6
Assalamualaikum

Hampir nak balik kerja ni.Up sikit entry..Sebagai seorang suri rumah ni,kerja memasak ni memang tak boleh lari.Dan bila jadi isteri yang mempunyai kerjaya pun tak boleh nak elak dari memasak kan.

Takkanlah hari-hari  nak makan luar..Mau nipis poket.Bila dah tak tau idea nak masak ape,actually masak mee sahaja..si isteri dah mula boring sebab masak mee je hari-hari.Tapi disebabkan si suami avoid dari makan nasi,so kenalah pelbagaikan masakan jenis mee..

So,masa pi redmart tuari,ternampak lah Perencah Mee bandung Muar ADAMI yang cukup senang untuk disediakan.Tak payah dah nak beli banyak bahan,cuma masukkan sawi,udang dan sotong sedikit.
Harga aku tak ingat,.Tapi dalam range bawah rm10..boleh makan untuk 7 orang makan


Caranya senang je,panaskan minyak,masukkan je rencah tu,lepas tu masukkan air sampai menggelegak.Barulah aku masukkan segala jenis rencah macam sotong ngan sayur-sayur tu.

Cuma mee memang aku tak masukkan sekali sebab takut mee tu kembang..tak sedap pulak.So aku celur jelah kan..Nak makan baru campur..

Bagusnya ada benda-benda macam ni,lagilah senang sikit.Barulah cepat makan.Kalau dah sampai rumah pukul 6,nak masak yang leceh-leceh kan..Bila pulak nak makan..


Post a Comment

  1. aduhhh sini takda jual kot brand adami tu. Kena tunggu balik Melaka mungkin ada kat sana kan kak :)

    ReplyDelete
  2. Saya mmg penggemar mee bandung muar... the best!!.. thanks sharing.. :)

    Tahniah template baru nampak... :) :)

    ReplyDelete
  3. macam terbayang-bayang jer mee bandung...

    ReplyDelete
  4. saya biasa beli brand lain.tak ingat apa namanya.kirim dengan jiran mak kat kampung.
    bila en.suami berdiet, si isteri pun terjebak sama..terbaik kak

    ReplyDelete
  5. senangnya nak masak. bagus lah ada ni. kalau teringin, tumis je senang. campak campak masuk bahan dah siap. nak beli jugaklah sebab suka mee bandung.

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top