6
Assalamualaikum

Bila dia takde depan mata,ummi nya sampai dah tak keruan bila balik rumah.Kalau tak,selepas habis kerja,ambil dia di rumah SIL,and bawak dia naik kereta..Suka sangat dia.Kekadang masih ajak berjalan lagi bila dah balik ke rumah.

Di rumah,letak je beg,terus main dengan dia..Ummi tak sempat lagi nak mandi,dia dah ajak main.Sementara tunggu babah balik kerja untuk jaga dia,kenalah jaga dia dulu.Tak boleh nak tinggalkan dia sorang² sekarang ni..Kalau tak habis lah dia meneroka sampai ke dapur..Maklumlah,budak dah pandai berkemas.

Bila dia takde,ummi dan babah sampai tak tau nak buat apa kat rumah..Selalunya sibuk melayan dia je.Malam-malam just mengadap gambar dan video2 dia untuk ubati kerinduan..

Uiih...Tak sabarnya nak tunggu hujung minggu ni..Nak balik kampung..Harap SIL balik cepatlah nanti..Kalau ikut hati nak je berhenti kerja dan mengadap dia 24 jam.
Dak gendut ni langsung tak ingat kat ummi dia..Maklumlah,kat kampung tu ramai sepupu² yang dok melayan dia.Ummi jugak yang menangis tiap² malam ingatkan dia..

Ni pun nak taip entry rasa macam takde mood je..Blogwalking dah memadai buat masa ni.

Post a Comment

  1. Manalah tak rindu kalau dah hari-hari nampak depan mata tetiba berjauhan. Dah cerdik pulak tu. Boleh jadi kawan gurau lagi. Itulah penangan anak kan Eda. Rindu tak boleh tahan..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum,
    alaaaaaa kesiannya.
    mesti sunyi sepi

    ReplyDelete
  3. ibu manalah yg tak rindu anak bila berjauhan ... sabar ye

    ReplyDelete
  4. ish..memang rindulah..saya belum pernah berjauhan dengan anak. tak sanggup.

    ReplyDelete
  5. hehe... mmg tak snggup nk jauh2..

    ReplyDelete
  6. Bila berjauhan memang rindu dibuatnya

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top