26
Assalamualaikum

Hai korang...Semalam without any entries dalam blog ni..Uhuk...Kesekian kalinya bertapa di Hospital Sultanah Aminah Untuk Rawatan susulan Pregnancy aku ni.

Alhamdulillah,Doktor sahkan baby dalam perut ok2 je..Sihat dengan degupan jantung yang normal dan terletak elok dalam perut Ummi dia.Hari Ahad tuari pun bertamu kat sini jugak,tapi untuk check Jantung baby samada ok or tak.lepas tu aku lupa apa lagi dia check.Oh ye..semalam aku sempat jugak masuk ceramah Penyusuan susu ibu selama 30 Minit(Update:adik manis sally yang tegur aku tulis 30 jam) ..Banyak juga lah input yang aku dapat dari ceramah tu..

Selesai sahaja jumpa doktor,perut pun dah lapar.Selalunya aku just makan kat kantin hospital tu.Tapi disebabkan nak jugak cari ABC kampung Melayu yang dah bertahun aku tak jamah,so decide ngan husband nak ke sana..Selesai check up pun dah pukul 1 lebih..Nasib baik Nur awfiyah tak meragam.Elok tidur dalam stroller dia.

Alhamdulillah..Sampai kat kedai ABC tu,taklah ramai orang.Cuma cuaca panas tu yang kurang selesa..Mungkin nak hujan..So order 2 abc,satu my husband and 1 lagi aku punya..Nenek cuma minum air sirap je.Makanan pulak kami order nasi ayam,nasi goreng ayam,and soto untuk nenek..Nampak satay mabless,so order 10 cucuk satay je..Takut kang tak habis lak order banyak-banyak kan..

hehehe...Nampak badan sikit pun oklah ye..

Nasi ayam ni memang ringkas..so,rasa pun ringkas jugak

Slurppp....Ni yang best...Memang dah lama mengidam nak makan ni...Akhirnya dapat jugak..
Siapa orang johor,pasti tau tempat ni kat mana..Oh ye..Just nak bagitau,kedai ni terletak di Kampung melayu Johor.Berdepan dengan Masjid

ABC dia ni memang terkenal di sekitar Johor.So kalau korang datang jb,bolehla singgah kan.

Memang syok ,lepas makan hujan turun dengan lebatnya..So terpaksa lah kitorang tunggu hujan redha baru balik.Ingat nak tapau satu lagi,tapi fikir nanti mesti ABC ni cair kan..So terpaksalah cancel tapau..heheh


*** Abaikan wajah blog baru yang belum dikemas kini..



Post a Comment

  1. Wahhh rasa dah lama sangat tak masuk blog kak ida, dah bertukar jadi SEO template !

    Air batu campur tu memang nampak superb sangat.... lelagi kalau pekena time panas.... seronok baby dalam peyut layan ABC ye.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling seronok cik fiyah la...tak berhenti suruh ummi dia suapkan abc

      Delete
  2. Sruppp mak aik knp nmpk sdp Sgt ni sis

    ReplyDelete
  3. telan air liur jer tgok abc tu...sedapnyaaa >_<

    ReplyDelete
  4. tengah-tengah panas ni sedap kalau dapat ABC.. slurppp!!

    ReplyDelete
  5. kitew baru lunch terus terasa lapar kembali..huhuhu

    ReplyDelete
  6. Waahhh, sedapnya ABC.. Banyak kacang.. hehe.. baby teringin nak makan ka
    umminya ni, hehehe.. semoga sihat2 semuanya, baby dan ummi.. :D

    ReplyDelete
  7. wahhh bestnya dapat ABC special macam tu..nak jugak :)

    ReplyDelete
  8. "ceramah Penyusuan susu ibu selama 30 jam"

    lamanya kak! eh, sedapnya dapat makan bila panas cuaca kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..pengsan dulu kan klu 30 jam...aisehhh..kena update balik ni...tq adik manis!!!

      Delete
  9. ala dah lah mengidam nie ABC.. heheeh akak saje kan share.. sedapmya

    ReplyDelete
  10. tiba tiba rasa macam sedapnya kalau dapat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih....biar sihat dulu farah,baru boleh makan...heheh

      Delete
  11. Wahh.. saya pernah dngar ttg tempat ni tapi belum pernah sampai lagi. Mmg kena singgah satu hari nanti. Thanks sharing Aida.. :)

    ReplyDelete
  12. td pun ada order abc...layan time cuaca panas mmg syok sesgt

    ReplyDelete
  13. Sedapnya...dah lama x makan abc

    ReplyDelete
  14. Mmg best la dpt makan abc time cuaca panas kan.. Baru sejuk sikit tekak..:)

    ReplyDelete
  15. http://www.bestmobiletelco.com/

    ni yang buat saya rasa teringin nak ABC nih

    ReplyDelete
  16. Salam kak...salam perkenalan...saya pun dah mkn kat sana...sgt sedap...hr minggu akan singgah ke sana....best.

    http://alongwawaerna.blogspot.com

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top