19
Assalamualaikum

Dah lama sangat mengidam nak makan makanan yang sesimple ni.Tapi yang simple ni lah yang payah kot nak buat dan cari.

Duduk kat taman,mana la mudahnya nak cari betik muda kan.Tapi bernasib baik sesangat jiran sebelah rumah ni suka menanam.Dan salah satunya adalah pokok betik.

Memang dok aim sangat-sangat buah betik jiran sebelah rumah.Nak mintak,alahai..segan sesangat..Tapi masa dok mesyuarat tingkap kat luar rumah tu,terkeluar jugalah daripada mulut yang mengidam ni.Di marahnya sebab taknak bagitau nakkan betik tu..Nasib baik dia memahami orang yang tengah mengandung ni.

Bila dah dapat betik,of course serta merta bawak rumah kakak ipar,suruh masakkan..At last,hari ni dia masakkan jugak,walaupun sibuk melayan buah hati aku tu.

Sempat SIL aku ni snap gambar dan hantar gambar ni kat aku..Nak tunjuk ler dia dah masakkan untuk aku..keh..keh...

Ok..alhamdulillah...ada jugak yang sudi msakkan..Nak tunggu aku masak sendiri memang tak ler...Lebih suka orang masakkan  untuk kita...Tu yang rasa nikmat sangat tu.


Post a Comment

  1. Tak pernah makan pun betik masak air... first time tahu.... macam sedap sangat je ni... sha suka betik !

    ReplyDelete
  2. xpernh makan pun, cn suka makan betik mcm tu je ;)

    P/S : Jom meriahkan Segmen Bloglist Mac-April CN : http://www.cekgunorazimah.com/2015/01/segmen-bloglist-mac-april-2015-by-cn.html

    ReplyDelete
  3. ish trliur kte kak...mcm ngidam jgak nie...ahahahahahaha...

    ReplyDelete
  4. Sedapnya...alahai..nak kena carik nie nanti...dah lama x mkn..hihi

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...

    Ramai yang sayang kat Ferd. :)

    ReplyDelete
  6. Kakak dgn mak sebenarnya lebih kurang rasa airtangannya Eda
    Itu yg puas rasa bila dpt kakak yg masakkan.

    Kakak pulak jadi teringin sama:)

    ReplyDelete
  7. tak pernah makan betik masak air..orang lain masak lagi sedap kan kak :)

    ReplyDelete
  8. mmg sedap betik masak air ni.. kalau tambah black paper tu.. perghhh..marvelous. hahaha

    ReplyDelete
  9. selalu anis makan cmtu je betik..huhu..nmpak sedap jugak nie..

    ReplyDelete
  10. bila orang yang masakkan...lagi sedap kan!hehe.take care ye..

    ReplyDelete
  11. dah lama tak makan... sedap pulak tengok hehe

    ReplyDelete
  12. betik masak air? tak pernah dgr la. sedap x?

    ReplyDelete
  13. sedap ni kak..tambah sambal belacan ngan ikan masin pon dah cukup selera..

    ReplyDelete
  14. tak pernah rasa lagi betik masak air...nak kena cuba ni...^_^

    ReplyDelete
  15. saya tak dapat bayangkan macamana rasanya? masak air..emm makan dengan nasi ke?

    ReplyDelete
  16. X pernh lgi msk yg mcm ni..klau mgidam x blh klau x dpt.msti kna dptkn juga

    ReplyDelete
  17. X pernh lgi msk yg mcm ni..klau mgidam x blh klau x dpt.msti kna dptkn juga

    ReplyDelete
  18. sedapnya.. saya suka betik.. tapi.. cara begini.. tak pernah cuba..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top