6
Assalamualaikum



Lambat beno ler aku nak cerita pasal Family Day ni kan.Sebenarnya planning nak buat family day dengan rakan-rakan office ni dah lama.Disebabkan perlu peruntukkan yang besar jugak,collect duit  tiap-tiap bulan untuk penginapan dan makanan.

Dari bulan 3 lagi dah kami planning untuk ke sana.Tak semua lah officemate yang ikut.Ada dalam 35 orang je yang ikut sebab ramai yang cancel last minute.

So masa 28hb Mei tu selepas balik kerja tengahari,kitorang dah bersiap untuk ke Tanjung Sepang.Hari sabtu tu kerja.so balik kerja lah kan. Sebagai urusetia makanan,aku dah balik awal.so tak join lah dengan diorang untuk kumpul sama-sama di sana.

Dari rumah,ke kampung ambil masa dalam 1 jam perjalanan..Sampai rumah mak,siap berehat dulu,tidurkan anak dulu..Petang sikit baru masak-masak.Bergerak ke tanjung sepang dalam pukul 6 jugak.Tunggu officemate lagi sorang datang ambil makanan.Nak masukkan dalam satu kereta tu memang tak muat ler.Malam tu kitorang ada buat barbeque.Tu jelah..tak buat ape-ape pun..makan,borak-borak.Tiada aktiviti lain memandangkan tak cukup kuota.

Tanjung Sepang Beach Resort
Welcome to Tanjung Sepang Beach Resort

Kami menyewa satu malam je kat situ.Aku pilih bilik deluxe memandangkan budget ciput..bahaha..ala..takat anak-anak ,aku bawakkan toto je.Sebab tau diorang tu bukan boleh tidur katil.

Tanjung Sepang Beach Resort
Sebahagian officemate yang memeriahkan suasana..Cuma malam tu kami tumpang berhibur dengan sebelah pasukan yang buat reunion..ada jugaklah lagu-lagu yang menghiburkan kami malam tu.
Happening juga malam tu walau kami takde aktiviti..Aktiviti kami malam tu lebih kepada makan dan borak-borak.

Pepagi tu ada antara kami yang dok mandi swimming pool.Berjalan-jalan di tepi pantai.Aku balik awal pagi tu sebab ada perancangan lain pulak selepas itu.


Sayangya tak join mandi kolam dengan mereka-mereka ni.apa taknya dah sibuk dengan mengemas barang-barang tu semua.Mybe lepas ni kalau buat family day,nak upah orang je buat..kita tinggal makan je.so tak payah la nak kemas mangkuk² tu bagai kan...hehehe..Penat ooo...Sebab petang ahad tu terus balik Melaka kot..


Jika ada yang nak buat family day kat sini memang recommended sangat-sangat..cuma perlu tempah awal-awal kan.

Di Tanjung sepang Beach Resort ini disediakan 3 jenis bilik iaitu
  • Standard Room
  • Deluxe Room
  • Superior Room

Peta Lokasi untuk ke sana korang boleh tengok disini
Tanjung Sepang Beach Resort

Bilik Korang boleh tengok kat sini http://www.tanjungsepang.com/room.html#

boleh jugak tengok website mereka di Tanjung Sepang Beach Resort






Post a Comment

  1. Replies
    1. alhamdulillah..semua seronok walau nampak kepenatannya..

      Delete
  2. assalamualaikum ieda...best n seronoknya family day...:)

    ReplyDelete
  3. meriahnya..bagus buat family day ni rapatkan lg slaturrahim sesama family member..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top