Friday, November 27, 2015

Giveaway mrs fara bernilai Rm329

Friday, November 27, 2015 10 Comments
Assalamualaikum

Giveaway mrs fara bernilau RM329 | Memang bestkan bila tengok hadiah-hadiah yang menarik macam ni..Tu yang rasa nak join je GA dari mrs fara ni.Hadiah nya adalah Produk E.V.E bernilai rm329


Jom..Jom join..simple je syaratnya

1) Follow Blog Mrs Fara : mrs fara official blog
2) Follow Page Kosmetik Murah : Kosmetik murah
 3) Follow Instagram oh_farra : oh_farra

Last date untuk menyertai GA ni adalah pada 31/12/2015


Guna Dan Tebus Point Dari Drypers Club

Friday, November 27, 2015 6 Comments
Assalamualaikum

Hanya Mak-mak je yang masuk kelab Drypers ni kan..Takkan ler anak dara nak masuk kelab  ni pulak..Bila dah jadi mak-mak ni,apa je yang melibatkan anak,mesti dia nak try and error.Bila dah ada kelab-kelab yang macam ni,of courselah semua nak masuk.

Baru-baru ni aku ada buat survey pasal drypers ni,dapatlah 500 bonus untuk dikreditkan dalam akaun drypers aku..Eh..Korang dah join ke belum ek..Kalau belum boleh la join ni..Kalau korang pengguna tegar Drypers ni,aku syorkan korang join kelab ni..Sambil tu,korang boleh kumpul point dari setiap pembelian Drypers tu..

Senang je..Meh aku ajar cara bagaimana korang nak join kelab Drypers ni

Perkara pertama adalah korang adalah pengguna Pampers Jenama Drypers ni la

Kedua,Klik Link ni untuk Mendaftar >>> Register Sini
drypers

Ketiga,korang lengkapkanlah borang yang diorang bagi ni

drypers
Lepas tu korang ikut je langkah-langkah yang diorang suruh

So,bila korang dah jadi ahli kelab Drypers ni,korang boleh dapat banyak maklumat tentang parenting dalam kelab ni.Sebab kelab ni ada buat forum..

Bawah ni,cara untuk collect point dari setiap pembelian Drypers..Setiap Drypers berbeza point yang dia berikan..Nanti korang tau lah kan

drypers

Aku pun banyak jugak skip penebusan Dyrpers ni,so taklah banyak sangat point yang aku dapat

Kita tengok,apa yang boleh ditebus dari setiap pembelian pampers tu..Meh aku tunjuk sikit

drypers

Tapi belum cukup untuk buat penebusan..Simpan dulu..nanti boleh buat tebus pampers...hehehe..
Semalam baru dapat lagi 500 point ...yeayy!! suka-suka


Lepas ni kena selalu beringat bila beli pampers,mesti masukkan kod,sebab dah banyak kali aku lupa untuk masukkan kod...heh!! Nyesal








Thursday, November 26, 2015

Tips Untuk Ibu Menyusu

Thursday, November 26, 2015 12 Comments
Assalamualaikum

Sebenarnya entry ini bertujuan untuk share tips-tips yang pernah aku gunakan sepanjang penyusuan Naura.Ini cuma sekadar perkongsian untuk mereka-mereka yang memerlukan sekaligus memberikan semangat kepada aku sendiri..Bila kita tulis,kita juga perlu lah praktikkan apa yang ditulis.


Sebenarnya macam berat hati jugak nak tulis entry ni,bukan apa,salah satunya aku takut entry aku disalah ertikan sebagai menunjuk-nunjuk kononnya macam aku breastfeeding anak sorang kat dunia ni.Dan satu lagi aku takmo orang kecam aku bila aku syok sendiri nak share pada mommies  di luar sana tentang pengalaman yang sedikit tu ...

Sebenarnya kalau ikutkan kemampuan,rasanya tak termampu nak betul-betul breastfeeding anak.Yelah mana masa nak kejar bekerja lagi,Nak fikir sediakan makanan anak-anak yang lain,kerja rumah lagi..Itu belum masuk lagi nak buat stock susu.Satu lagi kalau susu merundum,nak kena buat kerja lebih sikit..Jadi,semangat untuk menyusukan anak tu datang secara tiba-tiba..Tiada siapa yang suruh je,Boleh je kalau nak bagi FM kat anak,tapi bila fikir-fikir balik,niat kita yang inginkan BF anak tu,perlu jugak kita teruskan.Lagi satu,aku nak juga merasai pengalaman menyusukan anak.Tak tau lagi lepas ni aku berpeluang untuk BF anak ke tidak kan..wallahualam..

So,taknak lah aku membebel panjang...Meh aku share tips untuk para-para ibu menyusu di luar sana..Meh aku cerita sikit sejarah pertama kali aku menyusu Naura.

Naura dapat susu ummi dia selepas hari ketiga dilahirkan..Alhamdulillah..dia dilahirkan dengan keadaan yang baik dan sihat..Syukran.Cuma ummi dia ada masalah semasa bersalinkan Naura.Korang pun tau kan,Aku bersalin Czer.Sebab aku Czer adalah kerana doktor takut jantung aku tak dapat nak mengepam,ataupun tak boleh nak push bila baby keluar.Memang aku ada maslah jantung sehingga sekarang.Doktor dah nasihatkan aku/sarankan aku supaya tak ambil risiko lagi untuk mengandung.
Tips Untuk Ibu Menyusu
Sumber:google

Kita ambil Tips Untuk ibu Menyusu yang mudah je lah kan untuk kita buat.

