Thursday, March 31, 2016

Cenderahati dari Blogger Jarimanis

Thursday, March 31, 2016
Assalamualaikum

Yeah!!! Dapat lagi cenderahati dari blogger.Rasanya macam dah lama tak dapat cenderahati kan.Lagi satu dah lama jugak tak join mana-mana giveaway dari blogger.

Tapi semalam,dapat satu sampul surat tertera nama aku..haha..of courselah nama empunya badan,takkan nama orang lain pulak,..Dan takkanlah aku nak bukak surat orang lain kan..kan..kan...

Okeh!! meh nak bagitau,aku dapat cenderahati berupa fridge magnet.Ia datangnya dari cik adik manis iaitu blogger Jari manis..Setahu aku,Blogger Jari manis ni seorang Blogger yang suka sangat travel dan niche blognya pun Travel kan...

Bestkan dapat melancong sana-sini..Pi tengok negara orang.cuci mata...cuci poket..hehehe..

Boleh la tambah koleksi di fridge kat rumah tu..Wah..seronok-seronok...Oklah..kepada korang yang nak mengenali blogger si jari manis ni boleh la terjah ke blog dia Jari manis : Travel List

By the way,to Jari manis..thanks sesangat sebab appreciate kedatangan tetamu di blog kamu..Ingat aku pun nak jugak buat macam tu..Tunggulah nanti...

My Happy Bornday!!

Thursday, March 31, 2016
Assalamualaikum

Syukran..Alhamdulillah..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih lagi diberi peluang untuk bernafas.Masih juga diberi peluang untuk menumpang di bumi ini.

Yes.I'm Officially 35 years old for this year.Di kehidupan ini,sungguh-sungguh bertuah kerana dikelilingi oleh rakan-rakan,family yang sangat memahami akan diri ini.

Ucapan semalam sangat-sangat dihargai.Terima kasih atas ucapan dan doa yang mengiringi hari jadi aku semalam.Moga apa yang didoakan dimakbulkan oleh Allah swt.

Thanks jugak pada officemate yang saja nak buat prank dengan hadiah yang cukup besarrrr tu.Walaupun prank korang tu tak menjadilah sangat,tapi i appreciated sangat-sangat tau..

Besar bak ang Bear ni..hahaha..


Nilah kawan-kawan yang kengkonon nak buat prank tu..Tapi disebabkan pagi tu aku masuk dalam department diorang,terus gelabah semacam korang tu..hahaha...i akan ingat sampai bila-bila okeh!!

Thanks jugak kat hubby yang dah bawa kami makan-makan di Secret Recepies...Tapi tak banyak gambar diambil semalam,gara-gara melayankan anak dara sorang tu..uihh..dia yang dapat perhatian lebih dari umi..muahaha
KAMI..Naura tu bagi ciuman atau nak ngap pipi umi dia pun tak taulah yang mana satu kan,.
yang sebelah tu aku perkenalkan dia adalah pengasuh anak aku..Sayang sangat kat Naura...

Anak beranak!!

So,bulan depan birthday kakak awfiyah pulak..umi sedang merancang apa yang nak dibuat ni..

Wednesday, March 30, 2016

A New Generation of Home Buyers in Malaysia

Wednesday, March 30, 2016
A New Generation of Home Buyers in Malaysia
Source:google


For decades, Malaysia has been a popular destination for tourists and businesses from around the world. People often come to love the country so much that they decide to live permanently within it. The state of the country’s economy has been a great influence upon the buyers and sellers of residential properties. Today on the market there are thousands of properties up for sale. It is the result of economic recessions, of whose recovery has been at a slow and steady rate. This financial condition has ushered in a whole new generation of homebuyers. This new generation, or Generation Y as it is commonly referred to, influences the housing market so much that this generation is often blamed or praised for most major market moves, as reported by Forbes. Not just are newly potential homeowners seeking a house for sale, but one that is also affordable and has future possibilities of a resale.

Ever-Evolving Properties

The rise of a new generation of homebuyers is due to the mere fact that expectations for housing units are changing. No longer does the vast majority of the market desire traditional homes. As the principles of capitalism define, a market changes to meet the needs and wishes of the consumer base in question. Today, Generation Y and Millennials are seeking properties at affordable rates. Not only must these pieces of real estate be relatively inexpensive, but they must also present flexible options when it comes to the future.

