berharga RM93.00


Kalau nak tengok ciri ciri yang ada pada car seat ni boleh refer bawah ni

pecifications of Sweet Cherry LB321 Fiji Infant Carseat Brown

SKU
SW288TBAP2NBANMY-692865
Price
RM 93.00
ModelLB321
Size (L x W x H)69x42x58
Weight2.5
ColorBrown
Bila aku masukkan Awfiyah dalam baby car seat ni,wah kemain suka lagi dia,jakun sampai tersengih sengih budak montel ummi ni
1st Reaction dia masa aku masukkan dalam Car seat ni...

Meh aku tunjukkan pula gambar sebenar car seat ni ye




​Oklah kan tu..Lepas ni tak payah la pegang awfiyah sambil memandu...Walaupun dekat tapi bahaya sebab dia dah tak reti duduk diam sekarang ni.Risau juga kalau jadi macam macam nanti.

Dia paling suka kalau aku letak dalam car seat ni.Bagi je mainan satu,dia dah duduk diam..Kalau ke Taska lepas ni,dah tak risau sebab car seat dah ada kan...

So tu jelah Story aku pasal car seat ni.Impian aku untuk belikan awfiyah tercapai walaupun taklah mahal mana..Belanja ikut kemampuan kan..Lainlah kalau ada orang sponsor..Baru best..heheh


Tuesday, November 11, 2014

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)

Tuesday, November 11, 2014
Haaa!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html



Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih 5 orang blogger ye...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 6th November 2014 - 16th November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)

Review Produk-Syampu Shayla

Tuesday, November 11, 2014
Assalamualaikum

Siapa tak risau kan kalau kita ada masalah dengan kulit kepala.Lagi pulak bagi mereka yang bertudung macam aku ni.Kekadang sampai tak de masa nak  ambil tau.Tapi bila kulit kepala disinggahi kelumumur,maka masalah tu timbul

Rambut yang ditutupi bukan sahaja boleh membuat kelumumur timbul,tetapi juga boleh menyebabkan rambut tidak sihat.Bila tidak sihat,pastinya rambut akan banyak gugur.Dan juga bagi mereka yang pernah buat rambut macam perangkan ke,buat curl ke,kerinting ke,mesti lama lama rambut akan rosak kan.

Macam masalah yang aku hadapi adalah kelumumur dan rambut gugur.Kalau mandi tu,bila syampu rambut,masyaallah,dah macam orang sakit bila tengok banyak rambut gugur.Kalau dlu aku tak rajin guna satu syampu yang popular kat iklan,tapi bila kelamaan masalah kelumumur tu sering sangat menghantui aku.lagi pulak kalau aku campur syampu.Dari dulu aku memang cari syampu yang khas untuk kelumumur je.Tak de ke syampu yang all in one.jadi tak payah la aku nak beli pelbagai jenis untuk kelumumur dan rambut gugur.

Rasa dah botak sikit rambut dari dulu rambut lebat bukan main.

Pssst...dah lama nak cuba syampu ni sejak diiklankan.tapi ada je yang menghalang.Last last semalam,masa ku jalan kat Maslee berdekatan dengan rumah tu,aku nampak syampu Shayla ni.
Aku guna yang kelumumur sahaja


kali ni pun sama,aku memilih untuk membeli anti kelumumur.Syampu SAFI SHAYLA Anti Kelemumur. Mengandungi Habbatus Sauda serta bahan aktif ZPT dan Menthol yang mencegah kelemumur bermula dari cucian pertama serta haruman yang mampu kekal sehingga 24 jam.


Baunya aku suka,sangat wangi.yang aku suka pasal safi shayla ni,ianya mengandungi habbatus sauda.

​Lepas ni harum semerbak la kan rambut aku ni.Untuk size yang kecil harganya rm7.70(600ml) dan rm12.70(320ml) Murah dan berbaloi.Pakai sikit pun dah banyak buih..i loikee

Kat mana nak dapatkan ni?
Di mana mana pasaraya pun ada jual,kedai runcit biasa pun aku rasa ada jual.so takde masalah sangat nak cari.sambil shopping barang dapur pun boleh rembat sekali syampu ni..hehehe..

nak tau lebih lanjut tentang Safi Shayla ni boleh layari laman web SAFI SHAYLA

Review produk -Mirabella Skincare

Tuesday, November 11, 2014
Assalamualaikum


Hi alls,

Mirabella skincare set contains :-
  • Mirabella Skincare
  • Mirabella Uv Cream
  • Mirabella Beauty Cream
Mirabella Skincare


Mirabella Cleanser
  • To cleanse and refresh your skin
  • To get rid of pore clogged
  • To balance and keep your skin well nourished
  • No harmful ingredieants used such as hydroquinone and mercury.
  • Removing excess make up,as these oily substances cannot efectively be removed through washing alone

How to use Mirabella Skincare
-Dispense desired amount onto palm,lather with water and gently massage on face and neck.Rinse well

Mirabella UV Cream
  • Protect my skin from UV light
  • Promotes a brighter healthy skin
  • No harmful ingredieants used such as hydroquinone and mercury.
  • Prevent and treat dry skin,protect sensitive skin,improve skin tone and texture
  • Active ingredients used helps to protect the skin from premature aging,giving a radiant and youthful skin
Instruction
-Apply cream evenly onto the face and neck every morning and daytme

Mirabella Beauty Cream
  • Intended to whitten and lighten skin color
  • Enhance performance of the skin nutrients
  • New,safe and effective skin-whitening and skin brightening
  • Based on natural ingredients in the skin care product formulation
  • No dangerous active chemical ingredients which can caused serious skin complications
  • Reduce hyper pigmentation
  • Skin toner corrector
  • prevent prematre signs of aging
  • Reduce age-related dark spots,skin pigmentation,freckles and other skin pigmentation disorder
  • Friming and moisture skin
How to apply
-Apply cream evenly onto the face and neck every evening

To buy Mirabella skincare please click this link http://www.hishop.my/mirabella-skincare-set?filter_name=mirabella










For Info please this link :-

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy 
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe

Monday, November 10, 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Monday, November 10, 2014
Assalamualaikum



Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.



WhatsApp & Line : 016 4858235



Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

berikan jawapan anda di ruang ini
saya memerlukan bugslock gelang penghalau nyamuk ni kerana tempat kediaman saya sangat terdedah dengan pembiakkan nyamuk.Kerap terjadinya denggi di kediaman saya menyebabkan saya ingin sekali perlukan bugslock gelang penghalau nyamuk ini


Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.