1-Tambahkan Kekerapan mengepam(atau Direct feeding)
Ini yang selalu aku praktikkan.Kalau korang nak tau,alhamdulillah..kat office,Allah swt selalu permudahkan aku untuk mengepam.Department aku ni banyak lelaki,tapi mostly mereka macam faham kalau ada bunyi-bunyi  halus dari pam yang aku gunakan.selalunya bila mengepam,aku akan bukak music kuat-kuat sikit,jadi taklah dengar sangat kan.Di office,aku memang takde jadual mengepam buat sementara ni,selagi ada masa terluang,aku akan gunakan untuk mengepam.Itu bagi permulaan untuk mereka yang kurang susu..boleh praktikkan..Bila stock susu korang dah meriah,susu pun dah banyak,so bolehlah korang jadualkan aktiviti mengepam tu ye.Bila malam pulak,Aku memang takde jadual untuk menyusu Naura,Bila dia mintak,memang aku bagi..

2-Power Pumping 
Masa aku dalam pantang,memang takde wujud nak baca pasal power pumping ni.Sebab tu aku nasihatkan korang,kalau korang ada niat nak breastfeeding anak,kena dalami ilmu-ilmu breastfeeding ni.Bukan aku kata aku ni da expert sangat tentang ilmu ni,cuma aku nak share apa yang aku tau dan apa yang aku buat..tu je..Masa mula-mula nak buat power pumping memang ler malas nauzubillah..Mana taknya,korang kena peruntukkan 1 jam untuk buat power pumping..Bagi yang ada double breastpump tu senang la kan..xpayah nak bertukar-tukar pump kiri kanan.Just tekan button je
Waktu yang seeloknya buat power pumping ni adalah lebih efektif pada waktu malam kerana hormon  prolaktin lebih tinggi.Selalunya dalam pukul 10 dah buat power pumping sampai pukul 11 malam.Jarang buat tengah² malam buta,,Yelah..esoknya dah kena kerja kan..So buat yang termampu jelah.Cuma tulah,aku kena lebihkan mengepam pada waktu siang dan direct feeding pada waktu malam

3-Direct Feeding
Seperti yang dah aku sedia maklum,haruslah perbanyakkan direct feeding.Kalau seharian tak kerja,aku memang kerajinan nak bagi direct feeding si Naura.Perlu untuk menyusu kedua-dua belah payudara sehingga bayi taknak.Selepas korang menyusukan bayi,selepas tu korang perlu mengepam sekurang-kurangnya 5-10 minit untuk tujuan stimulasi

4-Pengambilan Makanan yang banyak Protein
Hah!! yang ni wajib korang ambil untuk perbanyakkan protein seperti soya ,ayam,ikan,daging dan sebagainya serta kalsium untuk hasilkan lebih banyak susu badan.Kalau korang nak tau,protein dari unsur soya mengambil masa kurang setengah jam untuk diuraikan dan serap badan berbanding protein dari unsur seperti ayam daging,ikan yang mengambil masa berjam² untuk terurai.Jadi pemilihan protein soya yang berkualiti tinggi amat digalakkan. Minuman wajib yang perlu aku ambil adalah horlicks dan juga milo serta susu kambing..Alhamdulillah...so far memang memberi result yang terbaik selain pengambilan Habassyi Oil tu

5-Banyak Minum Air
Sekurang-kurangnya 3 liter sehari.Buat masa ni,kalau time office hour ,aku memang rajin minum air,.kekadang sampai 4 liter pun ada..hahaha...Tapi bila da kat rumah,agak malas sikit..Nak-nak kalau time berjalan.Tapi bila korang dah terbiasa minum air 3 liter sehari,insya allah..korang akan terbiasa.Macam aku kan,beli botol yang boleh letak air 1 ltr..cuba habiskan 2 botol air masa di office dan 1 botol lagi di rumah..Tapi taklah sekali minum 1 liter tu..haisshh..jenuh weh nak habiskan 1 botol tu.


6-Banyakkan Berehat
Jangan asingkan tempat tidur untuk memudahkan penyusuan dan perbanyakkan sentuhan kulit ke kulit untuk menggalakkan bayi menyusu lebih lama..

7-Susukan Bayi sebelum pergi bekerja
Selalunya dalam pukul 5 pagi aku akan bagi susu kat Naura menggunakan kedua-dua belah payudara aku..Disebabkan adik aku yang  jaga baby,so xde masalah la..So make sure korang bagitau baby sitter korang pukul berapa korang bagi susu kat baby ye

8-Elakkan
Banyak yang perlu korang elakkan untuk tidak susu tu jatuh merundum,Kadang-kadang ada perkara yang boleh membuat susu kita drop seperti penggunaan pil perancang,kedatangan haid juga salah satu sebab penghasilan susu berkurangan,elakkan stress,jaga kesihatan,Sebab tu,pengambilan supplement membantu korang secara tidak langsung.



Alhamdulillah,,setakat hari ini,stock untuk Naura sangat-sangat mencukupi..Tapi tak bermakna ummi boleh goyang kaki..Jangan disangka stock yang banyak tu boleh cukup untuk sebulan..kena kerja keras lagi untuk terus menambah stock..Maklumlah..Makin lama,makin kuat Naura menyusu..

So jom lah kita usaha sama-sama untuk berjaya breastfeeding anak kita sehingga umur dia 2 tahun..Insya allah..amin

Wednesday, November 25, 2015

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Wednesday, November 25, 2015 10 Comments
Assalamualaikum


Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.
Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah
Follow Blog 
www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow  Google +
 Nadine Jamal

Follow Instagram
 azhafizahmdnornadines.hutndrajamal 

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine
3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.
4. Publish dan Tinggalkan link entry  & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang
 1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang
1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang

Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015. 

Tuesday, November 24, 2015

Friday, November 20, 2015

Shopping Kasut Di Zalora

Friday, November 20, 2015 16 Comments
Assalamualaikum

Wanita dan shopping ni memang tak boleh nak dipisahkan.Kekadang dari nak window shopping terus tershopping..Tapi wanita pandai tau!! Time offer je diorang lebih ramai dan lebih berminat untuk shopping.Sebab apa..kalau dah diskaun sampai 95% ke,maunya tak korang putih mata kalau terlepas kan..