A New Generation of Home Buyers in Malaysia
Source:google


House Flipping Like Never Before

Unlike never before houses are bought and then resold a few years later. On real estate sites like Property Guru, property reselling also can occur almost immediately, and this is referred to as "house flipping." House flippers only make up four percent of the buying market yet are seeing record housing returns, as reported by the Asean Today. Their total house makeovers come to reflect the wishes of the new millennial house buyers, and this is why "flipped" housing units are resold so quickly.

But it is not just real estate adventurers who are reselling their homes. The average family today is much more flexible in Malaysia when it comes to settling down. Often a family or individual chooses a residential location due to personal or work-related reasons. As jobs change and the economy evolves, so too does the trends of the housing market. Whereas previously a family might live in one location for their entire lives, nowadays the trend is to remain in a house for only a few years or a decade at the most. It is irony because most financial advisers once voiced against the quick reselling of homes. Many of them thought that "house flipping" would have serious negative consequences. In fact, it has created a more flexible housing market that matches the current times we live in now.

The Big Shift in Housing Market

The trends of homebuyers reflect the evolution of statistics in real estate society today. Delayed marriages and the increasing prices of mortgage rates have resulted in society creating new priorities as a whole. Similarly, fewer couples are having children at young ages as was common just a decade ago. This has resulted in the younger generation not understanding the need for a larger home if they do not have kids. As a consequence, apartments have increasingly taken over homes as a popular residential choice for the Millennials.

The Rise of Smaller Spaces

The result of this vast change in society and the economy has significantly influenced the housing market. Only ten years ago individuals and families would buy large houses or even what can be considered estates. Such residential types require a large amount of mortgage to be paid annually. Since the worldwide economic recession began a decade ago, homebuyers have been changing their tastes to match their wallets. Nowadays homes that present a more compact and affordable living space are much preferred over their larger mansion type peers. The smaller a house or housing unit is, the lesser the mortgage must be paid down on it. It presents a great opportunity for the new generation of homebuyers who are financially aware of their decisions and stretch working hours to make ends meet. On average, smaller spaces are often easier to resell and require less upkeep and maintenance costs as well.

In conclusion, anyone who searches the housing market today in Malaysia will notice that conditions are much different from just a few years ago. As our economy and society changes, so too does the influences and conditions of the housing sector. This is primarily caused by a new generation of homebuyers who have been raised on different values. It was once thought that economic schemes could be the best influences on the housing market. But the truth of the matter shows that the evolution of a new generation of home buyers has a strong bearing on the real estate market in Malaysia due to societal changes.
















Tuesday, March 29, 2016

Ailin Prowhite Spray untuk Kulit Gebu menawan

Tuesday, March 29, 2016
Assalamualaikum

Hai korang..meh sini aku nak perkenalkan satu lagi produk kecantikkan yang terhangat dipasaran,yang bagi aku mudah untuk digunakan dan dibawa kemana-mana.Ailin Prowhite adalah produk yang telah berada di pasaran dari tahun lepas lagi.Testimoni menunjukkan ramai yang berpuas hati dengan Ailin Prowhite ni.

Apa itu Ailin Prowhite?


Ailin Prowhite Spray merupakan produk NUTRACEUICAL iaitu Nutrition + Pharmaceutical + Therapeutical technology.

Bahan-bahan yang digunakan semua adalah proven by scientist dan clinical study.Disokong oleh journal-journal penyelidikan dan 

Produk yang tak perlu dibancuh,tak perlu dikoyak minum dan tak perlu telan pil.Yang penting tak perlu suntik untuk kelihatan cantik.

PERBEZAAN ProWhite DENGAN PRODUK LAIN SEUMPAMANYA?.

- Spray oral dengan menggunakan teknologi NANO-MIST
- Kadar resapan 9X LEBIH TINGGI berbanding pil
- Nutrisi dapat diserap SERTA MERTA ke dalam sistem peredaran darah dalam masa beberapa minit sahaja
- TIADA 'fillers' atau 'binders' , hanya kandungan tulen yang diterima oleh sel badan
- Kemasukan mudah, TIDAK perlukan air untuk ia bertindak dengan pantas dan berkesan!
.

