13
Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah...Kandungan dah masuk kepada trimester kedua...Di Trimester kedua ni,semuanya berjalan dengan baik,walaupun kadang kala tak berapa nak kuat untuk menjalankan aktiviti luar..Masa Nur awfiyah tak sihat tuari pun,mak dengan SIL aku banyak tolong jagakan dia.Selama awfiyah tak sihat,aku balik ke kampung.At least,mak boleh tengokkan dia.

Bila dah masuk 20 minggu ni,macam-macam la perubahan yang aku rasa.Salah satunya...of courselah kuat makan..Selain dari tu,dah nampak baby bump sikit..Sikit je..hehehe...jadi orang dah perasan kalau aku ni pregnant.

Hormon tak stabil..hahaha...kuat marah dan cepat terasa.Especially bila berhadapan dengan situasi didalam dan diluar rumah..tamo cite la..

Cuma nak merasa 1st kick dari baby je..Entah bila lah kan baby nak gerak..Dalam keadaan macam ni,memang risau.Lagi-lagilah ramai yang dok tanya,kenapa tak gerak lagi..iskk...risau mak!!

Harap-harap baby dalam keadaan sihat di dalam perut ummi dia..Hujung bulan ni nak scan jantung baby..Mana tau boleh detect jantina baby pulak kan..Ai is seronok!!

Minggu ni penuh dengan ke"busy"an untuk dating dengan doktor je..Harap bulan depan dapat rest sikit..Penat oooo...



Post a Comment

  1. Assalamualaikum kak ida. alhamdullilah. semoga sihat2 selalu.. sheila dulu rasa first kick adam masa dah 20 minggu ke atas. kerapkan berbual dgn baby. nanti dia bagi feedback laju2. hehehhee. semoga awfiyah sihat2 selalu. pasni nak jadi kaklong dah ~~~

    ReplyDelete
  2. Jaga kndungn sis, lya tringin juga nak mrasainya.tpi blm da rezki lgi..

    ReplyDelete
  3. lain orang lain kak
    tak payah dengar orang lain kata
    kalau doktor kata semuanya okay, insya allah semuanya okay
    apapun jaga diri elok-elok ye
    insya ALLAH semuanya selamat =)

    ReplyDelete
  4. Semoga kandungan dan ibu sihat selalu :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah Ct...Semoga sihat kedua-duanya..Amin

    ReplyDelete
  6. Biasanya start 5 bulan dia start tendang2 dah..syok kalau kita pegang perut dia tendang..best je rasa..jaga diir baik2 ye..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...tahniah kak..berita yg mengujakan buat semua bergelar ibu. moga dipermudahkan urusan kehamilan kita

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..semoga semuanya baik² je kak..take care ye :)

    ReplyDelete
  9. Take care Ida.. moga dipermudahkan segala urusan ye :)

    ReplyDelete
  10. Sy da 24week. tak saba gak nk tau jantina. hihihi

    ReplyDelete
  11. Semoga sentiasa sihat kedua2nya dan dipermudahkan segala urusan... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  12. Mgkin time dia kick tak perasan tu... Spattnya mmg akn rasa dh gerakan slow je..

    ReplyDelete
  13. Bestnyer preggy..
    harap kitew pulak nanti..
    hmmm

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top