10
Assalamualaikum

Kalau nak cerita pasal compact powder ni,dah bermacam-macam produk aku cuba..Dari yang mahal hinggalah yang murah.Tapi yang mahal tu taklah mahal sangat.Semuanya ikut budget kewangan aku ni.Asal sesuai dengan aku,dan kemampuan,memang aku beli.

Kalau dulu,aku memang suka sangat pakai Maybeline,sehinggalah silky girl dan jugak Miami.Dan paling last yang aku guna adalah UV Whitening Two way cake dari PIXY.

Dan yang terbaru aku gunakan pula,masih lagi produk dari PIXY,tapi lebih elegant skit iaitu Ultimate Make Up Cake

Ultimate Make Up Cake



Pek Isian semula ini sangat mudah untuk menambah dan mengguna semula bekas Ultimate Make up Color

Bedak resapan cahaya ini melitupi ketidaksempurnaan kulit dan menjadikan kulit lebih licin dengan semulajadi.Dengan formula serap minyak yang membolehkan anda memakai mekap selama 8 jam
  • SPF 20 membantu melindungi kulit daripada UVB yang menggelapkan kulit
  • PA++ melindungi kulit daripada UVA yang menjadikan kulit berbintik hitam dan penuaan kulit.
  • Bedak pemutihan semulajadi membantu mencerahkan kulit.
  • Minyak Jojoba mengekalkan kelembapan kulit.



 




 
senantiasa di bawa ke mana sahaja.


Ada beberapa jenis warna untuk sesuaikan dengan kulit muka korang..macam aku ni,aku ambil yang Natural Buff

  • White Porcelain
  • Light Yellow
  • Peach beige
  • Natural Buff



Harganya sangat mampu dimiliki oleh korang...Harganya di bawah RM16 sahaja.Boleh dapatkan di Watson dan dipasaraya dan kedai yang terpilih..

Selfie sikit dengan bedak pixy ni.

.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk ni,boleh layari website PIXY dibawah ni







Post a Comment

  1. skrg nie betul try lagi produk lain..
    masih mencari untuk back up bedak compact :)

    ReplyDelete
  2. Sally pun sama guna Pixy! hihihi...tp yg mcam akak guna ni tak pernah plak nampak...hmm...

    ReplyDelete
  3. murah ni.. kat watsons ada ek. boleh cuba kan

    ReplyDelete
  4. Belum pernah cuba lagi
    Lain kalilah kalau teringat nak juga kakak mencuba - harga pun ok sangat tu.

    ReplyDelete
  5. memang nak beli..dah intai2 pun..tunggu keluar beli barang dapur esok nak singgah watson terus..

    ReplyDelete
  6. lama dah tak pakai compact bedak

    ReplyDelete
  7. saya pengguna pixy sekian lama.yang cover putih.bila bedak dah habis, beli butae lak..berkenan kat bekas dia. so far ok gak cam pixy.

    ReplyDelete
  8. Fiza pun pengguna pixy.. bedak dia melekat je kat muka wlpun berpeluh.. pastu pakai npk smooth

    ReplyDelete
  9. 16 hengget? murah betul ni.... harus kena cari ni kan

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top