.

sprayjer.. PUTIH SATU BADAN.
BETUL ke? BOleh Caya ke?

Ye betul, dengan kaedah sublingual, nutrisi dapat diserap dengan PANTAS. Prowhite dilengkapi dengan nutrisi premium khas untuk kulit orang kita.


Apa kelebihan yang ada pada Prowhite Ailinskincare ni
  • 3 x lebih cepat
  • 3 x lebih mudah
  • 3 x lebih berkesan



ProWhite #sprayjer Putih
👉 3x Lebih Cepat
👉 3x Lebih Mudah
👉 3x Lebih Berkesan

Suntikan & Laser?
“Akak dah serik takut dik, Alhamdulillah bila Lin bagi test sample prowhite, kesan die standing suntikan. Jimat duit dan masa akak, sekarang nak putih hanya sprayjer” – Kamalia, 36 tahun, Kota Tinggi.

Kenapa Kak Kamalia boleh putih?

✔ Cara sublingual atau semburan bawah lidah terbukti
mampu menyerap nutrisi dengan lebih cepat
✔ Kandungan premium di dalam prowhite mempunyai
agen pemutih semulajadi standing produk antarabangsa
✔ Prowhite mempunyai agen antioksida yang tinggi
✔ Prowhite dilengkapi dengan nutrisi yang menjadikan
kulit lembab dan segar sepanjang hari
✔ Prowhite juga menyegarkan mulut (nafas segar)

KANDUNGAN BAHAN-BAHAN
AILIN PROWHITE SPRAY

Apakah kandungan PROWHITE?
✔ L-Cysteine
✔ L-Glutathione
✔ Vitamin C Premium Grade
✔ Pati Delima



CARA PENGAMBILAN/CARA PENGGUNAAN AILIN PROWHITE SPRAY

Spray di bawah lidah setiap kali selepas makan


Jom kita lihat antara Testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Ailin Prowhite ni



Bagi korang yang ingin mendapatkan produk ini Whatssap terus Kak Nisa di : 0197894287 atau boleh pm di facebook : Kak Nisa 

Monday, March 28, 2016

Abam Kie's First Giveaway

Monday, March 28, 2016
Assalamualaikum


Sila klik banner di atas jika mahu join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Bersyukur kepada Allah kerana Abam Kie berjaya menganjurkan giveaway buat julung kalinya. Jutaan terima kasih kepada barisan rakan blogger yang sudi menaja giveaway ini.

Berikut adalah senarai hadiah yang bakal menanti para pemenang bertuah:

1. Top up RM10 X 1 pemenang oleh PeRdU cINta
2. Hijab pin dan Viscose Printed Wide Shawl X 1 pemenang oleh Aksara Biru
3. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Najwa Zahid
4. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Ayuni Rafilah
5. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Julia Jamaludin
6. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Mommy Irra
7. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Ina Zalina
8. Top up RM20 X 1 pemenang oleh Miss Fifi
9. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Cik Nor
10. Buku resepi X 2 pemenang oleh Abam Kie

Kawan2 nak join? Ikut je langkah2 di bawah ini satu-persatu:

1. Follow blog Abam Kie dan penaja2 berikut. Ini wajib dipatuhi, OK?


2. Add Google+ berikut jika anda ada profil Google+. Kira macam sunat la...

https://plus.google.com/117034001954441190127
https://plus.google.com/114654336399855954680
https://plus.google.com/115462385884702570492
https://www.google.com/+AyuniRafilah
https://plus.google.com/103791964943177272009
http://google.com/+irrayyandotcom
https://plus.google.com/u/0/103153723284562892818
https://plus.google.com/105160168417987334249
https://www.google.com/+AbeKie

3. Letakkan link www.irrayyan.com di dalam bloglist anda sehingga tamat giveway ini.

4. Buat entri bertajuk "Abam Kie's First Giveaway"

5. Letak banner di atas di dalam entri GA anda dan backlinkkan ke blog ini. Atau kalau nak lebih mudah cuma copy and paste html code di bawah ini.