Berbanding dengan lelaki,diorang ada sesetengahnya bila nak bershopping ,memang tak kisah samada ada sales ke tidak.Bagi diorang antaranyalah,bila ada sales ni confirm sesak,so nak shopping pun macam tak best kan.

Tapi aku tak cakap semua lelaki atau semua perempuan lah yang suka macam tu .Jangan dok kecam aku pulak.Berbezanya zaman sekarang ni,Kalau ada sales,duduk depan pc je..hahaha..Pun boleh jugak..Contohnya tunggu sales dari Zalora atau mana-mana shopping online ..Tu kira berbaloi jugak..

Lagi pulak sekarang ni Zalora dok sibuk buat sales sempena Christmas ni kan..Banyak jugak barang yang terpilih diorang buat sales..So,xdelah korang penat-penat meredah jammed dan meredah orang yang ramai kat shopping complex tu kan.Kat sini pun korang boleh shopping kot..

Oklah..Malas nak berhujah panjang-panjang..tau korang takkan baca kalau panjang-panjang ni,Actually baru sehari yang lepas aku terbeli kasut dari Zalora ni.Harga boleh tahan..Lagipun aku pakai sandals yang biasa-biasa je..Dah takde pakai high heels dah pun..Pakai kasut flat macam ni sangat sesuai dengan aku dan persekitaran.Lainlah kalau pergi wedding ke,berjalan-jalan ke..Tapi aku tetap haruk sandals ni je..hehehe.Dulu keje bahagian HR department boleh la melawa bagai..Ni keje tempat persekitaran macam ni,memang tak payah nak melaram bagai la..pakai tshirt dan seluar pun takpe...xde law pasal pakaian kat sini..sedangkan amoi keje sini pun pakai skirt macam nak gi pasar malam.

Ni la kasut yang aku pakai pi kerja..simple kan..Lagi pun dalam office aku tak pakai kasut..

Yang ni pulak untuk adik aku..upah jaga anak-anak..hehehe

Pattern orang tua kan..oklah..janji selesa memakainya..kasut aku yang lama tu tertinggal dalam kereta mak aku..sampai sekarang tak amik2..hua...

takpelah..janji selesa untuk di pakai..



Wednesday, November 18, 2015

Giveaway Simple By Cik Akak & Sponser

Wednesday, November 18, 2015 16 Comments
Assalamualaikum


Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Breasfeeding Journey :Beli Breastmilk storage di 11street.my

Wednesday, November 18, 2015 18 Comments
Assalamualaikum

Breasfeeding Journey :Beli Breastmilk storage di 11street.my | bagi ibu-ibu yang breastfeeding anak ni mesti fikirkan pasal storage kan..hehehe...aku la tuh..Nak cari breastmilk storage bag ni pun kekadang payah jugak.Yelah..kat pasaran sekarang ni,ada yang jual mahal,ada yang jual murah.Ada jugak yang jual combo macam pembelian sebanyak 5 box ke atas dapat diskaun ke..tu CONTOH!!

Dari 1st journey aku breastfeeding Naura,Mulanya macam tak kisah la kan storage bag tu harga berapa sebab masa tu stock pun tak banyak.

1st Breastmilk storage bag yang aku gunakan adalah jenama fiffy..
Jenama Fiffy 
harga rm11.90(kalau tak silap aku lah) Ni aku beli kat kedai baby di bandar penawar


Lepas tu aku beli pulak jenama autumz..Aku suka jugak pakai yang ni...Tapi masa tu aku tak berapa nak consider dengan harganya
Jenama Autumnz
Aku suka jenis ni..Tapi baru 2 kali aku guna jenama ni beb..harga lebih kurang jugak la rm13.90 kot

Then lepas tu stock dah banyak..Aku guna pulak bekas dadih sebab lebih murah dan banyak.Tapi....
Tak cukup ruang pulak untuk simpan stock susu..yelah..bekas dadih tu kan besar jugak..takat freezer rumah aku ni,bukan lebih simpan banyak sangat.Habis ayam,ikan tu dah tak dapat ruang dengan selesa dengan lambakkan stock tu..ececeh...Actually,stock aku tu taklah sampai beratus-ratus..Tapi tetap bersyukur dengan stock yang ada.Alhamdulillah..

La ni..sibuklah mak ni dok mencari storage bag yang murah-murah..Bukan apa..Kalau guna breastmilk storage bag ni,jimat ruang sebenarnya.Boleh la korang leperkan dia macam kat bawah ni

ni ha..macam ni..uih..jeles sey tengok dia yang super banyak ni...kalah den...heheh
Kenyang anak kalau susu mak banyak ni.
sumber:aku google je

Sebab tu aku syorkan pada bakal bakal ibu yang berniat nak BF anak,cari ilmu semasa/sebelum  korang mengandung lagi..At least bila dalam pantang,korang tau apa yang korang kena buat untuk buat stock EBM sebelum korang naik kerja.

Kena buat jadual untuk mengepam waktu pantang..Kena kerja kuat sikit la kan...Tapi jangan skip DF anak tu.Pastikan korang minum air banyak.Disarankan 3 liter sehari..Kalau tak minum air banyak,maka takdelah suus beb..Yang paling penting amalkan konsep Demand vs Supply.Apa tu??Maksudnya semakin banyak kita DF dan pump,semakin banyak la susu yang terhasil kan.

