16
Assalamualaikum

Malam tadi pi shopping barang-barang Nur awfiyah sikit.Mandian,pampers semua dah nak habis..
Nanti kalau lambat-lambat beli,terlupa pulak.

Lepas maghrib,dia dah merengek nak tido,tapi ummi dia buat dono je.Kang kalau dah tidokan dia,tinggalkan ngan nenek,takut terbangun pulak.Last-last,ummi paksa dia supaya tak tido..

Hanya pergi pasaraya terdekat je.Selalunya barangan awfiyah,ummi just beli kat Maslee je.Lagipun harga kat Maslee ok lagi kot.

Semalam survey pampers Drypers,harga Rm33.So,masih lagi ditahap yang boleh dibeli..hahaha...Selalunya sebulan awfiyah pakai 1 beg setengah tu je..Kekadang 1 pek je..itu baru kat rumah..hehehe...Kalau rumah babysitter,boleh lagi bertahan.Susu pun dia tak kuat mana,cuma kuat makan je.

Lepas dah shopping barang² dia,babah ajak pi mengeteh je..Tu pun risau gak nak pi makan,Kot la minah ni berangin..Mau dia mengamuk..Dalam pasaraya kepoh sangat nak menegur orang..isk budak tu..ikut sapa la gaknya..hahaha..

Cari tempat makan yang berdekatan je..Babah takmo makan yang berat-berat sangat.So mamak jadi pilihan.Hanya Order mee goreng dah roti sardin je..Awfiyah kongsi ngan ummi.


Sekarang ni demand nak amik gambar dia.Bila amik gambar,ke kiri ke kanan kepala dia main cak-cak dengan kamera

Perkembangan awfiyah sekarang,walaupun ramai orang cakap dia lambat,tapi takpelah..dah memang belum masa dia nak berjalan kan..Sekarang ni pun dah pandai angkat bontot .Duduk sendiri pun dah pandai dah..alhamdulillah..Satu perkembangan yang baik.Mudah-mudahan nanti,bila adik dia keluar,dia dah pandai berjalan..Bila ingat balik,.rasa kesian pulak kat dia,Kecik lagi dah nak ada adik,Insya allah,,,,ummi ngan babah takkan sia-siakan kamu sayang..

Penyeri rumah tangga kami.Bila penat macam mana pun balik kerja,ambil dia dari SIL,mesti rasa tenang je..

Post a Comment

  1. Lama tak jenguk Awfiyah kat sini... Makin cute la ^-^

    ReplyDelete
  2. masa ni memang kenalah selalu bermanja dengan dia kan... nanti takut tak terlayan dia... lama-lama semua benda jadi buat sendiri. saya dengan adik saya dekat jarak umur kami. so, macam tu la jadinya..

    ReplyDelete
  3. Wahh...dah pandai awfiyah ni sis...tak sedar dah pandai tu awfiyah berjalan...

    ReplyDelete
  4. comelnya awfiyah...tak lama lagi mesti dah pandai berjalan dah tu :)

    ReplyDelete
  5. Comel ... memang penyeri ibu dan ayah ni ;)

    ReplyDelete
  6. Takde lambat atau cepat... Sbb perkmbgn anak2 ni tak sama... Walaupun adik beradik..

    ReplyDelete
  7. Fiya dah beso dan makin comel..

    ReplyDelete
  8. sama mcm baby my kakak . tak minum susu lembu . cuma kuat makan je , jadinya klu nak susu , kena tunggu susu ibu balik lah ...

    ReplyDelete
  9. Qaid pun belum pandai berjalan (kalau letak dalam walker, lajulah) walaupun dah berusia 10 bulan. Bonton berat sangat agaknya. :)

    Awfiyah makin tembam dan comel sangat...

    ReplyDelete
  10. Lambat cepat jalan perkara biasalah Eda. Anak kakak semua tak sama tapi rata-rata dah setahun baru pandai jalan. Jenis lambat memang. Tapi tak jadi masalah pun. Biasa kalau montot berat memang agak lambat hihi... tengoklah Awfiyah tu montel bukan main:)

    ReplyDelete
  11. shomel awfiyah.moga membesar dengan baik

    ReplyDelete
  12. perkembangan anak berbeza..sampai juga masanya nanti kak :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top