11
Assalamualaikum

Dah pun masuk 26 minggu kehamilan..Uih...sikit je lagi dah nak due ni..Perasaan memang ler dok dup dap je.Apatah lagi bila baby kurang bergerak..Macam -macam dah dok fikir tentang baby kat dalam ni.

Lagi satu hal start dari pregnancy ke 21 weeks sampailah dah masuk 26 weeks ni,berat masih macam tu jugak.Iskk...Sampai doktor bising kenapa berat tak naik-naik...

Selera makan ok je..Cuma kurang nak makan je..Lebih suka makan makanan ringan.Nasi pun cuma ambil sekali sehari je.Malam aku suka makan biskut cecah air je.Ataupun suruh my husband belikan burger or roti.Takpun suka makan roti canai dan mee sup.Kalau dah terlalu lapar sangat dan takde makanan,barulah jamah nasi.Muak Kot!!!..Tapi bagilah spaghetti ke hapa depan mata ni,confirm boleh habiskan.

Emm..Lagi satu..Time macam ni,mengantuk memang tak boleh nak handle lah...Mau aku tidur kejap..itu pun nak kena cover jugak..Kot kena buang kerja nanti..Masak lah...

Bila dah semakin dekat ni,rasa macam tak sabar nak tau baby kat dalam ni,gigirl or boboy..Walaupun tak kisah jantina kat dalam ni,tapi sebagai seorang ibu kan..Nak jugak tau jantinanya..Bila tanya doktor still kata tak nampak..Sajalah baby ni nak buat ummi ngan babah surprise kan.

Dah nampak sikit kan baby bump..Ramai kata perut kecil..emm..tak kisah la...janji baby kat dalam ni sihat


Eh..korang rasa dalam ni boboy ke gigirl...heheh..cer teka sikit..

Mata dah berpinar je ni nak tido..Tak sabar nak balik dah ni..Hari ni babah jadi babysitter sampai ke petang...rindu kat budak gendut tu pulak..hehehe

Post a Comment

  1. nmpk perut kecil je..baby girl kot..hehe apa pun take care..;)

    ReplyDelete
  2. tak tau nak predict..hehe.take care, sis...

    ReplyDelete
  3. sy plak baru 18w tp perut mcm dh 7m..besar semacam je.huhu..

    sy pon berat xnaik jugak..menten je..hehe

    ReplyDelete
  4. tak kisah la jantina apa, asalkan sihat wal a'fiat.. :)

    ReplyDelete
  5. semoga segalanya selamat...
    maybe hypothesis Mime MF tu betol kot.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. xreti nak teka. hehe. semoga semuanya selamat ea. sy pon berdebar utk next appoinment, takut berat naik. huhu

    ReplyDelete
  7. sama la kita...berat tak naik2 sampai 33 weeks ni baru la naik 0.5kg je...sob2..mkn pun sama mcm awk kurang nasi mkn ringan2 boleh go...(^-^)

    ReplyDelete
  8. tumpang excited nak tunggu baby keluar :)

    ReplyDelete
  9. Opps..akak kurang skit bab teka2 ni..kalau dpt baby boy pun ok..apa2 biar surprise kan..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top