11
Assalamualaikum


Dah beberapa hari jugak tak ter update blog ni..Since hari jumaat lagi dah dibiarkan kosong tanpa update.
Dari hari khamis lagi rasa tak sedap badan.Rasa semput je nak berjalan..Tetapi ku gagahi jugak kaki ke tempat kerja khamis lepas.Pagi Jumaat tu aku dah rasa tak sihat badan..Selsema dan batuk dah menyerang.Tapi aku tak pergi klinik pun.Cukuplah berehat kat rumah.MC pun dah habis...Tu semua dah tak fikir dah..Kalau dah tak sihat,nak buat macam mana kan.Lastly,Dapat berehat kat kampung.Alhamdulillah...Itu je yang boleh berikan kedamaian.Kurangkan stress tentang nak bersalin dan lain-lain..haha

Dok kampung memang seronok,syok bila boleh bercuti ngan mak.Boleh berbual-bual dengan mak.Lagipun musim cuti sekolah ni,ramai ler anak buah yang balik kan..So gamat rumah nenek.Awfiyah pun seronok.Tak risau nak lepas macam tu je,Sebab ramai yang jaga dia sementara ummi dia berehat.

Hari sabtu dah terpaksa balik ke rumah,sebab esoknya ada appointment dengan doktor Pakar di Hospital Sultanah Aminah.Dengan berat hati jugak tinggalkan Nur awfiyah buah hati ummi kat kampung.Gundah gulana jugak lah ummi bila tiap-tiap malam tidur tanpa si kecil tu.

Ahad pagi,Bangun pepagi buta sebab appointment dengan doktor pukul 8 pagi..Tapi itupun dah terlambat dan kalau boleh lambat-lambat lagi bagus.Biasalah bila dah jumpa doktor pakar,Tak tentu pukul berapa dapat jumpa.Macam semalam,terpaksa tunggu sampai pukul 11 lebih.Baru muncul doktor pakar.Itu bukan terus dipanggil.Of courselah orang yang terdahulu di panggilkan.Last-last nama aku dipanggil dalam 12 lebih..Dah time makan tengahari.Bayangkan aku dari pagi minum milo je dari rumah.Masa tu memang dah tak tahan nak muntah sebab perut masuk angin.Paksa jugak en,husband belikan kuih muih dulu.

Bila usia kandungan 32 minggu ni,Semuanya rasa macam serba tak kena.Nak berjalan jauh sikit pun dah rasa semput.Buat kerja lebih sikit pun tak boleh sangat.Tapi terpaksa jugak buat,kalau tak manja pulak badan ni kan.Lagipun kalau kita duduk je pun,tak bagus lah untuk jantung dan baby..Kena banyakkan jugk berjalan dan keluar peluh..betul tak.

Tapi yang tak bestnya,bila usia kandungan dah 32 minggu ni,2 kali seminggu kena buat appointment dengan Hospital Sultanah Aminah.Itu baru Hospital,belum lagi klinik kesihatan.Kira untuk bulan ni,setiap minggu adalah rutin aku untuk ke klinik dan Hospital sehinggalah Delivery.Cuma di Hospital ,dah tak payah nak jumpa dengan doktor pakar.Doktor pakar cuma nasihatkan,after deliver,jangan skip appointment Jantung.
Aku boleh bersalin Normal.alhamdulillah..Tapi ada dekat buku tu tulis epidural..Eh..korang ada ke pengalaman ambil epidural di hospital..yang aku tau banyak di hospital swasta je kan.

Doakan aku dan kandungan dalam keadaan baik dan selamat ye.Hanya tinggal 8 minggu sahaja untuk bersalin..Moga Allah permudahkan urusan aku..Iskkk.panjang bebeno entry ni kan..hua..hau..

Post a Comment

  1. Kakak doakan Eda dpt bersalin normal, cepat sikit nak sembuh.
    Sebenarnya kakak pun dah rasa tak sabar nak tenogk baby mengalahkan Awfiyah:)

    ReplyDelete
  2. Be strong ye.
    in shaa Allah semua ok.
    Biasa la tu badan da berat, semua da kurang selesa...
    8 weeks to go :-)

    ReplyDelete
  3. Semoga smuanya selamat & sihat..huhu

    ReplyDelete
  4. Mudah2an semuanye dipermudahkan segala urusan..aminnn...

    ReplyDelete
  5. jaga diri ye kak! semoga semuanya dipermudahkan...InsyaAllah...tak sabar nak tgh geng awfiah! :D

    ReplyDelete
  6. semoga urusan akak dipermudahkan Allah. Teruskan bertahan sehingga ke garisan penamat hihi

    ReplyDelete
  7. sekejap jer dah 32minggu..ada rasa dup dap dup dap tak kak sekarang?
    betul tu kena gak exercise.. jaga kesihatan kak..demam skit terus makan ubat..

    ReplyDelete
  8. Semoga sihat dan segalanya dipermudahkan dan berjln lancar... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum eda...semoga sihat dan dipermudahkan semuanya...:)

    ReplyDelete
  10. Jaga diri kak..semoga semuanya baik² je

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top