21
Assalamualaikum

Pepagi lagi Kelaparan dah memuncak.Disebabkan tadi pi tuang minyak,maka lambatlah masuk kerja.Nasib baik tadi SIL sempat tapaukan Mee Hoon Goreng.Alhamdulillah..Jadi tak payah la nak beli sarapan lagi.Tapi bila dah terlambat makan macam ni,mulalah angin dah naik kepala.Mulalah rasa mual dan tak selesa.uppffhh...apa pun tak boleh,

Occay,story pendek,bukan tu nak bagitau...Cerita pasal bulan kedatangan Hari raya Cina yang bakal tiba sikit hari lagi..Tak sabar wehh nak cuti..Nak balik kampung.Dan bila cerita pasal Raya cina ni,confirm lah ada kaitan dengan limau yang berlambak-lambak.Masa nilah ramai supplier yang hantar limau..Rasa nak bawak balik je satu kotak.Aku memang suka makan buah limau ni.Tapi orang kata tak bagus makan limau ni banyak-banyak.
Sumber:google


Masa ni,lah HR dok bagi-bagi limau ni kat semua staff..Dapatlah merasa 5-6 biji limau.Aku cuma makan sebiji satu hari.Takut jugak nak makan lebih-lebih.Kalau pi Kipmart or mana-mana pasaraya,confirm banyak jumpa buah limau ni dijual.Orang-orang kita pun banyak jugak yang membeli..Yelah..benda sedap kan..hehehe


Eh..tak sabar pulak nak dapat angpau..Walaupun jumlah angpau tu sangat sedih untuk diterima,tapi semangat nak jumpa boss..Mana tau dapat bonus lebih..hua..hua..

EH..korang dah dapat bonus ke...hehehe

Post a Comment

  1. dapat makan limau manis memang sedap..stok sekotak tu jap je habis dah..hihi

    ReplyDelete
  2. limau nie la yg anis cri...huhu.. sedapp..

    ReplyDelete
  3. heheh.. limau dh kurg dpt sbb kwn abh yg selalu bg tu dah takde =(

    Orgnya baik walau bukan seagama dgn kita...

    ReplyDelete
  4. kalau dlu slalu dpt ang pau dri kwn ayah..skrg da xdpt, lma x jmpa uncle tu

    ReplyDelete
  5. haha..musim CNY ni memang kembung makan limau je.sedap!tapi kalau dah overdose,perut pun meragam

    ReplyDelete
  6. sedap ni ... sehari makan lebih 10 biji pun boleh. tapi bila breastfeed, nanti baby yg cirit :) kalau kip mart pasir gudang gerenti murah kan ... my kakak n my abg selalu borong buah kat situ

    BLOG OH! BLOG

    ReplyDelete
  7. ehhh kitaorang kat office baru je dapat tadi...tapi bukan boss bagi la...client hehe

    ReplyDelete
  8. bonus ktorg awal bulan Jan lepas.. abis dah beli barang baby.. hihi... raye cine tak dpt angpau sbb bos melayu.. =)

    ReplyDelete
  9. time sekarang la makan limau sampai lemau... jangan sampai cirit birit sudah kekekeke

    ReplyDelete
  10. Eh nape tak elok makan limau byk byk?

    ReplyDelete
  11. sabtu lepas dapat sekotak limau..adoiii time banyak ni tak tingin plak nak makan..
    angpow tunggu nak cuti raya kang baru dapat kak..bonus alhamdulillah cam biasa..

    ReplyDelete
  12. salamss siti, kak mieja dtg sini.....best time CNY limau banyak:)

    ReplyDelete
  13. Salam singgah sini sis...sedapnya limau...

    Lamanya baru dapat singgah sini sis...

    ReplyDelete
  14. rumah ni pun dah bertambah limau dah kak

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah...ada la rezeki sikit...ni tengah jamu limau ni kat opis...tak boleh nak layan sangat...jemu nanti...^_^

    ReplyDelete
  16. tahun ni opis kosong lagi...hmmm....mgkn sbb tade payment kot..hahaha

    ReplyDelete
  17. Cik akak tak minat makan limau..hihi..
    Wah dapat angpaw...best..best...

    ReplyDelete
  18. saya dapat 2 biji jek..huhu..angpaw biasa dapat last day sebelum shutdown nanti..kalo ada luck dapatlaha rm50 ke rm100..kalau takde..dapatlah rm6..hihi..
    bonus kali ni after cny..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top