Itu adalah kesilapan aku masa berpantang..Tak buat stock,tak buat power pumping dan tak rajin nak minum air dan tak juga menggunakan kaedah demand vs supply tu..No..No..jangan ikut aku..Nasihat ni aku bagi yang betul-betul niat nak Breasfeeding anak dia..Tapi aku tak salahkan mereka-mereka yang menggunakan susu formula tu..Sebab apa,,Allah maha mengetahui untuk sekian umatnya..Mungkin ada sebab mereka-mereka yang tak boleh nak BF anak..wallahualam

Oklah..jangan lupa nasihat aku..La ni..dok terkial-kial nak kumpul stock..Buat power pumping sekerap yang mungkin..Untuk dapatkan stock yang banyak..Tambah lagi sesi mengepam..Dan kerap DF naura.Takde had untuk DF Naura pada waktu malam..Time dia nak.memang selalu bagi..Nanti dia dah tidur barulah ummi terkial-kial buat Power pumping.

Lenguh wehh menaip..Untuk tujuan aku yang asal..setelah puas menggoogle dan survey storage bag di online shopping,maka dengan gumbiranya,mak terjumpa yang murah dan berkualiti..yeayy!!
breastmilk storage bag
5 X Autumnz Double Ziplock Breastmilk Storage Bag (12oz)



Murah ke dok!!..Bagi aku ni dah paling murah...ada double lock..jadi takde la leaking susu tu kan..Korang rasa murah ke mahal ni...tu ada diskaun lagi rm10 kalau korang sign up kat 11street ni

Kalau nak tengok lain-lain brand pun ada..kroang boleh ke sini http://www.11street.my

Dah pun buat payment...tunggu barang sampai jelah nampaknya ni..
Cer korang cerita jugak,pasal storage bag yang korang beli..murah ke mahal..nak jugak tau...kalau cerita panjang berjela,korang letak link ,nanti aku baca pasal breastfeeding journey korang.

My breastfeeding journey..pic of the day...walaupun tak berpuluh oz sehari,tapi alhamdulillah..syukran..cukup untuk Nur Naura Auni..






Tuesday, November 17, 2015

Monday, November 16, 2015

Hello(Adele) Cover by Leroz Sanchez

Monday, November 16, 2015 7 Comments

Assalamualaikum


Sebenarnya lagu ni lama dah dalam simpanan aku..Actually aku memang suka lagu-lagu Adele walau tak semua lagu Adele yang aku tau.Tapi bila tengok youtube ,ada pulak yang dok cover lagu ni..Hah ni..budak lelaki ni..Apa ke nama dia ek..Jap aku tengok!!Nama dia Leroz Sanchez..Nama dia mangai!!! terbelit lidah..nampak handsome..heheh..suara memang superb..tu yang dok berkali-kali dengar lagu dia ni..Saja lah nak share apa yang aku suka dengar...mana tau korang nak dengar jugak.





Hello, it’s me
I was wondering if after all these years
You’d like to meet, to go over everything
They say that time’s supposed to heal ya
But I ain’t done much healing
Hello, can you hear me?
I’m in California dreaming about who we used to be
When we were younger and free
I’ve forgotten how it felt before the world fell at our feet
There’s such a difference between us
And a million miles
Hello from the other side
I must’ve called a thousand times to tell you
I’m sorry, for everything that I’ve done
But when I call you never seem to be home
Hello from the outside
At least I can say that I’ve tried to tell you
I’m sorry, for breaking your heart
But it don’t matter, it clearly doesn’t tear you apart anymore
Hello, how are you?
It’s so typical of me to talk about myself
I’m sorry, I hope that you’re well
Did you ever make it out of that town
Where nothing ever happened?
It’s no secret
That the both of us are running out of time
So, hello from the other side
I must’ve called a thousand times to tell you
I’m sorry, for everything that I’ve done
But when I call you never seem to be home
Hello from the outside
At least I can say that I’ve tried to tell you
I’m sorry, for breaking your heart
But it don’t matter, it clearly doesn’t tear you apart anymore
Ooooohh, anymore
Ooooohh, anymore
Ooooohh, anymore
Anymore..
Hello from the other side
I must’ve called a thousand times to tell you
I’m sorry, for everything that I’ve done
But when I call you never seem to be home

Hello from the outside
At least I can say that I’ve tried to tell you
I’m sorry, for breaking your heart
But it don’t matter, it clearly doesn’t tear you apart anymore

Jom nyanyi sesama...hehehe

Saturday, November 14, 2015

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By CikTulip

Saturday, November 14, 2015 15 Comments
Assalamualaikum


Okay syarat-syaratnya mudah sangat-sangat.
  1. Korang mesti follow blog ciktulip
  2. Add to Circle G+ShahirahMohamad
  3. Buat entry bertajuk "Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip", paste banner di atas di dalam ruangan entri (backlink sekali) dan komen pasal blog ciktulip (tak perlu panjang-panjang sangat asal sedap dibaca sudah he he he)
  4. Tag 3 orang rakan blogger yang lain dan pastikan mereka join sekali segmen ini
  5. Publish entry tersebut
  6. Tinggalkan URL entry korang ke dalam ruangan/kotak komen post ini
  7. Giveaway ini akan berlangsung dari 9 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Disember 2015.
  8. Hanya 3 orang pemenang bertuah akan memenangi giveaway ini dan pemilihan dibuat oleh ciktulip sendiri 
  9. Wish you all the best!
See, senang dan mudah sangat kan. Apa tunggu lagi, cecepat join :)

Mangsa tag 

Dah Sampai Barang Yang di Tunggu

Saturday, November 14, 2015 10 Comments
Assalamualaikum



Selamat pagi sabtu korang..Sebelum buat kerja,kita update blog kejap...hehehe...Agak free sikit pagi ni.Boleh la buat apa yang patut dulu.


Bukan nak cerita apa pagi sabtu ni.Barang yang aku tunggu dah sampai..Lega hati mak ni.Tak lama pun menunggu barang ni sampai.Rabu tuari order,jumaat dah sampai..Lega sungguh beb..Lepas ni nak cari spare part boleh beli online je lah..

Tadaaa....

