Friday, August 21, 2015

Happy First Monthsary Naura

Friday, August 21, 2015 15 Comments
Assalamualaikum
Alhamdulillah..Hari ni genaplah anakanda Nur Naura Auni sebulan.Rasa sekejap je kan..Tadi Naura ke klinik untuk mendapatkan rawatan bulan pertamanya.Alhamdulillah..berat bertambah.Masa lahir hanya 3.6 kg sahaja....sahaja?????? krik..krik..
Tadi timbang dah naik ke 4kg...tu baru sebulan.Masa kakak dia Nur awfiyah belym sampai ke tahap tu.
Seperti kakak,adik pun akan dapat catatan di blog umi setiap bulan..Disinilah umi abadikan cerita anak anak umi semasa kecil.Mana tahukan,bila da besar salah seorang akan menyambung legasi kisahsidairydotcom ni...insyallah.
Lama betul umi tinggalkan blog ni.Domain nak expired pun belum sempat nk renew.Apatah lagi nak blogwalking kan..Insyallah..nanti ada masa akan buat aktiviti berblogging seperti biasa


Thursday, August 06, 2015

Nuffnang Yang Masih berstatus On Going

Thursday, August 06, 2015 17 Comments

Assalamuslaikum

Lama dah kot aku tak bercerita pasal Nuffnang ni.Lqgipun jarang dah bukak website nuffnang untuk update.Yelah..bila kat rumah ni semuanya mengharap pafa smartphone je.Aku update blog pun hanya menggunakan smartphone je.

Kalau dapat guna lappy atau pc,memang syok je.La ni terpaksalah mengharapkan pada handphone ni je.Janji blog berupdate dari kosong gitu je kan.At least ada jugak dua tiga entry sebulan.Advertorial job pun aku tak amik.Yelah..dalam berpantang ni,banyak fokus pada anak-anak je..Nanti bila dah bekerja tak boleh bagi banyak masa pada mereka.

Dah termelalut sampai sini kekdahnya..Padahal saja nak up status pasal nuffnang.apakah cpuvp yang sedang berstatus on going lagi..by the way...xlah banyak sangat..ni je yang hado!!

alhamdulillah...

Sunday, August 02, 2015

Bila Dia Dah Dapat Adik

Sunday, August 02, 2015 18 Comments

Assalamualaikum

Lama kan tak bercerita pasal puteri sulung kami tu.Alhamdulillah...dia dah jadi kakak.Korang boleh baca entry aku yang lepas.

La ni nak bercerita pasal kakak nur awfiyah pulak..Kesian dia..mungkin orang cakap awfiyah terlalu kecil untuk ada adik.Tapi anugerah dan hadiah dari Allah swt aku tak boleh pertikaikan.Itulah namanya rezeki untuk family kami.Anak tu Allah swt dah berikan rezeki untuk mereka.Sebagai ibu bapa kita harus terima dengan hati yang terbuka.

Sangat bersyukur dengan kehadiran puteri kedua kami tu.At least awfiyah ada adik untuk bermain.Kan..kan...hehe..

Sejak ada adik ni,memang kurang menempek dengan ummi dia.Takut pulak diterjah tempat operation aku tu,maunya masuk hospital lagi ummi dia.Masa aku duduk dalam wad tempohari pun dah rindu kat dia tahab gaban.hehe..Sampai menangis nangis ummi teringat kat dia.Nak jumpa dia masa kat wad memang tak boleh sebab budak kecil tak dibenarkan masuk wad.

Tapi bila doktor dah benarkan balik,memang rasa nak lompat lompat je.Tapi masa tu dok risau gak takut adik dia tak boleh keluar sebab terkena jaundice.Tapi alhamdulillah..akhirnya dua dua boleh keluar.

Sampai rumah,dia peluk ummi.Gaknya terlalu rindu dengan ummi dia.Rasa nak tido dengan dia je malam tu.Tapi ummi pun tak larat nak bangun hari tu.Eh..panjang panjang ni,ada ke orang nak baca..ke nak tunggu next entry korang baca lagi eh.

Meh belanja gambar nur awfiyah dan nur naura auni..

Next entry aku cerita lagi ea..Macam nak rest dulu.Mengantuk pulak.

Follow Us @aida_yusof81