7
Assalamualaikum

Ini kali ketiga aku mencuba Coffee yang dijual di tepi jalan dengan nama yang berlainan.Kalau dulu aku pernah cerita pasal Menikmati Coffee Legend di Entry ini .Kedua aku sudah pun mencuba Pirate Coffee cuma aku tak sempat ler nak ambil gambar time tu..So yang ketiga kali pulak aku mencuba  pula 916 Coffee..Aku beli ni pun sebab ondway ke office memang lalu kat jalan ni.So,nak jugaklah merasa jenama yang lain pulak

Berharga hanya rm5 per cup memang lebih dari cukup untuk minum sorang.Ondway nak balik Office tu aku and 2 others officemate tetiba nak menyinggah untuk beli 916 Coffee ni.Cup memang besar bak hang!!Boleh minum dua orang untuk satu cup..Tuari aku pilih untuk beli Green Tea,dua member tu beli Green Tea tanpa gula dan sorang lagi Apple..Sedap gak apple ni kan..

Model untuk 916 Coffee

Inilah dia 916 Coffee..besar tau


Kiosk yang dibuka berdekatan office kami,
Tu ada jenis-jenis coffee mengikut kegemaran korang

Sebenarnya perniagaan Coffee ni dah macam cendawan tumbuh aku tengok..Kat mana-mana mesti ada kiosk yang jual Coffee dengan brand yang berlainan..Ada COC la,Pirate la,bla..bla...Haish..banyak tu aku nak senaraikan..

Apa pun tetap berbangga kerana ramai anak melayu yang buka kiosk ni..Tengok pun perniagaan diorang amat -amat memberangsangkan..,.Ada yang beratur panjang nak dapatkan coffee ni weh!!


Ha!! Nak cerita,baru semalam aku dapat wassap tanye berapa modal nak bukak kiosk ni..hahaha..aku reiew je..yang lain aku tak tau..mungkin mereka boleh refer pada fanpage Coffee tu..

Post a Comment

  1. Tak pernah cuba, dan rasa macam dekat memana je boleh jumpa sekarang nie.

    ReplyDelete
  2. Syukurla ank2 muda skrg brwawasan brniaga sndiri kn

    ReplyDelete
  3. merata ada skg..sdp dgn tak je..hihi..brpe kak modal?

    ReplyDelete
  4. coffee ni mcm coffee dri thailand tu ke? sedap tak?

    ReplyDelete
  5. Sedap tengok tu... besar pulak gelas plastik tu... bestnya...

    ReplyDelete
  6. Mmg top coffee dlm cwn besar ni... jgn x percaya kat kg tempat cikla stay ni pun ada jual.. tp murah sikit rm4 utk gelas besar... rm2 utk kecil... mmg addicted... selalu beli.. hehe...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top