5
Assalamualaikum

Bertempat di rumah aku malam tadi,Planning sebenarnya nak beraya ke semua rumah.tapi tulah,disebabkan jarak kediaman kami tak sama,so decide untuk pilih sebuah rumah untuk makan-makan.

Rumah akulah jadi tempat berpotluck.Tapi taklah ramai yang menjoinkan diri dalam aktiviti potluck kami tu.Termasuk aku baru 5 keluarga je..Dalam 5 keluarga tu bukan ramai sangat kan.

Menu kami malam tu,of courselah menu raya weh!!..Puas dok whatssap ngan mak kesayangan hamba ni.Macam mana nak buat sambal kacang sesedap air tangan dia..wah...sampai whatssap mak bagai mintak resepi..bhahaha...nanti aku bagi resepi sambal kacang yang mudah dan simple ok.

Berbalik semula menu kami pada malam tu,aku sediakan ketupat dan sambal kacang.Ada jugak aku selitkan sedikit kuih muih yang aku beli..hehehe..bukan buat sendiri tau.

Selain dari tu,officemate bawa makanan sendiri iaitu lodeh,ayam masak merah dan juga air koktail sebagai pencuci mulut.Juga ada buah tembikai untuk pencuci mulut jugak.

Potluck Raya Kami
Saja nak selitkan dak gendut umi tu..Malam tu umi pakaikan baju kurung..wah..semakin syok dia nk berjalan sekarang ni..Entry tentang dia dah nak berjalan ada di entry dah setapak demi setapak.
jemputlah baca ye.

Alhamdulillah..semua makanan sedap-sedap belaka walau simple je menu yang kami sajikan..Insya allah,tahun depan kita buat lagi ye.


Post a Comment

  1. Best jugak berpotluck tak delah penat sangatkan KD.....Menu pun dapat banyak Tuan rumah pun ada selera nak makan hihi

    ReplyDelete
  2. seronok berpot luck..boleh rasa masakan orang lain

    ReplyDelete
  3. opis aida kelmarin da abis jamuan raya.
    tapi semua order.
    takde potluck ini thn :)

    a'ah. nak gak resepi sambal kacang tu.

    ReplyDelete
  4. suka juga menu potluck ni
    sama-sama berkongsi rasa kan =)

    anak dara dah beso dah ye
    kejab aje, cam baru semalam aje nampak dia baby =)

    ReplyDelete
  5. bestnyaaa potluck ramai2.. macam2 makanan ada..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top