6. Publish your entry and leave your GA link in the comment form below.

7. Done!

P.S. Syarat2 tu nampak macam banyak tapi sila buat sikit2. Lama2 siap la tu. Terima kasih diatas kesabaran anda.......

Saturday, March 26, 2016

Naura dan kasut berwarna pink

Saturday, March 26, 2016

                                Assalamualaikum

Ecececeh....tajuk tak menghengat.Dah macam tajuk buku pun ada kan.Nampak tak,Umi yang terlebih excited bila nampak sepasang kasut berwarna pink di Tesco tadi.Memang nak berbelanja keperluan Naura seperti biasa setiap bulan.Cuma bulan ni ke Tesco kerana ada promotion.

Gigihlah umi dan babah ke sana.Bila part ke pakaian kanak-kanak,tumpuan memang kat situ berjam-jam lamanya.

Bila memikirkan Naura dahpun 8 bulan,dan tak lama lagi nak berjalan,maka umi terlebih excited untuk membeli kasut yang comel tu..


comel tak!!

so,bila keluar berjalan nanti,boleh la umi pakaikan Naura.Sama seperti kakak fiyah.Umi pun beli jugak masa umur dia 8 bulan.

Dah balik rumah,terus je umi test pakaikan Naura.Tu pun rasa nak keluar anak tekak pujuk dia pakai.Bila benda pelik kat kaki dia,mulalah nak digapainya..

Payah nak snap gambar ni anak oii..Jenuh blur gambar umi ambil sebab dia tak reti duduk diam

Oklah kan untuk prewalk ni..Nanti boleh beli yang lain pulak..

Penyakit Suhu panas melanda anak-anak

Saturday, March 26, 2016
Assalamualaikum


Blog tak berapa nak konsisten dua tiga hari ni.Apa taknya,Disebabkan musim panas ni,anak-anak selalu on off demam.Ulang alik klinik dah banyak kali dah.

Yang terbaru ni,anak adik yang baru 2 minggu dilahirkan masuk wad gara-gara demam..yelah..baby kan..risau jugak bila dah masuk wad..

Anak-anak aku demam silih berganti..Si kakak awfiyah kat kampung baru-baru ni demam.Dari minggu lepas aku memang dah bawak dia ke klinik.Makan ubat,then baik.Rabu malam khamis tu pulak,mak call bagitahu kakak demam lagi.Kalut dah khamis pagi tu terus balik...Kesian kan bila anak anak ni tak sihat.Bawak lagi ke klinik.Sekali dengan adiknya.Dekat klinik je,doktor bagitau yang datang hari ni kes sama.Harap dia cepat sembuh.Kalau di rumah aku akan tanggalkan baju dia..berseluar je..Jadi taklah panas sangat.Jarang nak bawak dia keluar.Cuma payahnya nak minum air masak tu kena paksa baru jalan.

Sekarang ni fenomena strok haba dah pun merebak ke negara kita.Suhu panas semakin naik,membuatkan ramai yang terkena Strok Haba.Sebagai ibu bapa dan kita sendiri,kena ambil pendekatan lebih berjaga-jaga dan menjaga kesihatan diri sendiri dan keluarga.

source:google
Strok haba 
Paras suhu badan yang melebihi 40.5c.

Tanda Awal stroke haba adalah
  • Sakit kepala berdenyut
  • Mual
  • Kurang berpeluh walaupun dalam suhu panas.
  • Denyutan nadi yang pantas.
  • Kurang minum air masak.
Tanda lain Stroke haba
  • Otot lemah dan kejang
  • Muntah.
  • Kulit kering dan kemerahan
  • sawan
  • pitam
Langkah pencegahan
  • Menempatkan pesakit di tempat teduh dan berhawa dingin.
  • Mengelap anggota badan menggunakan tuala basah
  • merendam di dalam kolam
Apa pun,kita sangat-sangat digalakkan untuk memperbanyakkan air masak dan mengurangkan aktiviti luar.

Jom kita lihat Tips Kekal sihat di MUSIM PANAS
Tips Kekal sihat di MUSIM PANAS
source:google


sama-samalah kita menjaga kesihatan kita untuk keluarga tercinta..peace!!

