3
Assalamualaikum

Berapa banyak data yang selalu korang perlukan dalam sebulan? adakah cukup untuk 3-4gb sebulan?
emm...macam aku ni banyak guna internet kat rumah dan kat office.Data mobile pun macam jarang guna..

Kalau kat rumah pun aku guna data mobile husband aku..hahaha..sebab dia sebulan banyak weh..Tapi kekadang rasa tak puas hati jugak bila kita top up internet je sebulan lebih rm50.Tapi data lembab gila.Tu yang rasa nak tukar kepada yang lain.

Kekadang ada beberapa telco ni,masa iklan kemain lagi..internet tu la..bla...bla...tapi bila dah 4-5 bulan pakai dah macam hampeh...Rasa tak banyak guna data mobile..Tapi tup-tup dah guna 80% kuota internet

Saper pernah alami macam aku ni..Dah memang bosan weh dengan telco yang aku guna ni..Mybe akan berubah angin kepada umobile.hahaha..terpaksa jugak pilih.Dulu aku memang guna umobile untuk tab aku.Tapi dah lama sangat kot tak guna..sampai simcard tu dah expired..ala..terasa sayang..sayang seribu kali sayang kot.

Baru-baru ni Umobile macam ada bagi special skit la..so kalau penggunaan 12 tengah malam keatas..free..boleh download macam-macam kot..tengok youtube sampai pengsan..Tapi tak de kerja eh aku nak bangun malam-malam buta..Baik tidur...lagi syok..Yang rajin melayan internet memalam buta,husband aku lah..

Telco yang aku guna sekarang pun kekadang internet loss..tiba-tiba je..dah satu keje aku nak off handphone .On balik tengok internet dah ok belum..Tanpa notification je dia hilang..Aku pulak dah naik jemu bila terpaksa on/off handphone..

ok..itu saja bebelan aku untuk hari ini..bukan ape..stress dengan internet yang macam siput ni...

Post a Comment

  1. dlu memang banyak pakai sebulan dlm rm100 untuk topap n beli internet..
    skrg da pakai streamyx jimat sikt la ...
    sbb kai ade broadcast online radio..

    http://www.kaissi.my/2016/05/sesi-latihan-jdt-bersama-valencia-cf.html

    ReplyDelete
  2. kdgn mmg geram bila jd cmtu kak..

    haa cpt tukar..nnti review len..hihi

    ReplyDelete
  3. memang gelisah nau bila takde internet huhu

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top