5
Assalamualaikum


Tudung dan wanita muslim itu amatlah sinonim sekali.Bagi Muslimah,tudung adalah antara item penting buat mereka terutamanya apabila berada di luar rumah,Bagi wanita yang beragama islam,Mereka di tuntut untuk menutup aurat dalam keadaan tertentu.Oleh itu tidak hairanlah jika dilihat pasaran tudung terkini semakin meluas kerana permintaan yang cukup tinggi dalam kalangan wanita yang berhijab atau kini turut dikenali sebagai hijabista.

So,bagi wanita di Malaysia yang bertudung dan berhijab ni tidak membataskan mereka untuk bergaya kan.Bagi aku dengan pemilihan corak,warna dan rekaan yang sesuai ianya dapat menambahkan keserian kepada si pemakai.Tengok jelah artis-artis di Malaysia ni,walaupun mereka berlakon dan menyanyi,mereka masih lagi boleh menjaga aurat mereka apabila mereka bekerja.

Jika dahulu wanita memakai corak yang biasa atau sekadar 'plain',namun kini terdapat variasi rekaan yang boleh dipilih di pasaran seperti tudung ala syria,tudung satin,tudung bawal dan macam-macam lagi.Sentuhan yang diberikan  membuat headscarf kini lebih popular dan trendy.

Pemakaian tudung sangat sesuai untuk dipakai bila-bila masa sahaja.Tak kiralah samada untuk majlis seperti kenduri kahwin,majlis formal malah sesuai juga untuk dipakai ke pejabat.Pada masa yang sama tudung sangat versatile dan boleh dipakai untuk dipadankan dengan top atau bottom yang sesuai.Kita boleh jugak padangkan tudung dengan muslimah dress seperti baju kurung moden atau kaftan untuk penampilan yang menarik.Ianya juga boleh juga dipakai dengan blouse serta skirt labuh agar penampilan kita nampak lebih santai tapi elegan...haaa...barulah tertarik..menarik kau memang dabomm!!!

Dalam dunia yang semakin moden ini semakin mudah untuk mendapatkan sesuatu benda.Contohnya sekarang ni yang semakin popular di kalangan masyarakat kita adalah pembelian melalui online.Buat hijabista di luar sana,korang boleh membeli pelbagai jenis tudung terbaru online yang ada di internet.Malah dengan wujudnya semakin banyak butik fesyen Muslimah online di Malaysia ini bermakna kita mempunyai lebih banyak pilihan yang boleh di buat kan...Best ooo..Semuanya sekarang ni di Hujung jari je.

Dapatkan koleksi terbaru dari Zalora


Post a Comment

  1. Cntik2 tudung kat zalora..nnt Lya nak try buat tudung sndiri

    ReplyDelete
  2. Salam singgah sini sis....cantik...

    ReplyDelete
  3. memang cantik cantik fesyen shawl skang ni kan :)
    malangnya aida x reti pakai shawl.

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top