10 Langkah ibu bapa perlu dibuat bila anak demam

Saturday, March 26, 2016
Assalamualaikum

Kalau entry yang lepas aku cerita pasal anak-anak demam.Eh..korang boleh baca entry tu di sini.
Entry ni aku nak share dengan korang dari hasil pembacaan aku di sini.

Yelah,kita sebagai orang tua ni,bila ada anak ni,ada sahaja perkara yang perlu kita tahu,dan perlu kita amik tahu.Bukan main belasah je.Bila anak demam,terus gi klinik.bagi makan ubat..tu jelah..Tapi sebagai ibu bapa kita kena cari sendiri dan ada inisiatif untuk menghindarkan dari anak-anak demam berlarutan atau sebelum demam kan.

Zaman sekarang ni dah mudah,google je apa yang perlu kita buat dan perlu kita tahu tentang sesuatu perkara ni.Sebab tu banyak blog yang share tentang pandangan,info dan sebagainya di blog mereka.Bukan sahaja untuk diri sendiri,malah boleh juga dikongsi dengan pembaca yang lain.

Bila anak demam,merengeknya ,Allah je yang tahu.Kekadang hati ibubapa ni runsing,sampai nak kerja pun tak sanggup bila anak merengek.Inikan pulak nak hantar rumah babysitter kan.Demam biasa adalah sebahagian daripada kaedah semulajadi badan bayi melawan jangkitan.

Tetapi kalau bayi berusia enam bulan ke bawah demam,macam anak saudara aku yang berusia dua minggu tu,kita perlu lebih risau kerana agak jarang bayi seawal usia tersebut mengalami demam,ia mungkin petanda ada sesuatu yang tidak kena.
anak demam
source:google


Untuk memastikan keadaan demam anak adalah terkawal dan suhu badannya tidak terlalu tinggi,anda perlu buat perkara berikut.Ini kerana suhu badan yang terlalu tinggi sehingga mencecah 39 darjah C boleh menyebabkan anak mendapat serangan sawan.


1. Guna termometer untuk pantau suhu

Bila ada anak, termometer adalah benda wajib yang mesti ada. Anda boleh beli di mana-mana farmasi atau kedai barangan bayi. Sebaiknya guna termometer digital yang mudah membaca suhu badan anak. Ambil bacaan suhu badan dengan meletakkan termometer di ketiaknya sehingga berbunyi bip apabila suhu telah diambil.
Bacaan ketiak akan memberikan bacaan satu atau dua darjah lebih rendah daripada bacaan internal, jadi tingkatkan bacaan yang diambil. Suhu normal adalah 36.7 darjah C, kalau bacaan lebih tinggi daripada itu anda perlu berusaha untuk menurunkan suhu badan anak.

2.Bawa berjumpa doktor.
Sebaiknya bawa anak segera berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut terutamanya sekiranya bayi berusia bawah enam bulan.Jika bayi berusia tiga bulan dan bacaan badannya 38 darjah C atau lebih memang wajib berjumpa doktor.

3.Turunkan suhu badan anak.
Tugas anda apabila tahu anak diserang demam adalah menurunkan suhu badannya.Ini untuk mengelakkan anak boleh diserang sawan jika suhu badan terlalu tinggi.Cara untuk menurunkan suhu badan adalah memandikan anak dengan air paip biasa(jangan guna air suam),mengelap badan anak dengan tuala basah terutama di bahagian ketiak,celah peha,kaki dan ibarkan anak hanya pakai lampin pakai buang sahaja.
Jika suhu badan anak anda melebihi 39 darjah C,dia mungkin akan ditahan wad untuk dimasukkan air bagi menggantikan cecair yang banyak hilang dari badan serta menurunkan suhu badannya.

4.Beri ubat demam.
beri anak anda minum ubat demam(paracetamol)kanak-kanak mengikut sukatan betul yang telah ditetapkan oleh doktor anak anda.

