22
Assalamualaikum

gambar ihsan dari :cikgunaman

Blogger dan Internet memang tak boleh nak dipisahkan.betul ke tidak!!!Begitulah aku ni..Bila internet dah tiba expired dan terpaksa di renew,ambil masa jugak.hehehe..Nak ke kedai top up tu,,Kalau ada kat M2u.dah lama aku renewed.

Bila dah takde internet ni,nak sharing sesuatu pun tak boleh kan.Nak tengok fb pun tak boleh..Nak cari info apa-apa pun tak boleh..

Bukan tak boleh sangat nak hidup tanpa internet ni,tapi di zaman sekarang ni,semua info menggunakan internet contohnya Whatsapp/Telegram/Wechat and so on...Bnyak lagikan aplikasi yang menghubungkan kita menggunakan internet.

Bila dah takde internet,bila sesuatu yang disampaikan kepada kita menggunakan aplikasi² di atas ni,macam mana kan.

Nasib baik ada wifi kat rumah,tapi kalau dah malam tu,jarang ler orang nak berwassap ngan kita,kecuali ada group² dari whatssap ni kan..Meriah gitu..Kekadang sampai ke pagi diorang dok berwhatssap dalam group tu..upppff.....memang aku tak boleh nak melayan sampai ke pagi ler...

Hari ni jugak kena top up.Kang tak pasal-pasal tak boleh nak call dan berinternet.hahaha...






p/s : Kengantukkan dah terserlah lepas makan....

Post a Comment

  1. Hahaha...sama macam cik akak..dah topup balik habis juga..haha...

    ReplyDelete
  2. hahaha..betul tu..kalau tak ada internet rasa macam nak perang jer dunia..haha

    ReplyDelete
  3. saya memang tak ambil apa2 plan internet sebab saya berinternet hanya kat rumah.. kat rumah guna streamyx jer.. keluar saya lebih suka enjoy aktiviti luar, malas sgt nak online

    ReplyDelete
  4. Betul la..zaman sekarang bukan zaman tengok tv untuk dapatkan berita dah...tv untuk layan drama je..heheh

    ReplyDelete
  5. Lagi stress kalau orang menggunakan medium WA jek, mesej dan call tak boleh agaknya..hehe..
    pengalaman sendiri

    ReplyDelete
  6. Kt rumah amek wifi je
    Klau keluar mlas sgt nk on9
    Nnti org ckp anti social..huhu

    ReplyDelete
  7. hehe.. skg internet tu mcm keperluan dh..

    ReplyDelete
  8. Skunk ni xlengkap rasanye klu xde internet, sejak guna wasap, sms pun dh t'kial-kial je.....'

    ReplyDelete
  9. memang sakit jiwa kalau nak guna internet tapi.. tak sedar internet tu dah tamat.. aiyoo.. menggelupur tak sudah.. blogger memang pantang tak dapat line intenet.. semua koje blog terbngkalai.. kikiki

    ReplyDelete
  10. Mati kutu kalau Internet takde kan.. plak tu konon2nya idea tengah banyak.. haha

    ReplyDelete
  11. Betul lah tu. Hidup sekarang tanpa internet macam dah tak tentu hala. Lebih-lebih lagi orang biz mcm akak ni..

    ReplyDelete
  12. Nasib baik ada wifi kat rumah.... kalau tak, boleh sakit jiwa sekejap...hehe

    ReplyDelete
  13. pernah lappy saya x de internet . masa tu rindu benor dgn blog ...

    ReplyDelete
  14. Salam Ida.. Nurul tag Ida untuk segmen ini :
    http://nurulhidayahdiary.blogspot.com/2015/03/2nd-giveaway-cik-puan-jelita.html
    Tarikh tamat hari ini(20/3/2015) :))

    ReplyDelete
  15. Topup jngn tak top up Aida hehee.. :D

    ReplyDelete
  16. dulu guna jenis topup juga... :)

    ReplyDelete
  17. kalau takde internet ni, rasa mcm satu apa pun takleh buat. haha. parah2.

    ReplyDelete
  18. Sama lah kita. Bila quota dah habis, memang tak bley nak buat apa. Top up jer lah. Tapi kalau kat office saya pakai wifi office. Jimat sket.

    ReplyDelete
  19. Lya pun baru Topup utk Intrnet bulanan, bila x da Intrnet memg rasa ada serba yg x kna huhu

    ReplyDelete
  20. Lya pun baru Topup utk Intrnet bulanan, bila x da Intrnet memg rasa ada serba yg x kna huhu

    ReplyDelete
  21. Zumal hampir 2 minggu kehilangan internet ^^

    ReplyDelete
  22. bila habis memang bosan tak tahu nak buat ape..memang kena sentiasa ON internet

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top