18
Assalamualaikum

Hari isnin yang aku rasa lemau sangat..Pepagi sedang mengarang entry ni pun aku rasa dah lemau jugak.Ngantuk semacam je..Semalam lepas pada ABPBH 2014,terus tidur je memandangkan hari dah lewat malam.Memang enjoy je tengok ABPBH,walaupun aku rasa pengacara kurang menyengat..hehehe...Pendapat masing-masing..Nak komen keseluruhan cerita pasal ABPBH ni aku malas skit..Just tengok je..hehe
sumber:google


Bila dah seharian semalam,dok tidur,makan,tengok tv,melayan si awfiyah kat rumah nenek dia,wah..kemain suka lagi minah tu..Haish!! sebenarnya hari sabtu lepas,aku decide nak balik kampung.Balik dengan awfiyah je memandangkan my husband tu bekerja hari ahad.So terpaksalah mintak tolong adik temankan balik kampung,.Nak harapkan Nur awfiyah je balik dengan aku,confirm minah tu tak reti duduk dalam car seat..Tu yang paling aku risau kalau nak pi mana-mana dengan dia.Sebab dia jenis memang tak reti dok diam dalam kereta,Dia memang jenis orang yang cepat bosan.So,kalau lama sangat dalam kereta takut dia merengek je lah...Alhamdulillah..dapat jugak balik kampung..Bila mengandung ni,memang teringin sangat nak makan masakan mak sendiri.Bukan kata masakkan MIL tak sedap,cuma kekadang tak kena dengan tekak orang johor macam aku ni..hehehe..ok..part tu aku malas nak cerita...sebab takut terkeluar dari landasan.heheheh

Semalam petang aku dah balik ke jb semula.Selalunya aku balik lepas maghrib,tapi memandangkan aku yang drive,so risau lah kan malam-malam nak driving.Mak pun dah pesan jangan balik malam-malam..Yelah,dia risau sebab aku berbadan dua..Bila duduk rumah dengan mak,macam-macamlah permintaan makanan yang aku request..hehehe..Saja nak memanja dengan mak kan..Dah kawen ni nak memanja dengan mak ni dah terbatas..Maklumlah tak duduk sebumbung dengan dia..

huwaaa!!! mengantuk tahap gaban...heheheh...ayat tak boleh nak blah kan,.Apa taknya pepagi buta aku dah makan mee hoon.Selalunya bila aku beli sarapan,aku akan makan 9.45 nanti..maksudnya waktu rehat.Tapi disebabkan anak dalam perut ni dah menggodam,terpaksalah makan jugak.hehehe...Lepas tu,lapar balik..ya anak,...sabar ye...Kita makan tengahari pulak..heheh..

Oklah...Nak buat kerja apa yang patut dulu..ok bye..

Post a Comment

  1. Same with me la..
    Rasa malas teramat sgt nak masuk kerje ni...
    tapi kerana rezeki terpaksa juga aku relakan

    ReplyDelete
  2. Morning kak..
    jgn lemau2 yer. Jom bersenam jom.. hehehe

    ReplyDelete
  3. get well akk =) jgn lemau lama2 hehe

    ReplyDelete
  4. MOGA HARI INI MENJADI LEBIH INDAH

    ReplyDelete
  5. Lemau lagi ke? dah almost 11am ni... hihii

    ReplyDelete
  6. Itulah untungnya ada mak. Apa lagi bila teringin itu-ini mesti dapat punyalah.
    Naluri mak biasalah kalau boleh apa anak nak mesti nak dapatkan.

    ReplyDelete
  7. lemau tu tidak berapa lemau kak ..tapi arini ngantuknya rasa! haha. Terlentok-lentok kepala atas meja :D

    ReplyDelete
  8. Isnin mmg selalu rasa mcm tu kan.. lemau huh.. sabar je lah Aida.. Salam ceria Isnin ye.. :)

    ReplyDelete
  9. Selalu kalau tengah pregnant dan alah atau teringin macam-macam, duduk dengan famili dah hilang segala rasa teruknya alahan tu. hehe.

    Selamat hari isnin ^_^

    ReplyDelete
  10. senin kalau mengantuk tu normal
    ahahaha
    lemau tak lemau tpi kami suke senin..
    takde sape kesah kami pakai baju ape aritu time kije

    ReplyDelete
  11. Pagi tadi rasa penat sangat memandu hadap kesesakan jalanraya..

    ReplyDelete
  12. as'salam..
    oh..sis xkeje la kan..besh la..dok uma.xkan itu pun lemau..huhu
    lau mcm kami yg kena keje ni lain la..tu lagi lemau =p
    tp supposed Isnin kena mulakan hari dgn ceria! xboleh lemau2..
    yaya tiap pagi kena 'jampi'..bg semangat kerja utk dtng..haahah ^o^

    ReplyDelete
  13. Hari isnin memang malas kak,.
    Nasib baik sekolah ambik cuti peristiwa.,kiki

    ReplyDelete
  14. salam ceria kak.. hari isnin memang ke laut dan ke darat jadinya..senyum ^_^

    ReplyDelete
  15. ABPBH tu akak tengok dah separuh..sebab sebelum tu keluar makan.balik rumah layan jugak tapi bosan,,hambar sangat..kan?/

    ReplyDelete
  16. Pendapat kita sama la.. Terasa jugak pengacara smlm kurang menyengat.. Sbb tue layan sekejap jer..lepas tue tukar channel... Agagaga...

    Yer la sesekali nk bermanja dgn mak apa salahnya...hehehe

    ReplyDelete
  17. Salam singgah pagi selasa...dah selasa hari ni yer....Diana pun sama juga...kemarin punyalah mengantuk....

    ReplyDelete
  18. ehehehe CT singgah sini hari isnin gak.. dah nak malam daaa ni =D

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top