9
Assalamualaikum

Entah kenapa dari semalam lagi dok teringin nak makan buah Orange ni.Tapi,Keteringinan itu tak boleh nak dilaksanakan kerana nak beli buah Orange ni,aku nak kena pi pasaraya.Macam malas pulak nak pergi.Inisiatif terdekat adalah terus beli juice ni.

Pepagi,sebelum nak pi ke tempat kerja,sempatlah singgah 7-Eleven.Aku beli yang kecik je..Kang beli yang besar tak habis pulak.Lagipun aku terbaca di blog Dr.Zubaidi,Ibu mengandung tidak di galakkan untuk mengambil lebih dari 300ml Orange juice sehari.Ia kerana selain mengandungi vitamin,,jus buah-buahan juga mengandungi kadar gula yang banyak.

Kandungan gula yang tinggi sangat memudaratkan gigi kerana wanita hamil mudah untuk mendapat kerosakkan gigi.Oleh itu dr.zubaidi mencadangkan agar tidak mencampurkan gula dalam minuman jus limau.Lagi baik kalau kita beli buah,dan buat sendiri just tanpa campur gula...ada faham!!..heheh


marigold peel fresh


Marigold Peel Fresh ni adalah minuman jus buah-buahan dan ia mengandungi 35% atau lebih jus buah.So untuk mengekalkan ianya fresh,korang letak la dalam peti sejuk untuk mengelakkan kerosakkan kepada jus tersebut.Kalau korang nak tau,setiap kotak Marigold Peel Fresh dipasteurkan untuk mengekalkan kesegaran semulajadinya.


Minum Marigold Peel fresh ni sejuk-sejuk memang sedap..Rasa lega je kat tekak ni bila dapat minumkan...
marigold Peel Fresh ni pelbagai perisa ada,salah satunya adalah orange la..yang lain korang boleh cuba Apple,Mangga,Anggur dan pelbagai lagi buahan campuran.







Post a Comment

  1. sesekali minum apa salahnya..teringin kan..sedap ni..
    opss..posa..

    ReplyDelete
  2. mmg sdp ni kak.. dpt lak time musim pns.. huhuh

    ReplyDelete
  3. minum sekadar nak lepas tingin takpe kak..jangan terlampau sudah..bahaya jugak..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum eda...sedapnya tengok air tu....nak pi cari la nak buat berbuka ptg nanti...:)

    ReplyDelete
  5. memang nyaman tekak klu minum ni... suka juga ..;)

    ReplyDelete
  6. Mmg sedap.. saya pun suka.. feveret!!!

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top