20
Assalamualaikum

Sebagai pengguna,kita selalu  akan rasa tidak puas hati bila membeli makanan yang mahal tak masuk dek akal kan.

Kesempatan peniaga menjual makanan dengan harga yang tak masuk akal tu lah,yang membuatkan kita lebih berhati-hati untuk memilih kedai.Lagi bagus kalau bawak bekalan dari rumah.Tapi kalau berkesempatan untuk menyediakannya kan.Kalau yang tidak tu,terpaksa jugaklah membeli.

Bukan aku nak berkira bab membeli makanan ni,tapi rasa macam tak masuk akal pulak bila harga yang diberikan tu rasa melampau.Kalau kena dengan jumlahnya oklah jugak.Ni hanya beberapa kerat sahaja isi yang ada di dalamnya..Ini baru untuk breakfast.Kalau makan tengahari,tak taulah berapa yang mereka charge.Aku beli pun sekadar peniaga yang jual hanya open table dan payung..Kena charge sehari beratus ke untuk menyewa tapak...Itu tak mungkin kan.


Saja aku besarkan gambar untuk korang nilai sendiri harganya..

Agak-agak korang,berapa harga yang dikenakan atas mee hoon kosong ni dan beberapa kerat paru tu.


Kalau korang nak tau harga untuk mee hoon dan paru ni adalah rm4..Korang rasa? berbaloi atau tidak harga tu..Tak faham lah diorang ni,nak kata harga minyak naik melambung,rasa tak munasabah pulak.haishhh...tak taulah nak salahkan sape dalam hal ni..

Memang rasa dah malas nak pi kedai tu lagi...Esok cari kedai lain pulak..Bila hari-hari gaknya tengok aku beli kat situ je,maunya dia hentam harga macam tu...

Post a Comment

  1. dikirain makanan seblak mba hehe ehhh ternyata bukan :)

    ReplyDelete
  2. Uish.. Sangat tak berbaloi. Mahal sangat!

    ReplyDelete
  3. Amboi...RM4....itu kira murah...if kat kl sentral itu dh RM5 dh tu

    ReplyDelete
  4. Urm.. ikut tempat kot Ida.. kalau kat area Nurul ni consider mahal la tu.. patutnye RM2.50 ~ RM3.00 je

    ReplyDelete
  5. Sekarang ni sana-sini isu harga makanan ni jadi bualan.
    Kena pantau sebenarnya harga2 makanan ni.

    ReplyDelete
  6. biar betul..bihun dengan paru 4 ringgit??saya dok agak dalam 2.50 je..hahahah...

    ReplyDelete
  7. Sangat geram kalau peniaga letak harga suka hati dan tak display harga! Sakit jiwa raga

    ReplyDelete
  8. Selalunya menu macam ni dalam RM2- RM3 je..sebab bihun dan paru murah je modalnya kan

    ReplyDelete
  9. mahal tuuu..mee hoon kosong je singgit,tambah paru tumungkin 2-2.50..isk3

    ReplyDelete
  10. Tak berbaloi langsung..kalau RM2 tu ok juga..

    ReplyDelete
  11. Paru tu sikit sgt utk harga rm4... tak berbaloi rasanya. Jngn beli lagi lah Aida..

    ReplyDelete
  12. Bihun kosong??? Mmg mahal la kak.. huhu...

    ReplyDelete
  13. kalau kat area umah sally...bihun kosong je dah RM1.50...paru tu ikut jugak...kadang-kadang mmg capai RM4 pun kalau tambah lauk..huhuhu...tapi ikut area kawasan akak mmg x berbaloi mgkn?

    ReplyDelete
  14. paling mahal pun saya expect dalam RM3 jela kot.. sekali dia bg rm4.. aiyooo... T_T

    ReplyDelete
  15. kat area bandar tasik selatan/putrajaya memang standard tu dah harganya.

    ReplyDelete
  16. org melayu klu berniaga mmg nak utg cepat ... sabar je la .

    ReplyDelete
  17. Sedap ke tak?
    kalau sedap okey la kot..
    Bihun goreng dan paru kalau kat kedai kita selalu makan tu mau RM 5.50..
    tapi tak sedap pun...
    Bekas makanan tu jer dah RM 1.00 kot..hehe

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top