Apa yang aku dok tunggu tu.Ni hah!! kalau korang follow entry aku dalam beberapa hari lepas,aku ada cerita pasal Breast Pump Elektrik aku tu rosak..Eh..Bukan rosak..Tapi Ada item di bahagian breast pump tu tak boleh digunakan lagi.Cer korang baca kat entry Valve Problem Pada Breast Pump. Memang susah hati ooo kalau ada masalah macam ni..Nasib baik la cepat sampai..Kalau tak mak ni gelabah je.Bukan apa,nak guna Manual atau lebih tepat sekali sebagai kaedah marmet memang mengambil masa yang lama weh! Lagi satu lenguh kot tangan.

Bila dah ada ni,boleh la buat kerja sambil mengepam..Taklah kerja terbengkalai.Terbengkalai sebab terpaksa buat marmet dalam bilik air..Kang bengkak susu dah satu kerja pulak..Demam pulak tu nanti.
Ni hah!! dua sekali aku beli...

Kepada korang yang guna breast pump jenama Aria,Ilaria,Lifestyle,Mango,Mini pocket ,nak cari spare part ,boleh la ke website Malish baby di sini >> Malish Baby<<

Dah bertukar!!

Harga untuk satu valve tu rm12.Alang-alang aku beli online,aku beli 2 terus,termasuk kos penghantaran semua sekali rm30.Yang aku bagitahu kat korang la..Rabu aku order,hari khamis aku buat bayaran dan jumaat dah sampai..hahaha...sengal kan..Masa hari rabu tu aku ingat macam tak jadi nak order walaupun invoice dah keluar..So,khamis aku nekad bayar,,Dan tak sangka la kan hari jumaat petang dah sampai.

Sekarang ummi boleh pump dengan hati yang GUMBIRE!!!

sesambil tu boleh buat kerja..



Friday, November 13, 2015

Cek Nuffnang Dah Sampai

Friday, November 13, 2015 16 Comments
Assalamualaikum

Walaupun tengah sebak dek kerana anak-anak tinggalkan ummi dia hari ni.Takpe..ummi gagahkan jugak berblog.Menghilangkan kebosanan dan kesedihan..

Siapa yang tak rindu kan bila berjauhan dengan anak-anak.Atas sebab-sebab tertentu,ummi merelakan pemergian anak-anak untuk pulang ke kampung.

Hoyeh!!! check Nuffnang ummi dah sampai..Alhamdulillah..Walau tak banyak mana,tetap bersyukur dengan rezeki ni.Alhamdulillah...hasil dari berblogging.

Sebenarnya semalam lagi surat ni sampai,tapi ummi tak sempat nak hapdet.Kang kalau ummi bukak depan anak-anak,laju je si kakak fiyah tarik..Dah terkoyak cek ummi tu,meraung la jawabnya ummi ni nak oii..

Taraa..tak sempat lagi nak clearkan cek..Biarlah dulu..minggu depan boleh pi bank.Lagipun kena satu hari baru boleh keluarkan duit tu kan

Simpan je buat tambah beli barang dapur nanti.hehehe...By the way thanks kat Nuffnang dan jugak korang yang datang menyinggah.Kalau bukan korang,xdenya CPUV dan CPE aku tu naik mencanak..Ye dak!!

Short stories je lah..Malas nak menghapdet lelama kat blog ni..Hati meruntun mengenangkan anak-anak malam ni takde ngan ummi..Adik nak mengempeng ngan sape malam ni..huwaaaaa



Thursday, November 12, 2015

Valve Problem pada Breast pump

Thursday, November 12, 2015 7 Comments
Assalamualaikum

Seronok sebenarnya kalau bercerita pasal breastfeeding ni.Tapi kalau bab mood down dan susu tak keluar,hah!! masa tu lah nak buat apa pun tak boleh.

Semalam aku ada cerita di Entry Habasyi oil-Supplement terbaru dalam perjalanan breastfeeding Naura kan...Supplement ni membantu aku dari segi kesihatan aku jugak.Kurangkan keletihan badan.Jadi nak buat kerja extra pun boleh lagi.

Tapi yang tak bestnya bila time cergas nak buat kerja mengepam tu,Pump pulak ada masalah.Geram weh!! Rasa nak hempas-hempas je pump tu.Tapi difikirkan balik beli dengan duit,so lepaskan geram kat my laki je..Membebel pasal pump tu depan dia,redha je dia jadi pendengar.

Dulu aku ada cerita pasal pump yang aku beli kat entry Bercerita tentang penyusuan Naura pulak . Jadi mak-mak ni macam nilah..banyak sangat nak kena survey dan banyak jugak la nak menyanyah bila kat shopping complex kan.hehehe

Ini bukan kali pertama ada masalah pump ni.Masuk ni kali kedua kot.Pernah kot aku cerita kat entry ni Breast pump Rosak. Sampai la aku pi center dia kat Uda nuh!! jauh gak dari tempat aku.Tapi demi nak susukan anak.sanggup ummi redahi.Sampai sana,dia bagi tau kat aku valve koyak..Oklah tu..boleh tukar kan..Tup..tup kata diorang takde stock..Haishh..Dah kata jual pump,kenalah jugak jual spare part,jadi senang mak-mak ni bila pump rosak atau part-part pump ni ada masalah,terus pi sana tukar yang baru..Kan ke bagus camtu kan.Mintak no telefon aku bagai nak rak..haram tepon aku pun tak!!..Dah eh!..Malas den nak cita lanjut..Biarlah dia..Tempat lain banyak lagi..Last-last pergi beli kat area rumah aku je.Lagi dekat.Walau pun stock valve brand yang aku guna,tapi diorang advise untuk pakai valve brand lain yang sama dan boleh masuk dengan pump aku..good sangat!!!

Ok..Sekarang ni suction problem lagi..Bila dah ada pengalaman yang lepas macam ni jugak,terus aku order valve yang baru untuk pastikan pump berfungsi dengan baik.Actually aku menggunakan Breast pum single Malish Lifestyle.Itu je termampu..
malish lifestyle
sumber:pumponthego

Yelah kita ni,membeli ikut kemampuan..Kalau aku mampu,nak je aku rembat yang double pump tu.Senang keje beb..Cepat je..Dua-dua boleh guna..

