5
Assalamualaikum


Sebenarnya dah banyak kali jugak aku buat Spaghetti carbonara ni..Benda yang simple dan cepat untuk makan malam..Sejak husband tak makan nasi ni,eh..ke dah cerita banyak kali..heheh...Kenalah masak mee-mee je..Nak biasakan  perut la katakan..


Ala...simple je..Janji dah ada bahan-bahan kat rumah tu,,main campak-campak je.Yang penting prego dah ada kat rumah.Nak buat sos carbonara sendiri memang tak pandai kan..

So,belilah yang instant je..Bahan-bahan pun tak rumit mana,meh aku share sikit resepi mudah spaghetti Carbonara  ni kat korang

Bahan-bahan
-Daging cincang
-Prega Carbonara
-Lobak
-Bawang india 
-Brokoli
-Cheese
-Minyak masak untuk menumis
-Sedikit garam
-Pasta

Caranya mudah je..
Panaskan minyak,bawang yang dipotong dadu,lepas tu masukkan daging cincang.Goreng sampai air daging tu kering,terus masukkan Prego Carbonara.Masukkan garam sedikit dan last sekali masukkan brokoli,lobak dan cheese..Cheese tu kalau korang taknak masukkan pun takpe..Aku masukkan sebab nak rasa masam-masam dan creamy lagi sos tu..Korang agak-agak la..dah masak tutup api..kang hangus pulak...hehehee


Di dalam periuk yang lain,masukkan air dan bila dah menggelegak,boleh la masukkan pasta tu.Jangan lupa letakkan sedikit minyak supaya tidak melekat.Lepas tu korang rasa la,agak-agak dah lembut,boleh angkat dan toskan.

Taraaa..Siap dah Spaghetti Carbonara aku yang simple dan super sedap untuk santapan malam..hehehe



Post a Comment

  1. Nice resepi.. Tapi sy terus je guna prego... Tak de dah nak masuk rempah lain.. Hehe

    ReplyDelete
  2. Semudah macam itu jer masak sebenarnye...tak sangka huhu

    ReplyDelete
  3. barg dh beli...tggu nk buat jgk nii..lamo xmkn ni haaa

    ReplyDelete
  4. Lya selalu juga buat bila rasa tringin sgt

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top