10
Assalamualaikum

Petang baru dapat update blog.Pepagi tadi dah update.tu pun lambat atas sebab-sebab kerja office yang perlu disettlekan terlebih dahulu.

Alhamdulillah..Kenyang sampai ke petang lagi.Sebab baru lepas minum petang..hahahaha..Kes makan kat SDS sebab ada seorang officemate ni yang mak buyung macam aku jugak.Nak sangat nak pekena chicken chop hari ni.

Jarang makan kat situ sebenarnya.kalau makan pun kat kedai biasa jelah..Lebih murah..Tapi sesekali layan kan,apa salahnya.

Sampai aku terlupa nak ambil gambar makanan officemate punya.Sebab dah kelaparan sangat-sangat.
Sempat ambil gambar untuk menu pilihan aku je
 SDS Nasi goreng Ikan bilis 

Minuman pula aku order Honey Lemon

Tapi yang tak bestnya Honey Lemon ni,diorang pakai lemon yang tak asli.maksud aku bukan perahan lemon,sebaliknya jus lemon untuk masakkan tu..Korang boleh bezakan kan yang asli dan yang tak.Tu yang buat mood nak habiskan air tu failed.

Tapi aku dah sindir kat pekerja dia tu..Tapi tak taulah samada dia dengar ke tak.Sebab sindiran aku tu kuat dan jelas sangat-sangat..hehehe...Next time guna buah lemon ye dik..baru umppphh rasa air tu..Bayar mahal kot untuk air..Takat pakai jus lemon untuk masakkan..baik tak payah.


Saja nak membebel petang ni



Post a Comment

  1. lorrr.. kenapa tak mintak derang buat yang lain..

    ReplyDelete
  2. Buat mcm tu mcm nk untung byk je...x senonoh perangai peniaga mcm ni

    ReplyDelete
  3. air menipu ni dah biasa . geram gak sbb kita bayar kan ... menipu x barakah rezeki ... ermmm .

    ReplyDelete
  4. SDS katne ni? diorang nak untung lebih dan nak mudah je tu

    ReplyDelete
  5. kalau fiza panggil nasi goreng pucat tu kan sebab takde warna. lagi best kalau dia guna pure buah lemon tu kan

    ReplyDelete
  6. takde warna ape pun honey lemon tu. dah macam air limau biasa je.

    ReplyDelete
  7. Mengarut peniaga mcm ni.. klu saya mmg sekali tu jelah singgah hhmmm...

    ReplyDelete
  8. mesti penggemar makanan pucat2 ni...semua tak de warna je..ehehhe..restoran tu nak jimat kot..

    ReplyDelete
  9. tau jus limau dalam botol tu ... memang tak sedap pun, masuk dalam masakan pun tak sedap :P next time bagitau terus je kat staff tu

    ReplyDelete
  10. Guna lemon lg ummph.
    Aparahhhh!

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top