5.Tak perlu selimut atau baju tebal.
Ada orang suka pakaikan anak mereka dengan baju tebal atau baju berlengan panjang dan menyelimutkan anak ketika demam.Ia tindakan yang salah dan hanya akan membuatkan suhu badan anak semakin tinggi dan badan terus panas.Lebih baik anda tidak memakaikan mereka baju.Jangan risau mereka akan kesejukkan.Jika hendak pakaikan baju,pilih pakaian yang diperbuat daripada kain kapas dan jenis single berlubang.Ini untuk membantu suhu badan cepat ke paras normal.

6.Pastikan suasana sejuk.
Jika tidur di dalam bilik,pastikan biliknya bersuhu sejuk.Tidak semestinya menggunakan penghawa dingin,kipas juga memadai.yang penting suasana bilik perlu sejuk,nyaman dan tenang

7. Teruskan menyusu

Jika bayi anda menyusu susu ibu, beri dia susu sekerap yang boleh. Tak perlu tunggu dua atau tiga jam sekali. Makin kerap anda menyusukan bayi, makin cepat antibodinya terbina untuk melawan dengan virus demam kerana susu ibu adalah antibodi terbaik untuk bayi.
Bahkan bayi yang semakin kerap menyusu susu ibu ketika demam juga memberikan petunjuk baik yang demamnya adalah demam biasa dan anda tak perlu risau. Tetapi sekiranya bayi menolak susu ibu, asyik menangis, lemah dan tidak aktif maka anda perlu risau.


8. Beri anak banyak air

Sekiranya anak sudah mula makan, pastikan beri dia minum banyak air dan makan makanan bercecair seperti sup atau bubur nasi. Selain air masak, boleh juga beri anak minum jus buah yang dibuat sendiri, yogurt dan aiskrim vanila bagi mengurangkan sakit tekak dan panas badannya.


9. Dampingi anak

Jangan biarkan anak yang demam tidur bersendirian. Pastikan ibu atau ayah ada di sisi terutama ketika waktu malam untuk memastikan anda boleh memantau perkembangan anak. Ini kerana suhu badan anak demam akan lebih cepat naik pada waktu malam. Jadi mudah untuk anda mengambil tindakan sekiranya suhu badannya bertambah tinggi.

10. Berdoa kepada Allah

Selepas berusaha merawat demam anak, sebagai orang Muslim sudah tentu anda tidak akan putus berdoa kepada Allah kerana hanya dia yang layak menyembuhkan segala penyakit. Bacalah surah Al-Fatihah, selawat syifa' dan doa ini "Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Dengan nama Allah Yang Maha Besar, kami berlindung kepada Allah daripada kejahatan peluh yang mendidihkan darah dan kejahatan kepanasan neraka."
Apa pun,kita sudah membuat yang terbaik untuk anak kita,Berdoa untuk kesejahteraan dan kesihatan mereka.Apa lagi di musim panas seperti ini.banyak aspek yang perlu kita ambil tahu supaya anak kita tidak dijangkiti atau terdedah kepada penyakit atau demam.

Moga beransur pulih cuaca di Malaysia ni.insya allah amin.

Wednesday, March 23, 2016

Johor Bercuti Hari Ini

Wednesday, March 23, 2016

                                 Assalamualaikum

Johor bercuti hari ini sempena sambutan ulangtahun Hari Keputeraan DYMM Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar.Dapatlah cuti sehari.Dapat juga menghabiskan masa satu hari dengan keluarga.

Kalau biasa,memang aku jarang dapat bersarapan diluar dengan husband.Kalau ada pun salah seorang kena bercuti..hehe..maksud aku husband aku kenalah bercuti ahad kan.
Pada yang sedia maklum,Johor bercuti pada jumaat dan sabtu.Tapi tak semua company yang mengambil cuti pada hari berkenaan.Hanya kerajaan sahaja yang wajib bercuti pada hari tu.Kebanyakkan swasta memang tak amik pun.

Dan pada hari ini,walaupun tak dapat jugak nak bersama dengan awfiyah,dapatlah bersama dengan Naura dan husband..Rindu pulak kat anak umi lagi sorang tu.

Petang ni boleh la belanja barang dapur bersama-sama sambil menghabiskan masa bersama.