Korang nak tau tak,breast pump idaman aku..meh aku tunjuk..Kot la ada yang nak sponsor breast pump jenis ni
madela lifestyle
sumber:google
Madela Lifestyle
kan...korang pun kalau ada kemampuan mesti pilih yang ni kan..Tapi harga dia range 1k++ tau..

Oklah berbalik pada breast pump aku tu...Dah down sikit la sebab bila kat opis ,tetiba tak boleh nak pump..pump memang bergerak,tapi suction xde..sakit hati mak ni!!..Nak tak nak kena jugalah guna kaedah marmet..Tau tak marmet...cer korang google beb!!

Call kedai baby yang berhampiran,diorang takde pulak stock..Terpaksa order online.Nasib baik diorang ada stock..Alhamdulillah..dah selesai pembayaran hari ni.dah dapat tracking number..Harap-harap esok lusa sampai la..huwaa....bertahan la guna kaedah tu..Kalau tak membengkak lar miss B tu kan.

Meh aku tunjukkan bahagian pump yang ada masalah tu.

malish lifestyle
Nilah dia...kedudukan Valve ni korang boleh tengok kat bawah ni

sumber:google
Bagi aku part valve ni lah yang nak kena betul-betul jaga selain motor pump ni

Sekali order dua beb!!Senang kalau pepehal ada lah backup kan.Lain la benda senang nak cari..Tak pening kepala mak ni

Aku ada tanya la dekat staff center malish baby ni,dia kata tak boleh cuci guna apa-apa pun dalam valve tu..yelah benda alah tu kan senang nak mengembang.Lubang pada valve tu sebenarnya tak boleh dibesarkan...tu yang xde suction kot..alah..ramahnya dia..best ada seller macam tu kan.

Huh!! ni nak menunggu barang tu sampai je..Lepas tu mak dah tak stress lagi...Tu yang nak update blog pun takde mood...Tapi mood makan masih on!!










Wednesday, November 11, 2015

Habasyi Oil - Supplement terbaru Dalam Perjalanan Breastfeeding Naura

Wednesday, November 11, 2015 5 Comments
Assalamualaikum


Nabi Muhammad S.A.W bersabda:
Tetaplah kamu dengan Habattus sauda.Sesungguhnya padanya terdapat ubat bagi segala penyakit,kecuali mati.(hadis riwayat Bukhari)

 Alhamdulillah..sudah 4 bulan,masih diberi peluang untuk breastfeeding Naura.Walaupun kekadang tu rasa sukar untuk menghasilkan stock,tapi aku tetap mencuba.Bukan senang nak meneruskan breastfeeding ni kalau jiwa tak kental.hehe..Kekadang ada masa down sebab stock yang semakin berkurangan.Yelah,takat ni Naura ada jugak aku campur dengan susu formula disebabkan stock yang terhad.Tapi alhamdulillah sehari pun kekadang dia ambil sekali je susu formula tu.Kalau boleh aku nak buang terus perkataan susu formula dalam breastfeeding journey aku.

Bila mak-mak yang BF anak ni,banyak tenaga dan masa yang diperlukan.Untuk tambah stock,untuk bangun pepagi buta buat power pumping..Semua tu memerlukan semangat.Kadang-kadang badan cepat letih.Yelah,ibu bekerjaya lagi lah kan memerlukan banyak tenaga untuk semua tu.

Bila badan dah penat,maka penghasilan susu jugak akan terjejas.Dah mula down.Lepas tu nak naikkan lagi penghasilan susu,kena buat banyak perkara jugak.

Untuk menghilangkan badan yang penat dan kekadang jiwa kacau tu,laju je jari menggoogle milkbooster yang ada di pasaran.Sekarang ni,memang terlalu banyak milkbooster sampai tak tau nak pilih yang mana.Ada jenis pil,minuman, dan banyak lagi la.Harga pulak,ada yang mahal dan ada yang murah.

Tapi bila aku search kat google,terkeluar la Habattus sauda yang mempunyai ubat bagi segala jenis penyakit.kecuali mati la kan.

Apa itu Habbatus Sauda?
Habbatus Sauda' atau nama saintifiknya Nigella Sativa adalah sejenis tumbuhan yang tumbuh dikawasan timur tengah dan mediterranean.
Biji-bijinya berwarna putih dan akan bertukar hitam bila matang.Habbatus sauda juga dikenali dengan nama Kalounji(India),Black Cumin(Inggeris),Jintan Hitam(Melayu)serta banyak lagi.

Habbatus sauda banyak disebut-sebut dalam kitab-kitab lama sebagai penawar pelbagai penyakit.Nabi Muhammad (SAW) telah mengamalkannya sejak seribu tahun dulu.Minyak habbatus sauda juga dijumpai tertanam dengan mumia Tutankhamen di Mesir sebagai ubat untuk bekalan di kehidupan lain seperti kepercayaan mereka.

Dari kajian yang dilakukan didapati Habbatus Sauda mempunyai pelbagai kandungan yang amat berkhasiat yang mampu merawat sistem kesihatan badan manusia.


Apa yang terkandung dalam Habbatus Sauda?

