16
Assalamualaikum


Hailah tajuk entry ni..hahaha...memang tak de langsung tarikan SEO kan..ah...tak kisahlah..Nama pun parenting,ada jugak tajuk yang suka hati nak letak kan..

Lepas dia sakit tuari,aku pernah cerita kat sini , timbul ruam-ruam pada badan dia pulak terutamanya di bahagian leher..Lepas tu sibuk menggaru-garu rambut dia..Aku ingat ada kutu ke ape,belek-belek memang takde..Bila malam pulak dia memang berpeluh walaupun dah buka kipas tu kuat untuk dia..Takut jugak kalau dah buka kuat sangat kipas tu,dia tak sihat pulak..

Last-last,lepas cakap ngan en.husband,aku bawak Nur awfiyah jumpa auntie sally merangkap tukang gunting di taman aku duduk ni.

                    Selepas                                                                                     Sebelum

Memang nampak macam lelaki pulak kan bila dah gunting rambut dia.Tapi nak buat macam mana,dah panjang sangat,sampai tutup mata,timbul ruam tu,baiklah gunting rambut dia.

Nilah orang yang kuat makan!!..Bagi je apa kat dia,tak pernahnya di tolak.Sampai ummi naik risau jugak.

Rimas dan kesian pulak bila tengok rambut tu terlalu panjang..Takpelah..nanti dah besar sikit baru simpan rambut tu.

Perkembangan Nur awfiyah di usia 11 bulan amat memberangsangkan..Sekarang ni dah pandai berdiri di tepi sofa.Walaupun kekadang rasa takut dia nak duduk balik setelah berdiri tu ada,tetap gagah nak berdiri lagi..Rasanya nur awfiyah ni terus berjalan gaknya..,Merangkak pun dia tak..Cuma pandai angkat bontot dan duduk dengan sendiri sekarang ni..

Alhamdulillah..perkembangan yang baik untuk anak ummi..Moga sentiasa sihat dan ceria ye..

Post a Comment

  1. http://myownlifemyself.blogspot.com/2015/03/saya-nak-buat-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. Salam .hee chomeyy anak ummi ini.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...
    Semoga membesar dgn sihat...
    Amin..
    Singgah pagi..:)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak ida. comelnya awfiyah potong rambut. lagi nampak gebu lemak2 comel tau.. hehehe adam tiba2 je merangkak kak. padahal takda sign2 nak merangkak pun sebelum ni. baguslah awfiyah jalan dulu... pasni boleh main kejar2 ~~~

    ReplyDelete
  5. Dah 11 bulan yer Awfiyah nie ^-^

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, comelnya baby awak bila dah besar ni..time umur ginilah kita boleh gomol dia puas-puas kann..:)

    ReplyDelete
  7. Sekejap jer dah besar budak bam2 nie.. ala farah suka rambut lama Awfiyah lagi..nampak ayu gitu..=D

    ReplyDelete
  8. RAmbut pendek nmpk cam llki sikit, tapi badan dia bestnye......;-)

    ReplyDelete
  9. Hahaha......terkejut makcik tengok..haha...tak pe gatal.kena rambut panjang rupanya..kiki

    ReplyDelete
  10. rasanya rambut lama nampak dia comel sikit.
    tapi budak kan mana dia pandai nak urus rambut dia

    ReplyDelete
  11. seleranya makan..eeiii geram..pipi makin bolattt..

    ReplyDelete
  12. besar nanti bole bela rambut.. kecik2 bagi pendek pun takpe, janji die kemas dan selesa :)

    ReplyDelete
  13. Wahh comelnya.. dah semakin besar dah Awfiyah.. :) :)

    ReplyDelete
  14. alolo.. comel. rambut pendek ni yg bagusnya.. ibu senang nak urus ;)

    ReplyDelete
  15. X pela nnt dah bsr ckit blh la bagi pjg rmbut tu kan hhehe

    ReplyDelete
  16. wah potong pendek terus..seronok tengok gambar fiyah makan tu..comel je

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top