26
Assalamualaikum

Salam jumaat semua..Saja nak cerita pasal template baru aku ni.hehe..Biasalah,bila dah bosan dengan template lama,kita Bertukar Ke Template Baru pulak kan.Lepas tu dah bertabur tak tentu pasal segala jenis coding.

Aku ingat saja nak tukar kepada Responsive Template.Tapi tak taulah samada template ni mesra SEO atau tak.Bila aku check,macam takde mesra SEO pun..Arghhh..Sudah...Last-last,lantakkan sajalah..Janji template nampak ok..Cantik?? Entah la..Pada aku x cantik,cuma kemas je.


responsive template


Korang rasa kemas tak blog aku yang berwajah baru ni.Harap lepas ni aku dapat kekalkan template ni dalam setahun dua..hahahaha...

Penat oooo nak main coding ni..Boleh sakit kepala..Ni pun aku rasa sakit kepala dok nak cari coding nak buat itu ini..Tapi alhamdulillah..berkat pertolongang google tolong aku cari blog yang banyak buat tutorial pasal blog ni..Maka terhasil lah blog berwajah baru ni..Masih mengekalkan warna pink..

Cuma aku tak sempat nak buat link untuk tab menu tu..Masih mencari lagi tutorial untuk tu..Tak pandai aku nak buat link-link tu..Tapi masih belajar...kot la ada orang nak tolong..hahaha...

Banyak lagi kot yang aku tak masukkan..nantilah.kalau senang² baru buat,...ada kesempatan untuk buat entry je.Yang lain tu tunggu masa senggang je nanti..hehehe...






Post a Comment

  1. Menarik template baru nie... Zumal dah lama tak bertukar template blog sebab tak pandai...

    ReplyDelete
  2. Lupa sebenarnya templete lama KD ... Macamana ek....
    Tapi yang ni memang nampak simple....

    ReplyDelete
  3. Nmpk kemas Dan tratur sis..Lya baru brangan2 nak tukar template baru tpi msh x brkesemptn

    ReplyDelete
  4. cantik laaa. kemas sangat. simple yet nice!. hehehe

    ReplyDelete
  5. ok je..
    hehe lau tnye kat yaya semua ok.pasai xreti sgt edit blog ni..hahahaha =p

    ReplyDelete
  6. Menarik.. kemas.. Tahniah..
    Kenyataan Aida sama je apa yg ada kat hati saya.. klu boleh nak template tu puas hati utk 2 -3 tahun guna. Penat bila buat hal2 koding ni hahaa.. apa pun tahniah!!

    ReplyDelete
  7. saya pun semalam tukar template . tapi mlm tadi bila dah siap , mcm tak best jer . jadinya tukar balik template asal ... ok lah ni sbb dah penat menkoding kan .

    ReplyDelete
  8. rajinyaaa la kak weh..hahahha...Sally malas nak tukar walaupun nak..

    ReplyDelete
  9. Simple tapi menarik akak.. Bestnya la pandai edit sendiri.. Mcm farah malas nk pening2.. Maintain jer la yg sediaada... :)

    ReplyDelete
  10. kemas dan bersih je rasa dengan template ni..hehe.. yang lama pun ok jugak.. .

    template ni penting juga sebenarnya untuk minat kita sendiri nak update blog..kalau dah mula boring, kenalah tukar..sbb kita yang hadap hari-hari..mungkin tiap masa..kan..?

    apa pun, happy blogging ida.. :)

    ReplyDelete
  11. responsive template rasanya mesra SEO...cuba thesis template lak... :)

    ReplyDelete
  12. Mesra seo nie best kak...hihi

    ReplyDelete
  13. CT tak tahupun blog CT mesra SEO ke tak.. SEO pun CT tak tahu apa benda sangat..
    tahu ramai orang la nak blog mesra SEO.. iols ok je.. blogger picisan.. eheheh..

    ReplyDelete
  14. Menarik juga... Msih guna tema wrna yg sma..

    ReplyDelete
  15. Menarik juga... Msih guna tema wrna yg sma..

    ReplyDelete
  16. Cantik dan kemas tersusun. Bestlah pandai main dengat coding. Saya ni buta HTML.

    ReplyDelete
  17. Ayu ni ha pun thp wajib tukar template. Tp xnyempt.huuu

    ReplyDelete
  18. Ayu ni ha pun thp wajib tukar template. Tp xnyempt.huuu

    ReplyDelete
  19. cantik la..akk sy tag akk..

    http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/04/giveaway-rinie-borhan.html

    ReplyDelete
  20. hihiiii.. kalau suruh aku tukar blog memang tak reti le jawabnya.. abis bersepah nanti.. hihiiiii.. anyway, cantik kaler pinky! :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top