6
Assalamualaikum

Alhamdulillah..Masa cuba-cuba menyertai pertandingan dari ex-officemate tempohari,aku antara pemenang dari pertandingan yang dianjurkan.
cc cream cozuma
CC Cream Cozuma -50ml

Dapatlah memenangi CC Cream Cozuma..Eh..apa pulak perbezaan BB cream,CC cream,DD cream.

Meh aku share sikit tentang perihal ni

BB cream
BB cream atau Blemish Balm adalah produk paling popular dalam kalangan masyarakat Asia.Krim BB berfungsi sebagai litupan bedak asas yang mengandungi SPF dan antioksidan.Teksturnya lebih ringan berbanding bedak asas biasa dan mewah daripada pelembap berwarna

CC Cream
CC atau Color Correcting membantu menghasilkan ton kulit sekata dan sesuai digunakan oleh wanita yang mempunyai masalah kulit seperti kemerahan,kusam dan pucat.Perbezaan antara BB dan CC ini ialah krim BB lebih memberi tumpuan kepada masalah cela.Krim ini lebih ringan berbanding BB dan kulit akan menjadi lebih cerah dan lembut setelah diaplikasikan pada wajah.

DD Cream
DD atau Daily Defense merupakan kombinasi BB dan CC.Penganalisis industri kosmetik dunia meramalkan krim DD bukan sahaja boleh digunakan untuk wajah tetapi merangkumi penjagaan tubuh dan kaki.Krim ini kaya dengan lembapan dan bertindak sebagai pelembap ekstra pada tubuh.

cc cream cozuma
Ha..Dah taukan apa yang terdapat di ketiga-tiga  jenis krim ni.Korang boleh je buat pilihan yang mana yang bersesuaian dengan korang.

OKlah..kita berbalik pula pada CC Cream Cozuma ni pula ye.

Ada 10 Kebaikkan yang ada pada Cream ni :-

1.Perlindungan UV yang Optimum
-Memberikan perlindungan menyeluruh daripada sinar UVA & UVB

2.Wajah Berseri
-Wajah berseri dari dalam dan rasa seperti kulit semulajadi.Tanpa rasa kurang selesa akibat memakai mekap tebal

3.Anti radang & Anti Oksidan
-Bahan-bahan semulajadi seperti Ekstrak Bunga Marigold,Ekstrak Rosemary dan Ekstrak Manggis dapat melegakan,menyembuhkan serta melindungi kulit yang sensitif.

4.Pelembapan & Penghidratan Yang Berpanjangan
-Esktrak Aloe Vera memberikan pelembapan dan penghidratan yang berpanjangan agar kulit menjadi lembap dan lembut.

5.Kulit Cerah & Bersinar
-Ekstrak Licorice dan Vitamin C berkesan mencegah pembentukkan melanin dan memerangi pigmentasi.
-Membantu memudarkan kulit gelap serta menjadikan kulit semakin cerah berseri.

6.Kulit Wajah lebih halus
-Berkesan merapatkan,menghaluskan liang-liang roma kulit yang besar dan memantapkan keanjalan  kulit dengan Minyak Beras Germa dan Minyak Buah Zaitun.

7.Kedutan & Garis Halus
-Ekstrak Akar Rhatany membantu membaiki dan membina semula serat elastin kulit
-Menganjalkan kulit serta membantu mengurangkan kedutan dan garis halus.

8.Kawalan kulit berminyak
-Bertindak seperti span untuk menyerap sebum yang berlebihan dan dengan serta-merta menghapuskan kilatannya.
-Membantu kulit supaya tidak berminyak dan berasa segar sepanjang masa.

9.Bedak Solekan & pembetulan Kulit Asas
-Menghaluskan warna dan tekstur kulit yang tidak sekata.
-Mengekalkan solekan agar tahan lama.
-Tidak mengelupas dan tiada kesan bercapuk

10.Menyembunyikan Cela
-Memudarkan ketidaksempurnaan kulit,kesan parut jerawat,lingkaran hitam dan pigmentasi.

sumber :sini



cc cream cozuma


Cara Penggunaan CC Cream Cozuma ini
cc cream cozuma
** Apa yang aku suka sangat dengan krim ni,senang nak apply,tidak mudah luntur,dan penggunaan dia sangat lama..Selain tu dapat cover muka yang berlubang-lubang bekas dari jerawat.

Ha..bestkan product ni.Apa lagi..Jom lah mencuba...

Kepada korang yang inginkan CC Cream Cozuma ni,boleh dapatkan dengan agent sah Produk ni

Nk tahu lebih lanjut..
Jom PM/Whatsapp 0167198207(yana) atau fb Khzliyana Kamis




Post a Comment

  1. Salam Jumaat kak, macam menarik jer nih...

    ReplyDelete
  2. Macam-macam produk sekarang ada di pasaran
    Sampai banyak yg kakak tak pernah nampak termasuklah brand ini juga

    ReplyDelete
  3. alaaaa...alaaa...Sally tak suka pakai BB ke CC cream ke...tak kena dengan kulit

    ReplyDelete
  4. tak boleh pki,kulit jadi oily

    ReplyDelete
  5. best jugak dapat CC Cream ni..boleh try guna kan :) tahniah kak

    ReplyDelete
  6. Selalu juga baca review CC Cream Cozuma ni. Semua kata best =)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top