Di kesempatan ini,hamba anak jati JOHOR, Merafak sembah dengan ucapan setinggi-tinggi tahniah dan ucap selamat kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, Sultan Yang DiPertuan Bagi Negeri dan Jajahan Takluk Johor sempena sambutan ulangtahun Hari Keputeraan DYMM Tuanku.

Daulat Tuanku.

Tuesday, March 22, 2016

Bebelan petang

Tuesday, March 22, 2016
Assalamualaikum

Kembali bersiaran..Ada je ni..tak kemana pun.Last entry pun dipublish pada hari semalam.Itu pun yang dah ada di dalam draft.Entry adverotial ke 4 bulan ni.Syukran sesangat.Walau pendapatan sampingan blog tak seberapa,tapi cukup untuk nak beli jajan anak.hehehe..

Memang mencabar di tempat yang baru,bukan kerana apa pun.Hanya mencabar dengan pc yang ada ni.Nak dapat yang baru pun tak tau bila dapatnya.Internet lembab,nak loading excel,semua yang ada di pc ni,lembab semacam je.Bikin naik darah.

Menumpang sementara di pc officemate lain.Nak buat HRDF pun baru nak berjinak-jinak..Banyak yang tak faham..Sepatutnya hari ni aku pergi ke Taklimat HRDF dan pembayaran Levi.Tapi disebabkan bos lambat bagi nama,makanya dah penuh..haishhh..

Dok fikirkan pulak tentang anak yang tak berapa nak sihat.Ikutkan hati nak balik je.Tapi bila call mak,katanya dia boleh handle lagi..Alhamdulillah...Thanks mak!!

Harapnya dapatlah kan pc baru minggu depan..Susah weh nak settlekan kerja.Kerja berlambak.Memerlukan kesabaran yang paling maximum ni.Rasa macam nak off je semua dan balik rumah..Tak sakit kepala.

Petang-petang ni sajalah nak membebel..Rindu weh kat blog.Selalu menaip,bila tak menaip macam tak best pulak..kah..kah,,

Harap korang tak bosan dengar bebelan aku ni..arios...

Monday, March 21, 2016

Umil Milkbooster Membantu sepanjang penyusuan bayi saya

Monday, March 21, 2016

Assalamualaikum

Dah pelbagai cara meningkatkan kuantiti susu disamping memberikan  kualiti terbaik untuk anak aku.Kalau dulu masa dalam pantang,memang aku kurang prihatin terhadap pengeluaran susu sehinggalah aku terpaksa campur susu badan dengan susu formula.Lagi pulak bila anak kuning,lagi terus disogok dengan pemberian susu formula.

Kurang ilmu dalam penyusuan dan juga makanan tambahan membuatkan susu berkurangan.Dekat situ  aku dah pening kepala.Nak buat stock susu pun payah.Lama kelamaan susu semakin sikit.Anak aku si naura tu pun tak berapa nak pandang susu formula.

Tetapi,bila diperkenalkan dengan Umi Milkbooster,alhamdulillah..lama kelamaan susu pengeluaran susu semakin meningkat dari sehari ke sehari.



Kalau dulu,untuk sebelah sahaja,mampu menghasilkan 1oz susu setiap kali mengepam.Tetapi bila dah minum Umil milk Booster dan juga kerajinan aku mengepam,sebelah je dah dapat 3oz.untuk sehari aku aku dapat 15oz hasil dari aku mengepam di office..kalau rajin lagi dapatlah lebih.kalau kat rumah aku just breastfeeding terus naura.kalau sempat malam aku pam lagi..Meh aku perkenalkan apa itu Umil Milk Booster

UMIL MILK BOOSTER adalah Susu Kesihatan & Kecantikan 4 dalam 1 yang merangkumi 5 aspek penting:
1) Cantik:
Menghaluskan, melicinkan, melembapkan dan mencantikkan kulit ibu dan bayi.
2) Sihat:
Memberikan kesihatan yang baik, mencegah sebarang infeksi, merawat pelbagai jenis penyakit dan juga menghalang stress.
3) Bertenaga:
Memberi tenaga segera buat ibu-ibu yang sering keletihan.
4) Kenyang:
Memberikan rasa yg kenyang yang lama bagi ibu dan bayi.
5) Bijak:
Meningkatkan perkembangan otak bayi.

