15
Assalamualaikum

Dah menjadi kebiasaan dengan panggilan "Tasik Layang-layang" atau di kenali dengan Tasik Pasir gudang.
Dan lebih best lagi,anak saudara aku menggelarkan Taman Tingkat.hehehe...korang fikir sendirilah kenapa tasik tu digelarkan seperti itu.


Sabtu Lepas,bila mak dan adik datang ke pasir gudang,aku buat cadangan supaya bawa anak-anak ke Tasik..At least ada aktiviti diorang petang tu.Datang jauh-jauh,Takkanlah nak perap je kan kat rumah.

Selepas Asar,kami-kami menuju ke sana.Hanya bawa bekalan tikar,air dan makanan ringan sahaja.Musim macam ni,memang best kalau dapat naikkan layang-layang.Tapi takdelah main layang-layang sangat.Tak sempat nak naikkan layang-layang,anak dah kelam kelibut lari entah ke mana.Hanya memerhati mereka dari jauh sahaja.Tak risau sangt nak lepaskan anak-anak kat sini..Cuma nak kena pantau mereka jelah..takat jatuh tu,biasa je..

Sebahagian Ahli keluarga aku yang ada petang tu.

Nur awfiyah hanya kelihatan ketulan kaki je..isk..mana pi badan ..Dia tengah sibuk dok tengok orang main layang-layang.abaikan mulut yang tengah simpan makanan tu ye.Masa ni anak-anak dok sibuk main sabun buih tu..so tak banyak gambar yang diambil...

Hanya santai-santai melayan anak-anak petang tu.Memang tak lama pun kami disitu.Sebelum pukul 7 dah bergerak balik,

Hari minggu hanya di rumah melayan Nur awfiyah tu.Sekarang ni memang pantang orang makan,mesti mulut dia nak menganga dulu...isk..makin debab la nampaknya anak ummi sorang ni.

Belanja gambar Nur awfiyah satu...Biar dia tengok betapa montelnya dia masa kecil...hehehe




Post a Comment

  1. Tengoklah tangan berketak macam wrestler:)
    Gebus betullah Eda. Puas kalau jaga macam ini.

    ReplyDelete
  2. Seronok dpt brkelah brsama family..montelnya awfiyah comel banget

    ReplyDelete
  3. nampak macam best sangat ni...kat sini pun ada tempat baru...atas shopping mall Avenue K :D

    ReplyDelete
  4. seronoknya bersantai ditiup angin sepoi² bahasa bersama family..amboiii fiyah makin comel nampaknya tu..

    ReplyDelete
  5. sihatnya awfiyah ni..tangan berketulll..geram plak nak gigit..

    ReplyDelete
  6. Awfiyah dah kurus cikit la sayang ....

    bestnye berpiknik di tempat lapang camni kan kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah semakin ligat,macm mana tak kurus...hehehe

      Delete
  7. Wahh meriah tu... seronoknya bersantai.. :)

    ReplyDelete
  8. ketulan awfiyah tetap ada ye..hehe..saya tak pernah gi tasik layang-layang..kesian kan

    ReplyDelete
  9. Seronoknyer dapat kulpul ramai2 bersama ahli keluarga ..Awfiyah ..comelnyer dia geram betul tgk pipi rasa nak cubit2 jer laaaa.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum kak ida, wahh bestnya. ehh berketak2 tangan awfiyah. cuteeeee :)

    ReplyDelete
  11. Lama tak tengok Awfiyah tu, cutenya dia ^-^

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top