6
Assalamualaikum

Kali pertama tak sihat adalah dalam minggu lepas.Hari selasa kalau tak silap aku.Pergi pun klinik panel aku yang terbaharu iaitu klinik Joginder.Bagi ubat batuk,selsema ,demam and antibiotik.Tapi yang sadisnya aku lupa nak inform dia aku breastfeeding naura.

So,confirmlah kan ubat selsema dan ubat batuk tu aku tak boleh nak telan.Tapi adalah dua kali aku tagakkan jugak ubat batuk tu sebab dah tak tahan dengan batuk.
Ambil jugalah strepsil supaya lega tekak ni.Uihhh...rasa nak tercabut jantung ni tahan batuk weh!!!

Yang palung sakit hati,time bos aku mengajar tulah dia batuk bersungguh-sungguh..Tak ke sakit hati ni.Dalam office tu kalau aku batuk,rasa semua dok pandang aku..Macam diorang tak pernah batuk kan..arghhhhh..ada aku kesah..Nak batuk kan..mana boleh tahan tahan.

Hujung minggu yang lepas,aku balik kampung untuk melepaskan rindu aku pada awfiyah.Tapi masa tu sangat-sangatlah mencemburui aku...rasa pantas je masa berlalu kan..emmm..macam xde kena mengena lak dengan stories aku ni..haha..eh..tapi dekat kampung pun aku rasa tak sihat..Ingat malas je nak balik pasir gudang.Tapi fikir balik takde orang nak hantar aku balik pasir gudang.

Dan hari ini,memang dah tak boleh tahan..maka surrender jugak pi jumpa  doktor.Kali ni aku pi klinik rozikin.Sempat jugak bagitahu aku breastfeeding mommy..Doktor cakap nasib baik awak inform..Dapat mc satu hari,ubat batuk,demam,cairkan kahak dan antibiotik.Satu lagi krim gatal sebab doktor nampak kat lengan aku ada kesan kena garuk teramat sangat..Doktor tak bagi aku pil selsema sebab xbagus klu susukan baby.pil selsema tu mengantuk.


Dah selamat masuk mulut..Harap cepatlah baiknya.Risau jangkit dekat naura walaupun virus ni daripada dia..


Post a Comment

  1. Semoga Allah berikan kesihatan yang lebih baik...

    Take care always....

    ReplyDelete
  2. Semoga dipermudahkan dan cepat sembuh ye... aamiin...

    ReplyDelete
  3. Petua batuk... Saya telan je kicap masin.. Insha Allah.. Cepat lega berbanding telan ubat batuk..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top