Hasil dari perahan aku yang memberangsangkan dengan minum Umil Milkbooster

Cara yang terbaik untuk menambahkan lagi produksi susu badan adalah dengan meminum UMIL Milk Booster. UMIL milk booster adalah supplement yang boleh menambahkan lagi susu badan dengan MUDAH dan SELAMAT.

Kelebihan Produk Umils Milkbooster

  • Membantu pengeluaran susu ibu dan perbanyakkan susu ibu.
  • memberi ibu rasa kenyang berpanjangan dari bertenaga sepanjang hari.
  • Mengurangkan masalah alergik pada bayi dan melancarkan sistem percernaan bayi.
  • Membantu mengekalkan zat besi dan mineral yang secukupnya untuk ibu dan bayi.
  • Membantu Kesihatan perut dan kolom.
  • Membantu meningkatkan sistem imunisasi  badan bayi.
  • Membantu mengurangkan jaundis dan kadar kolestrol pada badan bayi.
  • Membantu mengurangkan kolestrol pada badan.
  • Membantu mengekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin.
  • Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersakin dan payudara lebih najal dan gebu.
kenapa aku memilih Umil Milkbooster ini adalah kerana
💧1.Dapat menambahkan dan melancarkan susu badan
💧2.Terdapat 'Makanan Sunah' di dalamnya (BUAH KURMA)
💧3. Memberi tenaga untuk ibu yang hamil
💧4.Rasa ‘Hot Chocolate’ sebenar
💧5.Boleh diminum panas dan sejuk
💧6.Rasa yang sedap
💧7.Bahan extract yang bagus meransang perkembangan otak bayi
💧8.Khasiat yang mencukupi untuk si ibu dan bayi.
💧9.Terjamin kesucian produk kerana keluaran 100% Bumiputera
💧10.Produk bernutrisi tinggi
💧11.Mengenyangkan

Bila elok untuk mummy,mestilah elok untuk bayi kita juga kan.Korang nak tau khasiat Umil Milkbooster ni untuk bayi yang baru lahir -24 bulan


Otak
Tinggi IQ & cergas
Membantu pertumbuhan tisu saraf

Telinga
Kurang mendapat jangkitan penyakit telinga

Kulit
Kulit menjadi mulus dan bersih
Kurang penyakit enzyme
Kurang mendapat alahan pada kulit

Saluran Kencing
Kencing menjadi lawas
Kurang mendapat jangkitan saluran kencing

Mata
Penglihatan menjadi lebih tajam

Hati
Mengurangkan risiko penyakit kuning (Jaundis)

Perut / Usus
Sistem pencernaan yang bagus
Mengelakkan dari kembung perut
Mengurangkan risiko cirit birit, sembelit dan alergik pada makanan

Sendi / Otot
Tulang otot menjadi kuat
Kurang mendapat penyakit

Sistem Imunisasi
Membantu meningkatkan system imunisasi badan bayi


Cara Pengambilan Umil Milk booster


  • Ambil 3 kali sehari dengan 2 kop (30gram) Mothers care serbuk premix dengan 170ml air suam pada sebelah pagi sebelum sarapan,tengahari dan malam.


Cara Penyimpanan


  • Sila simpan pek di tempat yang kering sebelum dan selepas di buka.
  • Lipat dan klipkan bahagian yang telah di tutup rapi.
  • Simpan di dalam tin atau bekas kedap udara.
  • Pastikan bekas di tutup rapi.
  • Untuk memastikan kesegaran gunakan kandungan dalam tempoh 4 minggu selepas di buka.
Jika korang juga berminat untuk mendapatkan Umil Milkbooster ni,Jangan segan silu untuk melayari

FB PAGE                               :               UMIL MILK BOOSTER
INSTA                                    :               UMIL MILK BOOSTER
EMAIL                                   :               umilmilkbooster@gmail.com
CONTACT NUMBER         :               019 3000 793   & 019 6473 938
HARGA                                 :               RM80.00
BERAT                                   :               600 GRAM/ POWDER, PERASA COKLAT



ADA KELULUSAN KKM & HALAL.Dikeluarkan oleh   JSR TERBILANG SDN BHD