Meningkatkan Imunisasi-Habbatus sauda membantu mengelakkan diri dari jangkitan penyakit,sesuai untuk pengidap Aids,pesakit kanser,penyakit berkenaan ketahanan badan,membantu melawan penyakit

Anti Inflamasi - Habbatus Sauda membantu mengurangkan bengkak dan radang,sesuai untuk pesakit asma(radang paru-paru),sakit kulit eczema (radang kulit) dan arthritis ( bengkak sendi)

Melancarkan Saluran Pernafasan - Habbatus Sauda membantuk melegakan saluran pernafasan yang membengkak (lihat Anti Inflamasi)

Anti Histamin - Habbatus sauda mencegah cetusan histamine(punca alahan) dalam badan,sesuai untuk mereka yang mempunyai alahan kepada makanan laun dan debunga juga asma

Anti Bakteria - Habbatus sauda membantu mengelakkan dari jangkitan E-coli,V cholera dan  shigella,mengubati cirit birit ,sesuai untuk kesihatan dalam perut dan usus,mengatasi masalah bau mulut dan tonsil


Penyakit Puan - Habbatus sauda membantu membetulkan putaran haid,memperbanyak air susu ibu,meningkatkan tenaga,meningkatkan kesuburan.

Saluran Perkumuhan - Habatuss sauda membantu merawat jangkitan pundi kencing,melawaskan perkumuhan.

Anti Parasit - Habbatus sauda membantu membunuh cacing dalam perut,juga sesuai untuk kanak-kanak(lebih dari 5 tahun)

Membantu Meningkatkan Daya Ingatan - Habbatus sauda mempunyai asid omega 6 dan Omega 3 yang baik untuk otak dan kecerdasan.

Membantu Merawat Tenaga Batin - Impotensi,Meningkatkan tenaga seksual(untuk lelaki dan wanita)

Membantu Mengecutkan ketumbuhan(anti Tumor) - Khusus kepad mereka yang mempunyai ketumbuhan, kanser ,tumor dan lain-lain

 - Kepada yang ada kencing manis serta darah tinggi makan habbatus sauda adalah penyelesaiannya.

** So,bila dah banyak kebaikkan dalam Habbatus sauda ni.maka beli la aku akan Habasyi Oil ni.
So far takat ni,badan tak cepat lesu macam dulu lagi.Tu yang bestnya..So,boleh buat kerja extra pada malam hari..Kalau tak,dah lama aku abaikan buat power pumping tu.

Oklah..jom kita tengok kebaikkan Habbasyi Oil ni pada wanita yang breasfeeding macam aku ni
habbasyi oil

8 sebab bagaimana Habbasyi oil membantu bagi ibu menyelesaikan masalah kurang susu badan


CEPAT. Sifat semula jadi Habbatus Sauda yang panas dapat mempercepatkan kelancaran urat-urat susu dalam badan. 
BERKESAN. Habbatus Sauda dalam bentuk minyak lebih CEPAT bertindak balas berbanding dalam bentuk serbuk. 
MUDAH dan SENANG untuk dimakan sebab ia dalam bentuk kapsul. Tak perlu dibancuh. 
SEMULA JADI. Ia dalam bentuk natural minyak (kapsul) dan 0% bahan kimia yg digunakan. 
EFEKTIF dalam menghasilkan tenaga TAMBAHAN segera kepada badan ibu yang penat bekerja bagi menghasilkan susu lebih banyak. 
PRODUKTIF dalam pengeluaran susu kerana urat-urat susu dan darah akan lebih lancar disebabkan ianya adalah AGEN DETOX (Pembuang toksin) yang TERBAIK. 
Hasil yang KONSISTEN. Pengambilan Habbasyi Oil yang konsisten + minum 3L air sehari dapat membantu menambahkan kuantiti susu EBM. 
SUNNAH Nabi Muhammad SAW yang disebut dalam hadis Baginda.
“Habbatus Sauda adalah penawar kepada segala penyakit kecuali maut” 
sumber:pumponthego

habbasyi oil
satu botol tu ada 120 biji..
harga rm55 include postage
aku beli kat instagram..tapi jangan tanya aku nama dia siapa sebab aku dah lupa..hahaha..


Apapun aku nak pesan jugak kat korang,kekadang tak semestinya supplement tu membantu.Yang penting kena pam secara isiqomah..kena banyak belajar ilmu breastfeeding.Tu semua nak kena ada ilmu jugak sikit-sikit..ececeh....google je kalau nak belajar pasal Breastfeeding ni..

TAPIIIIIII.....



Ha...panjangkan tapi dia,,,bila susu dah banyak,pump pulak buat spoil..Tak suka betul..Nanti aku cerita di lain entry...





Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan...AMIN..." 

Monday, November 09, 2015

Menikmati Coffee Legend - Rileks,respond & Chill

Monday, November 09, 2015 10 Comments
Assalamualaikum

Di sekitar Johor bahru ni,yang setakat ni aku tau atau kat tempat lain dah ada dah..Itu aku tak tau..hahaha...Baru-baru ni rasa viral jugak la di fb aku pasal Coffee ni..Actually yang paling viral adalah Pirate Coffee.Memang dah banyak jugak kiosk-kisok di sekitar tempat Pasir gudang ni.Cuma aku belum berkesempatan untuk merasai kenikmatannya lagi,

Hujung minggu hari tu,masa balik dari servis kereta,ternampak Coffee Legend bukak kiosk tepi jalan..Cakap kat husband,nak cuba tak coffee ni.Husband apa lagi,tak menolak la kalau berkaitan dengan ais ni..memang pebret dia kot.Pergi le kami menjengah kat situ..Tanya apa yang menarik kat owner kedai tu.Dia kata semua sedap..ho lah!! takdenya kan penjual kata menu diorang tak sedap.

Dia kata,kiosk ni baru berada di pasaran baru hari ni.Maknanya kami antara orang pertama merasai Coffee Legend ni.

Aku pilih pebret aku lah kan Mocha.Cuma beli satu je
Banyak lagi perisa yang ada..Pilih je mana yang korang nak.

Tapi taklah sama macam yang jual kat starbuck tu.Tapi bagi aku oklah..Sedap..cuma disebabkan aku kurang minum ais,so banyak husband yang minum habiskan.Kalau ikutkan hati nak je sedut sampai habis...Tapi fikir nanti bby nak BF,kesian kat dia..

Oh..lupa pulak..Harga untuk satu cup kalau tak silap aku rm6..Lagi satu cup dia besar weh!!! puas hati.

Untuk warga pasir gudang,korang boleh cari Coffee Legend ni kat kawasan tapak pasar malam di Jalan Betik pasir gudang..





Jana Pendapatan Melalui Master Dropship 30 Hari

Monday, November 09, 2015 7 Comments
Assalamualaikum

Master Dropship 30 Hari l Dunia sekarang yang nak semua mudah dan memang semakin mudah telah membantu ramai orang menjana pendapatan secara PERCUMA.

Sambil-sambil melepak,boleh buat jualan.Sibuk-sibuk main Candy Crush boleh tambah pendapatan.Main-main facebook boleh buat bisnes,Tetapi,ramai juga yang dalam dilema Macam mana nak mula buat bisnes?Ilmu kurang,modal tiada,dan produk pun takde.

Kekadang kita selalu bertanya pada diri sendiri,samada boleh atau tidak kita buat bisness tanpa produk dan zero Modal.


Sebelum tu,jom kita kenal pasti Apakah itu Dropship

Satu konsep perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk atau servis yang mereka jual.Pembekal akan memberikan harga agen kepada semua agen dropship atau pengerdar

Agen Dropship hanya perlu
Pilih produk--> Buat promosi atau iklan--> Buat pesanan dan pembayaran-->Berikan butiran pelanggan dan pembayaran kepada pembekal

Agen Dropship tidak perlu :
Mengeluarkan modal satu sen pun--> Menyimpan stok yang bertimbun-timbun-->Menghantar pesanan kepada pelanggan.


Tetapi ada yang tidak tahu kan macam mana nak mulakan bisness Dropship ni?
Lala Ashila merupakan penulis Ebook "Master Dropship dalam 30 hari" membongkar taktik sulit yang membuatkan semua orang teruja menceburi bidang perniagaan secara dropship ni.Insya allah,dengan segala ilmu dan teknik yang diberikan mampu untuk membuat anda penat melayan pelanggan yang tidak putus-putus.


Ebook Master Dropship Dalam 30 hari dipecahkan kepada 4 modul berbeza.
Modul 1 akan membantu anda untuk permulaan dan asas sesuatu perniagaan.Merangkumi dua bahagian utama dalam perniagaan.

MODUL 1
(RM53)



BAHAGIAN 1#:

=>Anda akan didedahkan secara mengenai_____________dropship secara terperinci.

=>Anda akan diterangkan kelebihan dan keuntungan melakukan bisnes dropship.

=>Anda dijelaskan tentang konsep dan sistem dropship secara menyeluruh dan dibantu dengan _____________________.


BAHAGIAN 2#:

=>Anda akan diajar teknik sebenar untuk mengekalkan_____________.

=>Anda akan dapat cara untuk fokus dalam perniagaan.

=>Anda juga akan mampu memilih niche yang 'panas' dipasaran.

=>Anda akan mahir dalam mencari supplier yang menawarkan_____________.


 MODUL 2
(RM67)


BAHAGIAN 3#: 

=>Belajar buat blog dan website gaya PRO.

=>Belajar menarik pembeli di 'group'.

=>Miliki koleksi ayat jualan super powwwweerrr!

=>5 Taktik membuat promosi gaya PAKAR.

=>Kaji masa terbaik membuat promosi

=Terokai 3 KUASA pemasaran lain di Internet

MODUL 3
(RM71)




BAHAGIAN 4#:

=>Strategi membina rangkaian.

=>Taktik membina kelompok anda sendiri 

=>Temui lubuk mengorek____________perniagaan


BAHAGIAN 5#:
=>Meneroka rahsia tarikan Giveaway,Tarikan Menaja,Tarikan_________dan Tarikan___

=>Mazhab menarik minat pelanggan.

=>Pemanis mulut untuk pelanggan.Kuasa menambat hati pelanggan anda.


BAHAGIAN 6#: 

=>Faham konsep wang dan _______

=>Anda akan di akses ke jadual simpanan

=>Dapatkan akses untuk ke jadual_______

=>Akses untuk menambah produk yang betul.

MODUL 4
(RM69)



BAHAGIAN 7#: 

=>Jadi pemilik kunci segala pintu rezeki.

=>Bagaimana menjemput rezeki gaya yang paling 'osem'

=>Tambahan kunci untuk __________ yang konfem buat anda berjaya.

"Rahsia Bagaimana Seorang Pekerja Sibuk & Tiada Pengalaman Dalam Bisnes Internet Pada Asalnya, MampuMenjana Income RM1200-RM3000 Sebulan Secara Konsisten Dengan Menjadi Agen Dropship Walaupun Secara Part-Time & Santai. Anda Pun Boleh Lakukannya!



Berapakah harga untuk menjadi MASTER  DROPSHIP DALAM 30 HARI?

Harga asal
RM260


(Untuk 100 orang terawal)
TAWARAN HABIS KOUTA
RM37

RM69
(10069 pertama)




Apakah yang anda akan miliki dengan harga SERENDAH itu?


Ebook utama:
Modul 1: Ebook Master Dropship dalam 30 Hari 
Modul 2: Ebook Master Dropship dalam 30 Hari 
Modul 3: Ebook Master Dropship dalam 30 Hari 
Modul4: Ebook Master Dropship dalam 30 Hari 

BONUS!!!!!

FREE 1: Buat Duit Dengan Facebook Ads
FREE 2: Perkara WajibTentang Facebook Ads
FREE 3: Teknik Capai Sasaran Facebook Ads
FREE 4: Teknik Menulis Iklan Facebook Ads
FREE 5: Rahsia Tarik Klik Facebook Ads
FREE 6: Teknik Kawal Bajet Facebook Ads






Cepat sebelum harga kembali kepada asal.Sila Klik ORDER untuk meneruskan pembelian

Follow Us @aida_yusof81